Articles

lider af lavt hæmoglobin? Prøv disse fødevarer

disse let tilgængelige køkkeningredienser kan øge dit blodantal.

  • af: Lifestyle Desk | ny Delhi |
  • Januar 30, 2020 9:22:57 am

hæmoglobinniveauer, blodpurifier, jernniveauer, jernabsorption, naturlige fødevarer til bekæmpelse af hæmoglobin, eatclean, eatnural, eatright, spis godt, indisk ekspress.med, indisk udtryk, sund mad, healthyliving, healthylifestyle, lovneet batra, datoer, spirer, kilder til jern for at øge blodtællingen, anæmi, hvad er hæmoglobin, dals, granatæbler, rødbedsaft, rødbeder gulerod amla, appelsinsaft,

dit køkken kan hjælpe dig med at bekæmpe lave hæmoglobinniveauer. (Kilde: Filfoto)

Hvis du sætter pris på dit helbred, er lave hæmoglobinniveauer et advarselsskilt, som ikke må ignoreres. Fra at holde dit energiniveau højt til at holde tilstande som anæmi i skak, hæmoglobin — et jernrigt protein i de røde blodlegemer, der hjælper med at transportere ilt til de forskellige organer og væv i kroppen-spiller en vigtig rolle. Derfor er det vigtigt, at det holdes inden for det normale interval. Mens for mænd er det normale interval 13,5 til 17,5 gram pr.deciliter, for kvinder er det 12,0 til 15,5 gram pr. Så efter at have udført en hæmoglobintest, hvis resultaterne er utilfredsstillende, ville det være en god ide at gå tilbage i dit køkken og stole på disse let tilgængelige køkkeningredienser for at opnå de ønskede niveauer.ernæringsfysiolog Lovneet Batra delte et indlæg på Instagram. “Dit køkken har alle svarene på kuren,” bemærkede hun.

desuden listede hun nogle vigtige ingredienser for at øge jernniveauerne i kroppen, hvilket vil medvirke til at øge hæmoglobinniveauet.

Læs også | Hold sultpangs væk med denne kraftpakkede skål med månespirer

rødbeder

hæmoglobinniveauer, blodpurifier, jernniveauer, jernabsorption, naturlige fødevarer til bekæmpelse af hæmoglobin, eatclean, eatnural, eatright, eatnå, indiskeudtryk.med, indisk udtryk, sund mad, healthyliving, healthylifestyle, lovneet batra, datoer, spirer, kilder til jern for at øge blodtællingen, anæmi, hvad er hæmoglobin, dals, granatæbler, rødbedsaft, rødbeder gulerod amla, appelsinsaft,

stak op på rødbeder for at øge dit blodtal. (Foto: Getty Images)

fyldt med jern, mineraler og vitaminer hjælper rødbeder med at reparere og genaktivere røde blodlegemer, hvilket igen øger iltforsyningen. Rødbedsaft toppet med gulerødder, appelsiner og endda amla er en fremragende kombination til at bekæmpe lave hæmoglobinniveauer.

Batra nævnte, ” rødbeder er en af de bedste måder at øge hæmoglobinniveauet på. Det er ikke kun højt i jernindhold, men også folsyre sammen med kalium og fiber. Drik rødbedsaft hver dag for at sikre et sundt blodtal.”

hun tilføjede, at man kan kombinere rødbeder og Granatæbler i en juice, der kan nydes som en drink midt om morgenen eller efter træning. “Det vil ikke kun øge jernet, men vil også rydde din hud og få det til at gløde,” sagde hun.

Læs også / diabetiker? Tæl på disse fuldkorn for at kontrollere dit blodsukkerniveau

Lentil eller dal

hæmoglobinniveauer, blodpurifier, jernniveauer, jernabsorption, naturlige fødevarer til bekæmpelse af hæmoglobin, eatclean, eatnaturlig, eatright, eatgodt, indianexpress.com sund mad, sundliv, sundlivsstil, lovneet batra, datoer, spirer, kilder til jern for at øge blodtællingen, anæmi, hvad er hæmoglobin, dals, granatæbler, rødbedsaft, rødbeder gulerod amla, appelsinsaft,

tag en kop dal regelmæssigt. (Kilde: )

linser er kendt for at indeholde en betydelig mængde protein, fibre, komplekse kulhydrater, folat og mangan samt. En kop dal anbefales til essentielt jernindtag i kroppen. “Du kan have dal til frokost og middag som pr præference hver dag med en side salat af roer,” Batra nævnt.

granatæble

som en rig kilde til C-vitamin, jern, fiber og kalium indeholder granatæbler ascorbinsyre, som hjælper med at regulere blodtællingen. Hæmoglobinniveauerne stiger, når de føjes til ens daglige diæt.

Læs også / Bored of upma? Tag en pause med denne Maharashtrian treat

spirer

hæmoglobinniveauer, blodpurifier, jernniveauer, jernabsorption, naturlige fødevarer til bekæmpelse af hæmoglobin, eatclean, eatnaturlig, eatright, eatgodt, indianexpress.com sund mad, sundliv, sundlivsstil, lovneet batra, datoer, spirer, kilder til jern for at øge blodtællingen, anæmi, hvad er hæmoglobin, dals, granatæbler, rødbedsaft, rødbeder gulerod amla, appelsinsaft,

spirer tilføjer protein og jern til din kost. (Foto: Getty / Thinkstock Images)

folinsyre mangel er kendt for at føre til lave hæmoglobinniveauer. Forbrug af grønne bladgrøntsager, spirer, tørrede bønner, jordnødder, bananer, broccoli er måder at øge blodtællingen på.

datoer

datoer vides at indeholde store mængder jern. Diabetikere bør dog undgå at indtage for meget, da de vides at indeholde højt sukkerindhold.

den indiske Ekspres er nu på Telegram. Klik her for at deltage i vores kanal (@indianekspress) og hold dig opdateret med de seneste overskrifter

for alle de seneste Livsstilsnyheder, Hent indisk Ekspresapp.

  • den indiske Ekspres hjemmeside er blevet bedømt grøn for sin troværdighed og troværdighed af Nyhedsguard, en global tjeneste, der vurderer nyhedskilder for deres journalistiske standarder.