Articles

Idaho ejendomsskatter

ejendomsskattesystemet i Idaho er en vigtig finansieringskilde for mange ting. For eksempel offentlige tjenester på lokalt niveau, skoledistrikter og lokale regeringer.

derudover finansierer skatter, der opkræves på ejendom, også langsigtede investeringer, såsom infrastrukturudvikling og kapitalprojekter.

i 2015 indsamlede Idaho-beskatningsdistriktet 1,6 milliarder dollars i ejendomsskatter. Kommunale regeringer tog en 26.7 procent deler, mens amtsregeringen fik 26,4 procent. Skoledistrikter tog brorparten af omsætningen – tegner sig for en andel på 30,1 procent.

skatter i Gem state er relativt lave sammenlignet med resten af nationen. Mens en typisk Idaho boligejer betaler $1,276 hvert år, betaler den gennemsnitlige boligejer andetsteds $920 mere.

husejere fritagelse i Idaho

en grund til at forklare denne væsentlige forskel i ejendomsskat er boligejerens fritagelse. Fritagelsen, der er begrænset til en værdi af $100.000 for året 2018, fritager alle ejerbesatte primære beboere med halvtreds procent af ejendommens markedsværdi.

lad os tage et kig på Idaho ejendomsskatter i lidt mere detaljeret.

hvordan Idaho ejendomsskatter arbejde?

husejere kan betale Idaho ejendomsskatter i to rater. Den første rate forfalder den 20. December, mens den anden rate forfalder den 20.juni.

de skatter, der opkræves, er baseret på din Ejendoms fulde markedsværdi. Hvert amt har en assessor, der hjælper med at bestemme den fulde markedsværdi af hver ejendom. Generelt bruger amtsvurdereren sammenlignende data fra nyligt solgte boliger til at komme med dit hjems markedsværdi.

når værdien er blevet vurderet, er det først da, at undtagelser kan anvendes. I Idaho-staten er den største skattefritagelse husejerens fritagelse.

som allerede nævnt er det lig med halvtreds procent af hjemmets værdi og en hektar jord og kan kun kræves på en ejerbesat primær bolig.

boligejerens fritagelse er for personer, der bor i den ejendom, de har købt. Men for folk, der søger at købe fast ejendom som en investering og har lejere, der bor i ejendommen, er denne boligejers fritagelse ikke tilgængelig.

lad os se på et eksempel. Hvis dit hjem er vurderet og værdiansættes til $200.000 derefter med 50% boligejer undtagelse din samlede skattepligtige værdi ville være $100.000.

andre særlige undtagelser er tilgængelige for visse grupper, der opfylder indkomstkrav, herunder enker og enkemænd, blinde husejere, mindreårige uden forældre, tidligere krigsfanger og personer i alderen 65 og ældre.

ud over basisbyens/amtsskattesatsen er der generelt yderligere tillægsgebyrer at være opmærksom på, såsom obligationer og tillæg.

Her er et eksempel på en faktisk udlejningsejendoms skatteregning:

Kodeområde: 01-44

samlet vurderet værdi: $182,300

husejers fritagelse: -0- (fordi det ikke er ejerbesat)

Boise City: 1,297.42

skole #1 m& O: 621.53

skole #1 Bond: 127.61

Skoletilskud: 98.22

skole #1 andet: 1.95

Ada County: 538.43

Ada Co motorvej: 168.41

College of vestlige Idaho: 27.99

emergency medical: 26.62

Dry Creek Cemetery: 6.84

mygbekæmpelse: 5.16

total district Levy = .016018432

Plus certificeringer & særlige vurderinger:

Dræningsdistrikt #2: 6.50

Total forfalden skat: $2,926.68

Idaho ejendomsskatter efter amt

Da Idaho har flere beskatningsdistrikter, varierer skattesatserne ofte. Byer opkræver generelt højere skattesatser end landdistrikter. Den gennemsnitlige statslige byskattesats ligger på 1.511 procent, mens landdistrikterne er 0.994 procent.

Ada County ejendomsskat

Ada County ligger i statens sydvestlige del. Ifølge de seneste skøn har amtet en befolkning på 420.000 mennesker. Dette gør det til Idahos mest folkerige amt. Amtets ejendomsskattesats er 0,77 procent og rangerer det ellevte i staten med hensyn til de højeste skattesatser.

median årlige ejendomsskat betaling i amtet er $1,544.

Canyon County ejendomsskat

Canyon County er gemt på den vestlige ende af den smukke Treasure Valley i hjertet af Idaho. Ved 0,94% har amtet den højeste gennemsnitlige ejendomsskattesats i staten.

men fordi dens median hjemmeværdi er lav ($131.300), er median ejendomsskattebetalingerne stadig under gennemsnittet ($1.240).

Latah County ejendomsskat

Latah County ligger i statens nordlige centrale region. Amtets gennemsnitlige effektive skattesats er 0,83%. Median ejendomsskat betaling i Latah County er $1,634.

ejendomsskat på Perce County

Perce County ligger i statens nordlige centrale region. Det rangerer som den fjerde højeste i staten med hensyn til den gennemsnitlige effektive ejendomsskattesats (0,92%). Og på $1.551 årligt rangerer det tredje i staten med hensyn til median ejendomsskat betaling.

Bonner County ejendomsskat

Bonner County ligger i den nordlige del af Idaho. På kun 0,56% har den den 8.laveste effektive skattesats i staten. Det er næsten halvdelen af landets gennemsnit. Den gennemsnitlige hjemmeværdi er $210.000. Til den værdi ville ejendomsskatten være omkring $1.175.

Bingham County ejendomsskat

Bingham County er statens 12.største amt og ligger i statens sydøstlige region. Den gennemsnitlige samlede skatteprocent i amtet er 1,6%.

Dobbelt Falls County ejendomsskat

Dobbelt Falls County ligger i den sydlige centrale del af staten. Amtets effektive skattesats er lidt over statens gennemsnit (0,82%). Men med en lavere median hjem værdi, median ejendomsskatter er også lavere ($1,226).

Bannock County ejendomsskat

Bannock County er et amt beliggende i statens sydøstlige region. Med en skattesats på 0,92% rangerer den 3.med hensyn til de højeste ejendomsskatter i staten. En boligejer med et hjem til en værdi af $100.000 ville betale $1.840 årligt i ejendomsskatter.

dette beløb vil dog variere meget afhængigt af ejendommens placering. I Bannock County er den gennemsnitlige byskattesats omtrent det dobbelte af den gennemsnitlige landdistriktssats.

Bonneville County ejendomsskat

Bonneville County, i det sydøstlige Idaho, er en del af Upper Snake River Valley. De seneste skøn sætter amtets befolkning på omkring 110.089. Den gennemsnitlige effektive ejendomsskattesats i amtet er 0,77%.

Ved denne sats, forventer at betale $1,202 årligt i ejendomsskatter, hvis du har et hjem værd $160,000.

oplysningerne heri er ikke skatterådgivning, og det er heller ikke en erstatning for skatterådgivning. Hvis du har specifikke spørgsmål, bedes du kontakte Idahos Statsskattekommission for at lære mere.