Articles

Tänä päivänä: Micky Ward kukisti Arturo Gattin eeppisen trilogian ensimmäisessä taistelussa

James Slater kertoo, kuinka Micky Ward ja Arturo Gatti aloittivat unohtumattoman matkan yhdessä

tänä päivänä, 18.toukokuuta 2002, syntyi eeppinen, unohtumaton trilogia Micky Wardin ja Arturo Gattin jyrätessä ensimmäistä kertaa. Kokous Connecticutissa, kaksi soturia antoi meille taistelu, joka oli niin suuri, monet asiantuntijat kutsuivat sitä ” taistelu vuosisadan.”Yhdeksäs erä oli erityisen sykähdyttävä, Emanuel Stewardin kutsuessa erää” vuosisadan kierrokseksi.”

Ward voitti enemmistöpäätöksellä, ja kaksi kovaa mutta valtavan kunnioittavaa kilpailijaa joutuisivat kohtaamaan uudelleen. Ward hävisi lopulta Ottelusarjan 2-1, mutta niin paljon nahkaa Gattin kanssa vaihtanut mies muistetaan oikeutetusti suurena taistelijana. Ennen kaikkea kolmesta sodasta Gattia vastaan tunnettu Ward osallistui lukuisiin muihin, lähes yhtä raakoihin kohtaamisiin.

Turning pro voitettuaan kolme New England Golden Gloves otsikot, Ward, joka syntyi Lowell, Massachusetts lokakuuta 4 1965, streaked 14-0 (10) kuin kevyt välisarjan-140 kiloa on paino Mickey tuskin taistella edellä koko hänen kahdeksantoista vuoden uran. Mutta syyskuussa 1987 Ward hävisi ensimmäisen kerran 13: sta. Huolimatta lukuisista tappioista, jotka hän joutuisi tapahtumarikkaasti kärsimään, Wardista tuli kuitenkin yksi nykyajan nyrkkeilyhistorian arvostetuimmista nyrkkeilijöistä. Yhdessäkään näistä tappioista Ward ei tyrmätty.

Edwin Curetille jakamastaan ratkaisutappiosta Ward voittaisi osan ja häviäisi toiset. Monet näistä takaiskuista tulivat epäsuositun ja kyseenalaisen päätöksen kautta, mutta Ward ei koskaan valittanut – hän taisteli uudelleen vain niin pian kuin pystyi. Vuoteen 1991 asti. Vuoteen 1991 mennessä Ward oli hävinnyt seitsemän ottelua – ja seitsemännen ottelunsa jälkeen Micky otti kolme vuotta vapaata. Vain tullakseen takaisin ja antaakseen meille ottelut, joista hänet parhaiten tunnetaan tänään.

seurasi yhdeksän voittoa, kesäkuusta 1994 huhtikuuhun 1997 – kaikki paitsi kaksi niistä KO ennen kuin Ward sai ainoan maailmanmestaruusottelunsa. Ward hävisi Vince Phillipsille IBF: n kevyen välisarjan titteliottelussa elokuussa 1997, ja näki tilaisuutensa menneen pahasti leikatun silmän takia. Hänet tyrmättiin kolmannessa erässä. Tämä oli ainoa kerta, kun Mickey pysäytettiin koko nyrkkeilyelämässään. Siitä lähtien, Ward, paha kehon puncher, joka oli jo vakiinnuttanut itsensä yksi kovimmista ottelijat aikansa, olisi jännitystä meille jatkuvasti ja useimmissa tapauksissa vastaan huippunimiä urheilun.

pian sen jälkeen, kun Ward oli pudottanut laajan päätöksen nousevalle Zab Judahille kesäkuussa 1998, hän matkusti Lontooseen, Englantiin (hänen ainoa ottelunsa Amerikan ulkopuolella) ja otti erittäin hyvän voiton. Lyömättömältä Liverpool-tappelijalta Shea Nearylta, jota pidetään kovana ja kovana miehenä, odotettiin paikkoja; ehkä tappeluun Gattia vastaan. Sen sijaan hän kohtasi vielä itseään kovemman miehen, ja partisaanijoukon edessä, joka ei ehkä aivan tiennyt kuka tai mikä Micky Ward oli, Neary murskattiin kahdeksan täysosuman jälkeen. Brittiläiset ottelufanit tiesivät ensimmäistä kertaa kaiken ”irlantilaisesta” Micky Wardista. Kerran kovasti kehuttu Neary otteli vielä kaksi kertaa ennen lopettamistaan; jättäen valloittajansa harteille niin kiivaan taistelun Gattia vastaan. Hienolla voitollaan Ward nappasi kevyesti pidetyn WBU: n tittelin. Wardin sitkeydessä ja taistelutaidossa ei ollut mitään kevytmielistä.

kahden ottelun jälkeen, joista toinen oli tappio, toinen voitto, Ward sai ensimmäisen todella juhlituista otteluistaan. Micky tapasi myös tiikkikovan Emanuel Augustuksen heinäkuussa 2001. Seurasi kymmenen erän give-and-take-sota, joka niin innosti kokenutta Teddy Atlasta, joka kommentoi ottelua ESPN: llä, että hän liikuttui pyytämään katsojia soittamaan ystävilleen ja käskemään heitä myös virittäytymään! Wardin yksimielisellä päätöksellä voittama The great fight palkittiin Ring Magazinen” Fight of the Year ” – tunnustuksella vuonna 1991. Sitä seurasi kuitenkin pian toinen, vielä suurempi taistelu.

niin vaikeaa kuin Ward-Augustuksen nähneille saattoikin olla uskoa, Mickyn brutaalin viihdyttävimmät ottelut odottivat häntä edelleen. Hävittyään Jesse James leijalle teknisellä päätöksellä tammikuussa 2002, Ward otteli ensimmäisen kolmesta uskomattomasta ottelusta Arturo Gattia vastaan. Fight-fanit ympäri maailmaa saivat osakseen yhtä hyviä otteluita kuin 1950-luvun kulta-ajalta.

Mitä voidaan kirjoittaa Gatti-Ward-trilogiasta, jota ei ole vielä ollut? Kukaan, joka näki kolme kymmenen erän tappiotonta ottelua, ei unohda niitä koskaan. Ensimmäinen ottelu oli erän paras. Jotenkin nämä kaksi sisukasta soturia onnistuivat selviytymään toistensa pelottavimmista hyökkäyksistä yhteenlasketun kolmenkymmenen erän ajan. Fight two saattoi olla vähemmän väkivaltainen kuin alkuperäinen ottelu,mutta fight three paikkasi sen.

1990 – luvun kiihkeimmillä kolmellakymmenellä nyrkkeilyerällä nähtiin murtuneita luita, turvonneita silmiä ja suita, ruhjoutuneita kylkiluita, puhjennut tärykalvo, tyrmäyksiä, lähes mahdottomia comebackeja, jatkuvasti vaihtuvaa vauhtia, paljon huutoa-niin faneilta kuin kommentoijiltakin ja vastinetta rahalle, jollaista olemme harvoin nähneet. Nämä kolme kevyen välisarjan ottelua olivat kiistatta ikiajoista taisteluita.

tiedoksi, että ikään kuin on faneja, jotka eivät tiedä, Ward voitti fight one, Gatti taistelee kaksi ja kolme. Mutta vaikka Gatti jatkoi vielä neljä vuotta trilogian jälkeen, Ward kutsui sitä lopettaa brutaalin rehellinen ura heti kun fight three oli ohi. Viisaasti tietäen, ettei hänellä ollut enää mitään annettavaa (tai todistettavaa) Micky jäi eläkkeelle 38-vuotiaana.

tänään Wardia juhlitaan, hän nauttii elämästä ja hänen vaikutuksensa tuntuu kaikkialla lajissa. On todella surullista, että Gatti, hänen ystävänsä ja entinen kilpakumppaninsa, ei ole täällä hänen kanssaan. Molemmilla miehillä on ainutlaatuinen paikka nyrkkeilyhistoriassa.