Articles

10 af de mest almindelige løvtræer i Nordamerika

hvad, præcis, er et løvtræ træ? Hårdttræ er oftest løvfældende træer, der normalt viser brede, flade blade og tæt indre træ. De er fælles seværdigheder over hele Nordamerika. Ofte høstes disse typer træer for at fremstille mistede møbler, dæk, gulve og konstruktion. De vokser langsommere end nåletræstræer, hvilket gør hårdttræ værdifuldt, da de er sværere at udskifte. Selvom de vokser næsten overalt i Amerika og udgør 40% af alle træer, kunne de fleste ikke påpege mere end to eller tre arter.
Hvordan måler du op? Ved du mere om træer end gennemsnittet Joe? Hvor mange af de 10 mest almindelige løvtræer kan du identificere ved bladene?

Bur eg

mere end 52% af alle hårdttræ i Nordamerika er egetræer. Bur eg er den mest almindelige eg i Amerika, og den kan vokse til en højde på 160 fod høj og 8 fod bred. Dette træ er næsten altid mærket som hvid eg på markedet. Det er næsten insekt – og svampebestandigt og bruges ofte i konstruktionsrammer og gulve.

rød eg

let at skelne ved sine skarlagede blade i løbet af efteråret kan den røde eg vokse op til 90 fod høj. Vokser i let sur jord, dækker dette træ østkysten ned til Georgien. Det bruges ofte til hegnposter, brænde og gulve.

sukker ahorn

uden debat er dette træ et af de mest produktive træer i hele Amerika. Sukker ahorn har et andet lige så imponerende bidrag til det daglige liv, dog: ahornsirup. Dette er godt for amerikanere overalt, da det tager 40 gallon træsaft at lave kun 1 gallon ahornsirup. Kendetegnet ved deres farverige efterårsblade og” helikopter ” vingede frø, er dette træ sandsynligvis det mest anerkendte træ på denne liste. Visse arter fundet i Amerika er blevet citeret som mindst 400 år gamle. En sukker ahorn træ er den mest tætte af alle ahorn træ og bruges ofte i møbler og gulve.

sølv ahorn

dette træ er tæt bag sukker ahorn i form af at være den mest produktive træ i Nordamerika. Med blade, der ligner meget sukker ahorn, sølv ahorn blade er tyndere med mere definerede punkter. Ligesom den røde ahorn er den meget hjertelig og tolerant over for byatmosfære, hvilket gør det til det mest almindelige træ, der skal plantes nær motorveje. En bred vifte af anvendelser til dette træ inkluderer: papirmasse til papir, instrumenter, skabe og kasser.

Amerikansk bøg

normalt plukket ud af sin glatte sølvbark og blade med serrated kanter, den amerikanske Bøg er et smukt træ. Dens attraktive finish gør det til et populært valg til gulvbelægning, møbler og træhåndværk. Indtil elværktøj, bøg var for tyk af et træ til let at blive skåret, og så mange gamle træprøver vokser stadig i nu beskyttede skove. Dette er en velsignelse i forklædning for nutidens træindustri, da bøg tager 40 år, før den endda begynder at producere nødder og er et af de langsomste voksende hårdttrætræer.

Rød Alder

fundet mest på vestkysten af Nordamerika, får den røde Alder sit navn fra den røde farve under sin bark. Dette træ er vigtigt for landskabet, da dets rødder er vært for en svamp, der skaber frugtbar jord, så alderen kan vokse i meget hård jord, hvilket tilføjer kvælstof til tidligere ufrugtbar omgivende jord. Normalt bruges til indendørs møbler og skabe på grund af dets skrøbelige korn, kan dette træ også bruges i elektriske guitarer af samme grund.

Balsam poppel

dette træ er mest almindeligt forbundet med at være den bedste til at trives i flodsletter, vokser utroligt hurtigt for et hårdttræ. Dens levetid er betydeligt kortere end de fleste andre løvtræer, med en rekord levetid på kun 190 år. Det er et “blødt hårdttræ”, hvilket betyder, at dets træ er mindre tæt end andre på denne liste og bruges ofte i konstruktionsrammer.

hvid aske

selvom det ligner den grønne aske, er dette træs blade mærkbart lettere på undersiden. Med hvidt, tæt træ er den hvide aske det mest almindelige daglige træ i hårdttræerne. Bruges ofte til at lave baseball flagermus og gulve, dette hårdføre træ har taget monumentale hits sidst fra den asiatiske emerald ash borer. Denne fejl er multipliceret efter at være blevet introduceret til Amerika gennem asiatiske skibsfart kasser og er blevet citeret som morderen for 50 millioner asketræer hidtil.

Sort Kirsebær

i de første par år af sit liv kan dette træ forveksles med en birk. Efterhånden som den ældes, bliver dens bark imidlertid mørk (næsten sort) og stærkt ridset. Vokser mest i Midtvesten og østlige regioner, dens frø er en hæfteklammer for mange fuglepopulationer. Det bruges mest i dyre kabinet og genkendes let af sin mørke rødlige farve.

Sort Hickory

vokser mest i sandjord og når kun 50 meter høj, er den sorte Hickory (eller Hickory) et unikt hårdttræ. Med et mærkbart stivere, mere stødabsorberende træ end de fleste andre hårdttræ; det bruges primært i buer, hjul eger, og stokke. Selvom det er mere stødbestandigt end andre træsorter, er det ikke modstandsdygtigt over for rådne, hvilket gør det til et dårligt valg til gulvbelægning.