Articles

Cowtown: Aledo star crushes 5K course in easy win

juoksijat täyttävät Cowtown 5K Runin alun ja aitaukset Will Rogers Memorial Centerissä Fort Worthissa Texasissa lauantaina helmikuussa. 23, 2019. Kaksipäiväiseen tapahtumaan kuuluu 5k, 10k, puolimaraton, täysmaraton ja ultramaraton. (Star-Telegram Bob Booth)

Jos ei ollut vakuuttavia ansioita, saattoi unohtaa mahdollisuuden voittaa Cowtownin lauantain 5K-ja 10K-kilpailut.

10K-voittajien joukossa on nyt kolminkertainen mestari ja eliittimaratoonari, jonka aika oikeutti hänet Yhdysvaltain olympiakarsintoihin. Mitä 5K: hon tulee, piti voittaa vain yksi maan parhaista lukiolaisista yleisurheilijoista.

sellaista päivää johti Fort Worthissa asuva Caitlin Keen, joka voitti naisten 10K: n ajalla 37 minuuttia, 58 sekuntia. Se oli ensimmäinen Cowtown 10k Keenille, joka kävi lukiota Nolan Catholicissa ja juoksi yleisurheilua SMU: ssa. Hän juoksee sunnuntaina puolimaratonin ja on siellä yksi suosikeista.

klikkaa muuttaaksesi

joulukuussa Keen täytti vuoden 2020 Yhdysvaltain olympiakarsintojen karsintarajan maratonilla ajalla 2:42.31.

”olin 10K juoksija Collegessa, enkä ole juossut kymppiä vähään aikaan ja yritin taas hypätä harjoitteluni alkuun”, Keen sanoi. ”Olen treenannut maratoneja varten yli vuoden ja halusin vain pitää hauskaa. Juoksin vuoden aikana kolme maratonia ja halusin tehdä jotain vähän mukavuusalueeni ulkopuolella. Se oli mahtavaa. En laittanut mitään odotuksia sinne tänään.

Keen voitti Fort Worth Distance Project-joukkuetoverinsa Kristin Garcian (38:56) lähes minuutilla.

miesten 10K-voittaja oli tuttu. Suomen Antti-Pekka Niinistö, 28, voitti kisan kolmannen kerran kuuden viime vuoden aikana ajalla 32.03. Hän teki kisaennätyksen kolme vuotta sitten, mutta ei edes tiennyt, pystyykö hän kilpailemaan lauantaina.

Niinistö tuli Texasiin aloittamaan lomansa, mutta sairastui maanantaina flunssaan ja alkoi voida paremmin vasta torstaina. Lauantaina hänellä ei kuitenkaan ollut ongelmia, sillä hän päihitti Patrick Learyn (32:44) voitosta. Nuo kaksi juoksijaa olivat yli kolme minuuttia edellä kolmanneksi sijoittunutta.

”en edes tiennyt, pystynkö juoksemaan ennen tätä aamua”, sanoi Niinistö, 28, jonka ennätys tapahtumassa on 30:53. ”Se oli kova tänään. En halunnut lopettaa. Halusin vain lähteä juoksemaan. Halusin pystyä aloittamaan nopeasti ja aloitin aika lujaa. Viimeinen 5K oli tosi vaikea siellä.

miesten 5K-voittaja Graydon Morrisilla ei ollut mitään kovaa. Aledon juniori Morris ilmoittautui kisaan vasta lauantaiaamuna. Hän puhalsi radan läpi 16.09, 50 sekuntia nopeammin kuin Charles Dorsett.

tulosten ei pitäisi tulla yllätyksenä, sillä Morris on voittanut kaksi edellistä UIL: n maastojuoksun valtionmestaruutta sekä yleisurheilun valtionmestaruudet 3200 ja 1600 metrin juoksuissa. Hän sijoittui kolmanneksi Foot Locker Nationalsissa ja vietti viime viikonlopun Trinidad ja Tobagossa edustaen Yhdysvaltain juniorimaajoukkuetta.

mutta Cowtown on hänelle erityinen.

”cross country-kauteni päättyi juuri”, sanoi Morris, joka ei ollut kilpaillut Cowtownissa kahdeksannen luokan jälkeen, mutta voitti kids 5K: n. ”Olen ollut käynnissä Cowtown koska peruskoulu ja se on aina niin hauska kilpailu. Ajattelin, että voin yhtä hyvin hypätä kyytiin ja mennä pyörittämään sitä huvin vuoksi. Se on paikallinen kisa, mutta tuntuu kuin se olisi yksi maailman suurimmista 5K-kisoista.

Cowtownin tulokas Virginia Wallace oli lauantain toinen 5K-voittaja vieden naisten 5K:n ajalla 18: 44.

houstonilainen asuu nykyään Fort Worthissa ja harjoittelee Keenin kanssa. Hän päihitti Haven Sizemoren (19: 43) lähes minuutilla, kun hän johti alusta asti ja sai keskiarvoksi 6.02 mailia.

”Kun tulin Fort Worthiin, liityin joukkueeseen ja tämä on heidän niittikisansa”, sanoi Wallace, 24. ”Se oli hieno tapahtuma. Yllätyin, miten sujuvaa tämä tapahtuma on. Tavoitteeni oli tulla tänne ja voittaa.”