Articles

7 duftende Indendørs planter, der trives i svagt lys

Vi kan få provisioner for køb foretaget via links i dette indlæg.

Hvis dit hjem ikke modtager meget solskin, undrer du dig måske over, hvilke planter du kan dyrke, der trives i svagt lys. Nå, du er heldig-der er masser af gode sorter at vælge imellem, og vi har valgt syv af de bedste og forklaret dem alle lige her i denne artikel. Hver af disse planter er let at dyrke, kræver ikke mere end et par timers sollys hver dag, og mange kan bruges til madlavning. Plus, som en bonus, er de alle meget duftende og vil hjælpe dit hjem med at lugte fantastisk. Så lad os komme i gang!

natblomstrende jasmin

natblomstrende jasmin (Cestrum nocturnum) er en lille plante med levende grønne blade og hvide, rørformede blomster, der kun vises efter mørke. Det vokser bedst i løst pakket, godt drænet jord og bør give en grundig blødgøring af vand hver gang jorden er tør. For at understøtte væksten af nye blomster skal du befrugte din natblomstrende jasmin hver uge fra det sene forår til det sene efterår. Du kan også medbringe det udenfor om sommeren, men da det kun vokser i område 9-11, skal du medbringe det indendørs, når temperaturen falder. Husk, at natblomstrende jasmin er meget giftig for både mennesker og dyr.

Klik her for at se denne natblomstrende jasmin på .

Rosemary

Rosemary (Salvia rosemarinus) er en velkendt urt, der anvendes i mange kulinariske traditioner, men det gør også en smuk, duftende stueplante. Med små, tykke blade, der klynger sig på yndefulde stængler og lejlighedsvis små lilla eller blå blomster, er dette en dejlig tilføjelse til enhver køkkenbeholderhave. Selvom rosmarinplanter ikke har brug for konstant, direkte sollys, har de brug for et par timers sollys hver dag for at vokse sunde og stærke. De vokser også bedst i godt drænet jord, der holdes fugtig. Vær dog opmærksom på, at de har brug for mindre vand om vinteren, og at overvanding kan forårsage dødelig rodrot.

Klik her for at se disse rosmarin planter på .

citronmelisse

citronmelisse (Melissa officinalis) er en bladgrøn urt, der er en del af mintfamilien. Dens ridged, koniske blade har takkede kanter og en behagelig citrusagtig lugt. I lighed med sin nære relative mynte er citronmelisse let at dyrke under de rette forhold. Bare giv det et par timers sollys hver dag, godt drænet jord, der holdes bare en lille smule fugtig til at vokse, og se det blomstre. Hold øje med det dog for tegn på” boltning”, der henviser til dannelsen af blomster og lange skud. Du skal blot klemme dem af, når du bemærker dem for at sikre, at din plante vokser busket i stedet for høj og leggy og opretholder den rigtige smagsprofil.

Klik her for at se disse citronmelisse planter på .

Paperhvid

Papirhvide (Narcissus papyraceus) er pærer, der blomstrer med store hvide blomster, der ligner påskeliljer. Da de kan blive tvunget til at blomstre når som helst på året, er de en meget populær stueplante omkring ferien. Men de gør en smuk tilføjelse til dit hjem til enhver tid på året. Papirhvide dyrkes med en noget usædvanlig metode-fyld en lav beholder uden drænhuller med knuste sten eller små sten, indsæt pærerne, så de står oprejst, og tilsæt lige nok vand til at dække bunden af pærerne.

Klik her for at se disse papirhvide på .

Muskatduftende Geranium

Muskatduftende geranium (Pelargonium) er en af flere duftende pelargoner. Det er en blomstrende plante, der vokser i en lille bunke muskatnød-duftende blade og sarte lyserøde blomster, og er let at dyrke, selv for begyndere. Muskatduftende pelargoner vokser bedst i et vindue, der får mindst et par timers sol hver dag og godt drænet jord, der får lov til at tørre mellem vandingerne. Når din plante får lange skud om foråret og sommeren, kan du klemme dem tilbage for at bevare sin buskede form. Du bliver også nødt til at potte dem igen hvert forår i en lidt større gryde for at give rødderne plads til at sprede sig og vokse.

tjek vores artikel Sådan dyrkes pelargoner for mere detaljerede oplysninger om pleje af pelargoner.

Sød Bugt

Sød bugt (Laurus nobilis), også kendt som det søde laurbærtræ, er et lille træ med læderagtige blade, der kan bruges til madlavning, især middelhavskøkken. Det kan let dyrkes i containere indendørs, men foretrækker masser af frisk luft. Det er dog en nem løsning – Bare hold din søde bugt på et køligt sted nær et vindue, der kan åbnes et par gange om ugen for at give træet en chance for at trække vejret. Det nyder også at vokse udenfor om sommeren, så længe du bevæger dig tilbage inde hvert efterår. Hold din potte søde bugt trimmet til 3′ eller 4′ høj for at holde den håndterbar, tåge bladene ofte, og sørg for, at den har godt drænet jord for at sikre sund vækst.

Klik her for at se dette søde laurbærtræ på .

Mint

Mint (Mentha) er en urteagtig plante, der kommer i mange forskellige sorter – pebermynte, spearmint, apple mint, orange mint og endda catnip, bare for at nævne nogle få. Det er en perfekt kandidat til dyrkning i en container, da den spreder sig hurtigt og vokser let året rundt. For at dyrke mynte indendørs skal du vælge en bred, lav beholder, der kan rumme spredningen af plantens løberødder. Da det altid skal holdes fugtigt, er porøse lerpotter ikke det bedste valg – Vælg plast eller metal, hvis det er muligt. Selvom du kan lade dem vokse udenfor om sommeren, vil de med glæde vokse indendørs i enhver sæson med kølige temperaturer og et par timers sollys hver dag. De kan også lide vindueskasser! Se vores artikel Sådan vælger du den rigtige vindueskasse til din lejlighed for flere ideer.

Klik her for at se disse mynteplanter på .

en collage af kurv af pelargoner og en rosmarin, 7 duftende Indendørs planter, der trives i svagt lys