Articles

Briscoe steelt Xfinity Series Regular-season finale overwinning op Bristol

Het was een perfecte rub-and-run.in een race die de laatste positie voor de Nascar Xfinity Series Playoff vulde, duwde Chase Briscoe goede vriend, mede-Ford-coureur en kampioen van het reguliere seizoen Austin Cindric uit de weg met zes ronden over en trok weg om Friday night ‘ s Food City 300 te winnen op Bristol Motor Speedway.

Cindric had niet zijn volledige set van middelen, omdat hij de stuurbekrachtiging op zijn No verloor. 22 Team Penske Ford tijdens het laatste punt. Cindric verloor de tweede plaats van Ross Chastain, die 117 ronden had gelopen. Chastain klaar .651 seconden achter de winnaar.de overwinning was de zevende van Briscoe dit seizoen, zijn eerste in Bristol en de negende van zijn carrière. Briscoe eindigde het reguliere seizoen met 50 Playoff-punten, gelijk met Cindric, die vijf van de eerste 26 races won.

gerelateerd: Onofficiële resultaten

” De laatste 15 rondes kwam onze auto tot leven, ” zei Briscoe. “Ik heb iets bedacht. We moesten ons een weg naar boven banen, daar draait Bristol om.

” als we tweede konden worden in punten en de race konden winnen, zouden we hetzelfde aantal Play-off punten hebben als (Cindric). Missie volbracht.Brandon Brown eindigde op de laatste plaats in de Xfinity Play-off met een 12e plaats.Harrison Burton liep vrijdag als vierde, gevolgd door Justin Allgaier, die de eerste twee etappes veegde en 126 van de 300 ronden leidde voordat de afhandeling van zijn No.7 JR Motorsports Chevrolet na de tweede etappe werd aangescherpt.Anthony Alfredo, Noah Gragson, Brandon Jones, Jeb Burton en Riley Herbst voltooiden de top 10.

Racing in close quarters, Cindric pakte de leiding van Chastain one circuit na de laatste herstart in ronde 252. Cindric hield de eerste plaats tot Briscoe ‘ s No.98 Stewart-Haas Racing Ford aangedreven langs hem op de ronde 295.de overwinning was nog tevredener voor Briscoe na de 11e en 16e plaats in de doubleheader van vorig weekend op Richmond Raceway.”ik was zo boos na vorige week,” zei Briscoe, die leidde 11 ronden, waaronder de laatste zes. “Ik vertelde alle jongens dat er geen manier is dat we vandaag verslagen worden. Ik was zo boos na hoe we vorige week hardliepen, en ik ga de hele tijd op internet en zie dat jongens ons uitschrijven na een slechte race.

” Ik weet waar dit team toe in staat is… ik eindigde hier als tweede de laatste twee races, en ik wilde hier zo graag winnen, en het is geweldig dat ik het kan vieren met al deze race fans.”

Cindric worstelde nadat zijn stuurbekrachtiging begon te falen 15 ronden in de laatste green-flag run.

“Ik heb me nog nooit zo hulpeloos gevoeld in mijn hele leven,” zei Cindric. “Ik heb nog nooit zo’ n pijn gevoeld in een raceauto. Mijn lichaam werd gevoelloos voor een tijdje… Ik heb nog nooit een race verloren op die manier.de Nascar Xfinity Series Playoff begint zaterdag op de Las Vegas Motor Speedway. Achter Briscoe en Cindric wordt Allgaier derde, gevolgd door Gragson, Jones, Justin Haley, Harrison Burton, Chastain, Ryan Sieg, Michael Annett, Herbst en Brown.