Articles

bortskaffelse af pærer og batterier

ikke alle pærer kan smides i skraldespanden. Energieffektive pærer som CFL ‘ er og nogle lysdioder indeholder materialer, der er skadelige for miljøet, hvis de ikke bortskaffes korrekt, hvilket har ført lovgivere til at skabe ny lovgivning, der sigter mod at gøre korrekt bortskaffelse af elektronisk affald lettere for forbrugerne.

denne lovgivning, kaldet direktivet om affald af elektrisk og elektronisk udstyr, er nu britisk og europæisk lov. Direktivet kræver, at producenter – ikke forbrugere-betaler for indsamling, behandling og nyttiggørelse af affald af elektrisk udstyr. Det betyder, at detailhandlerne skal give forbrugerne mulighed for at returnere deres affaldsudstyr, herunder nogle pærer, gratis.

mængden af affald, vi smider væk, stiger med omkring 5% hvert år, hvilket gør det til den hurtigst voksende affaldsstrøm i Storbritannien. Det er vigtigt at bortskaffe pærer og andet affald korrekt, fordi nogle pærer indeholder farlige materialer, der kan være skadelige for mennesker og miljø, og det gør det også lettere at genbruge de værdifulde materialer fra døde pærer.

hvordan ved du, om dine pærer er inkluderet i lovgivningen om affald? Alle elektriske varer skal være mærket med et krydset skraldespandsymbol. Hvis du ser dette symbol, ved du, at disse pærer skal bortskaffes separat i henhold til korrekte procedurer. Hvis du spekulerer på, hvor du skal bortskaffe pærer, har vi oprettet en trinvis vejledning, der hjælper dig med at sikre, at du bortskaffer pærer sikkert og korrekt. Fortsæt læsning for at lære mere.

Sådan bortskaffes pærer og batterier

kun glødepærer og halogenpærer kan bortskaffes sammen med dit almindelige affald. Dette skyldes, at de ikke indeholder skadelige kemikalier eller komponenter, der kræver særlig håndtering. Andre pærer, herunder CFL ‘ er og nogle lysdioder, skal bortskaffes korrekt.

Sådan bortskaffes glødepærer

udløbne glødepærer skal bortskaffes sammen med husholdningsaffald. Bliv ikke fristet til at genbruge dem – de kan ikke genbruges med almindeligt glas, fordi de indeholder fine ledninger, der er meget vanskelige at adskille, og omkostningerne til at genbruge disse pærer er uoverkommeligt høje.

PRO TIP: overvej at indpakke glødepærer eller bortskaffe dem i en kasse, hvis de knuses.

Sådan bortskaffes halogenpærer

ligesom glødepærer kan halogenpærer bortskaffes sammen med dit normale husholdningsaffald. De bør ikke genbruges, og det er en god ide at pakke disse pærer i noget, før du smider dem ud, hvis de knuses.

Sådan bortskaffes fluorescerende og kompakte fluorescerende (CFL) pærer

bortskaffelse af CFL-pærer er ikke så ligetil som at kassere gamle glødelamper eller halogenpærer. Alle lysstofrør og udladningslamper er nu klassificeret som farligt affald i overensstemmelse med direktivet om elektronisk affald. Dette skyldes, at de fleste lysstofrør indeholder potentielt skadelige stoffer, især kviksølv, bly og cadmium.

Når du bortskaffer fluorescerende og CFL-pærer i dit almindelige affald, er risikoen for pærebrud høj. Når disse pærer går i stykker, kan de frigive skadelige stoffer i luften og nærliggende vandkilder. Disse stoffer kan absorberes gennem huden eller ved indånding, hvilket kan være skadeligt for dig såvel som affaldshåndteringsarbejdere.

ud over disse sikkerhedshensyn sikrer korrekt genanvendelse af CFL ‘ er i henhold til lovgivningen om affald også, at de værdifulde dele af lampen, såsom glas-og metalkomponenter, ikke går tabt.

hvad skal man gøre, hvis en CFL går i stykker

kemikalierne inde i CFL ‘ er kan være skadelige, hvis en pære går i stykker. Hvis du ved et uheld bryder en CFL, skal du følge disse trin:

  1. tag handsker og en maske på for at beskytte dig mod det kemiske støv.
  2. Saml alle ødelagte bits i en lufttæt beholder ved hjælp af et fugtigt papirhåndklæde.
  3. Sluk for alle centrale klimaanlæg og ventilatorer i 15 minutter.
  4. tag pæren til et genbrugssted.

Sådan bortskaffes LED-pærer

de fleste lysdioder indeholder ikke skadelige stoffer som CFL ‘ er, så de kan bortskaffes som almindelige glødepærer. Før du smider dine brugte led ‘er, skal du sørge for, at de er sikre at smide væk med dit husholdningsaffald – eller endnu bedre, genbrug dine brugte led’ er.

genbrug LED ‘ er sikrer, at de værdifulde materialer i dine gamle pærer kan genbruges. Hvis du ønsker at genbruge dine led ‘ er, skal du fortsætte med at læse for at lære mere om vores online genbrugsprogram.

lyspæren Co. Tag tilbage politik

Ikke sikker på, hvor du skal bortskaffe dine pærer? I samarbejde med Recolight tilbyder vi en omkostningseffektiv og problemfri genanvendelsestjeneste til alle typer lysstofrør og udladningslamper.

vores tilbagetagelsespolitik sikrer, at du kan udskifte dine elpærer på en lignende måde, når du køber en ny pære fra vores online shop. Døde pærer skal returneres inden for 28 dage efter køb af den nye vare.

Vi tilbyder fire metoder til bortskaffelse af dine gamle pærer:

  1. brug af en række opbevaringsbeholdere til at imødekomme dine krav til størrelse og volumen
  2. containere leveret lige til din dør
  3. gratis samling på større genstande
  4. Udskiftningsbeholdere leveres med hver samling

Hent vores brochure til bortskaffelse af lamper (PDF) for at lære mere om vores tilbagetagelsespolitik, eller se LIF ‘ s officielle erklæring om håndtering og bortskaffelse af lamper her.

kontakt os for flere detaljer om vores lampe bortskaffelse service.

RELEVANT LEGISLATION

Environmental Protection Act 1990

Health & Safety at Work etc. Lov 1974

integreret forurenings-og Forebyggelseskontrollov 1999

kontrol af stoffer, der er farlige for hede

affald elektrisk & elektronisk udstyrsdirektiv

Hvad skal man læse næste

Ultimate Guide LED pærer

pære købsvejledninger
LED pære købsvejledning

Sådan finder du den rigtige pære

lyspære købsvejledninger
Sådan finder du det rigtige lys Bulb

guide cfl bulb compact fluorescent light tubes

Light Bulb Buying Guides
More Light Bulb Buying Guides