Articles

Briscoe stjäl Xfinity Series ordinarie säsongsfinalvinst på Bristol

det var en perfekt rub-and-run.i ett lopp som fyllde slutpositionen för NASCAR Xfinity Series Playoff, Chase Briscoe knuffade nära vän, kollega Ford förare och ordinarie säsongsmästare Austin Cindric ur vägen med sex varv kvar och drog iväg för att vinna fredagskvällens Food City 300 på Bristol Motor Speedway.

Cindric hade inte sin fulla uppsättning resurser, efter att ha förlorat servostyrningen på sitt Nej. 22 Team Penske Ford under den sista körningen. Cindric förlorade andraplatsen mot Ross Chastain, som hade lett 117 varv. Chastain klar .651 sekunder bakom tävlingsvinnaren.

segern var Briscoes sjunde den här säsongen, hans första i Bristol och den nionde i sin karriär. Briscoe avslutade ordinarie säsong med 50 slutspelspoäng, bundna med Cindric, som vann fem av de första 26 tävlingarna.

relaterat: inofficiella resultat

”de senaste 15 varv, vår bil kom till liv”, sa Briscoe. ”Jag räknade ut något. Vi var tvungna att rota och kasta oss upp där — det är vad Bristol handlar om.

”om vi kunde hamna tvåa i poäng och vinna loppet, skulle vi ha samma mängd Playoff-poäng som (Cindric). Uppdraget slutfört.”Brandon Brown klarade den sista kajen i 12-föraren Xfinity Playoff med en 12: e plats.

Harrison Burton sprang fjärde på fredagen, följt av Justin Allgaier, som svepte de två första etapperna och ledde 126 av de 300 varv innan hanteringen av hans nr 7 JR Motorsports Chevrolet stramades upp efter andra etappen.Anthony Alfredo, Noah Gragson, Brandon Jones, Jeb Burton och Riley Herbst avslutade topp 10.Racing i nära håll tog Cindric ledningen från Chastain one circuit efter den sista omstarten på varv 252. Cindric höll topplaceringen tills Briscoes nr 98 Stewart-Haas Racing Ford körde förbi honom på varv 295.

segern var ännu mer tillfredsställande för Briscoe efter 11: e och 16: e plats i förra helgens doubleheader på Richmond Raceway.

”jag var så arg efter förra veckan”, sa Briscoe, som ledde 11 varv, inklusive de sista sex. ”Jag sa till alla killarna att det inte finns något sätt att vi slår idag. Jag var så arg efter hur vi sprang förra veckan, och jag får på internet hela tiden och se killar räkna ut oss efter en dålig tävling.

” Jag vet vad det här laget kan … jag slutade tvåa här de två sista tävlingarna, och jag ville vinna här så illa, och det är fantastiskt att jag faktiskt kan fira det med alla dessa tävlingsfans.”Cindric kämpade efter att hans servostyrning började misslyckas 15 varv i den sista gröna flaggan.

”Jag har aldrig känt mig så hjälplös i hela mitt liv”, sa Cindric. ”Jag har aldrig känt sådan smärta i en racerbil. Min kropp blev bedövad ett tag … Jag har aldrig förlorat ett lopp på det sättet.”NASCAR Xfinity Series Playoff börjar nästa lördag på Las Vegas Motor Speedway. Bakom Briscoe och Cindric såddas Allgaier tredje, följt av Gragson, Jones, Justin Haley, Harrison Burton, Chastain, Ryan Sieg, Michael Annett, Herbst och Brown.