Articles

Daytona 500 Starting Lineup: forecasts and Odds Ahead of 2020 Duels

kwalificeren voor de 2020 Daytona 500 gaat verder op donderdag met de Bluegreen Vacations Duel races, die de rest van het veld zal zetten nadat Ricky Stenhouse Jr.en Alex Bowman de top twee plaatsen veiligstellen.

het eerste duel begint om 19.00 uur ET, het tweede om 20.45 uur ET. Duel 1 zal de binnenrij instellen, en Duel 2 zal de buitenrij bepalen. De laatste twee plaatsen in het veld van 40 Auto ‘ s voor de race zullen ook worden bepaald.

Komende van de duels, hier zijn de laatste race kansen, met dank aan Caesars Palace:

Chris Knight of Catchfence deelde de volledige lineups voor beide duels:

Charterteams zijn gegarandeerd 36 van de 40 raceslots, en Justin Haley (Kaulig Racing) en Brendan Gaughan (Beard Motorsports) hebben hun plaats op de grid al geboekt met hun pole-qualifying speed . Dat laat twee plaatsen vrij voor de groep van Reed Sorenson, Daniel Suarez, Chad Finchum, Timmy Hill en J. J. Yeley.

elke wedstrijd bestaat uit 60 ronden en heeft geen etappes. Elke bestuurder moet ten minste één pitstop maken. Punten liggen voor het grijpen, met 10 gaan naar de winnaars van de race en een naar de 10e geplaatste finisher.

Stenhouse Jr. start de Daytona 500 op pole position en staat op de eerste rij in Duel 1 naast Chase Elliott.

de 32-jarige sloot zich aan bij JTG Daugherty Racing voor de 2020-campagne na bijna een decennium bij Roush Fenway Racing. Hij begon de race van vorig jaar op de vijfde plaats, zijn beste tot 2020, en eindigde op de 13e plaats.Denny Hamlin is de titelverdediger en heeft in totaal twee Daytona 500 titels. Hij staat in Duel 1, vanaf de derde plaats, naast Aric Almirola.op zondag konden Hamlin en Jimmie Johnson deelnemen aan een exclusieve club van coureurs met drie of meer titels met een andere overwinning:

Johnson ‘ s tweede overwinning op Daytona kwam in 2013. Hij eindigde vorig jaar op de negende plaats en staat naast Bowman op de eerste rij om Duel 2 te starten. Kyle Bush, Kevin Harvick en Kurt Bush zullen ook in Duel 2.