Articles

9 måder at vise respekt for din mand 6 min læs

ægtemænd, dette indlæg er skrevet til hustruer, men disse ting gælder også for dig–læs videre!

-Adam

l

et ‘ s tale om ordet respekt. Som hustruer er vi kaldet til at respektere vores ægtemænd, men hvad betyder det egentlig?

i de første måneder af vores ægteskab kæmpede jeg virkelig med ordet “respekt”. For at være ærlig, da vi gennemgik alle vores kampe, følte jeg ikke respekt for Adam. Jeg var vred og troede ikke, at han fortjente min respekt.

Her er sagen though…it det var lige meget, hvad jeg følte. Jeg blev stadig kaldet til at behandle ham med respekt som min mand.sandheden er, at vi ikke altid vil føle respekt, men vi er stadig kaldet til at være respektfulde. Dette betyder ikke at være en dørmåtte eller være passiv over for vores mands Synd, men det betyder, at vi skal gøre vores bedste for at behandle ham på en måde, der ærer Gud. (Romerne 12: 18)

“men hver enkelt af jer skal også elske sin kone, som han elsker sig selv, og konen skal respektere sin mand.”
– Efeserne 5:33

Dette er ikke en tit-for-tat situation. Gud siger ikke, ” behandl ham kun med respekt, når det er let, eller når du har lyst til det.”

Nej.

og lad os være ærlige, når det er let, vil vi vise ham respekt. Men Gud befaler os at vise respekt for vores ægtemænd, uanset hvor frustrerede vi er med dem på et givet tidspunkt.

respekt er en handling udført af lydighed mod HERREN.

vores respekt vil opbygge tillid og kærlighed i vores ægteskaber. Aktiv respekt er det, der vil tilskynde vores mand til at omfavne hans gudgivne kald som leder af vores hjem.

men hvordan respekterer vi aktivt vores ægtefælle?

 1. se hvad du siger.
 2. men hver enkelt af jer skal også elske sin kone, som han elsker sig selv, og konen skal respektere sin mand.
  – Kolossenserne 4:6

  Hustruer, vi er nødt til at se de ord, vi siger til og om vores ægtemænd. Tænk før du taler. Vores ord skal opbygge ham og opbygge ham.

 3. lad ham vide, hvornår han har gjort noget godt.
 4. vores ægtemænd har brug for at høre, når de har gjort noget godt. Han har brug for at vide, at vi bemærker ham og de skridt, han tager.

 5. sig “Tak”.
 6. disse to små ord betyder så meget. Dette siger “jeg ser dig”og” jeg sætter pris på dig”.

 7. erkend, at han ikke er perfekt.
 8. Der kan være tidspunkter, hvor vi ikke er enige i en beslutning eller retning…og der vil være tidspunkter, hvor vi havde ret. Gnid ikke dette i hans ansigt. Vælg nåde og ydmyghed.

 9. se dit ikke-verbale sprog.
 10. vidste du, at ikke-verbalt sprog udgør omkring 93% af vores kommunikation? Vores stemme og kropssprog er enorme indikatorer for vores respektniveau. Ruller du dine øjne? Krydser du dine arme? Ser du væk, når han prøver at tale med dig?

  Dette er en jeg er nødt til konstant at arbejde på og skal holde minde mig selv om. Det er svært at få ret, men det er så vigtigt, at vi gør det.

 11. søger at forstå.
 12. Antag ikke det værste. Antag det bedste og søg at forstå hans hjerte. I stedet for at søge at blive forstået, vi er nødt til virkelig at høre, hvor vores ægtefælle kommer fra. Det er ofte et meget bedre sted, end vi tror.

 13. vær troværdig.
 14. selvom dette skal være på alle områder, vil jeg specifikt tale om økonomi. Der har været mange Hustruer, som jeg har talt med, der skjuler køb og pakker for deres ægtemænd. Det er farligt. Hvordan kan vores ægtemænd føle sig respekteret (eller endda stole på os), hvis vi er villige til at være vildledende i dette (eller ethvert) område? Når dette sker, begynder tilliden at afslutte.

 15. Bed for din mand.
 16. Bed for hans hjerte og for hans sind. Bed om, at Gud vil beskytte ham og dyrke en mand, der elsker Herren og er lydig.Gud er den eneste, der kan forvandle vores hjerter, og vi er nødt til at stole på, at Gud er i kontrol. At bede for vores ægtemænd anerkender, at vi ikke er i førersædet, Gud er.

 17. har en blid ånd.
 18. ” din skønhed bør ikke komme fra udvendig udsmykning, såsom detaljerede frisurer og iført Guldsmykker eller fint tøj. Det skal snarere være dit indre selv, den ubøjelige skønhed af en blid og stille ånd, som er af stor værdi i Guds øjne.”
  – 1 Peter 3:3-4

  Skjul jer med mildhed, nåde og ydmyghed. Dette er, hvad der vil tale til din mands hjerte.”blid ånd” her betyder ikke sagtmodig, men det betyder en ånd fyldt med ydmyghed og kærlighed.

respekt betyder at kalde ham til at træde op til sit potentiale

dette betyder ikke at være din mands hellige Ånd, men det betyder at opmuntre ham til at træde op i den mand, som Gud har kaldt ham til at være. Respekt betyder omsorg nok til at have vanskelige samtaler, der kalder ham til at komme tættere på Kristus. Det betyder at tro på, hvem han er, og hvem han kan blive.

Bed om, at du vil være i stand til at vise respekt, selv når det er svært.

der vil være tidspunkter, hvor det ikke er let at vise respekt. I disse tider er vi nødt til at sikre os, at vi går hånd i hånd med Helligånden og får ham til at lede vores tunger, vores tanker, vores handlinger og vores hjerter.

Bed om, at Gud vil give dig visdom. Bed om, at han vil give dig en mildhed af ånd, mod og hans styrke. Bed om, at han vil hjælpe dig med at skelne situationer, og at han vil give dig klarhed og renhed i sind og ånd.

da alle vores kampe kom i lyset, da vi begyndte at håndtere såret, da vi var i tykkelsen af ick… valgte jeg aktivt at respektere Adam. Dette var ikke gennem min egen styrke, men gennem Gud arbejder i mit hjerte. Tro mig … det var ikke let. Efter alt ondt, Gud kaldte mig til at respektere ham. Dette betød at nægte at blive i en usund situation. Dette betød at forfølge helbredelse. Dette betød at håndtere min egen Synd. Dette betød at se mine ord og arbejde hen imod enhed. Dette betød at tro på ham.

der var mange faktorer, der gik ind i vores helingsproces, men denne respekt ting var en stor del af os at være i stand til at helbrede. Aktiv respekt er det, der gav Adam sikkerhed for at svigte sin vagt og gav ham modet til at forfølge helbredelse og grave i sine egne sår.

ligesom med kærlighed er respekt et verb. Det er et aktivt valg.

Hustruer, vi har evnen til at opbygge vores ægtemænd eller rive dem ned. Når vi vælger respekt, vi sætter en elskværdig tone til vores hjem og vores ægteskab.

nu vil jeg nikke til det faktum, at respekt ikke er synonymt med passivitet. Hvis der mangler følelsesmæssig eller fysisk sikkerhed, kalder Gud os ikke som hustruer til at forblive i denne situation for evigt. At vise respekt for vores mand under disse omstændigheder kan betyde at sætte grænser og tage stilling til vores ægteskab.

For mere om at tage stilling eller sætte grænser, tjek disse indlæg:
at tage stilling mod misbrug i dit ægteskab
kære såre kone …

hvordan har du det med at respektere din mand? Når du har valgt respekt, hvordan har du set det påvirke dit ægteskab?