Articles

9 almindelige hvide hesteacer

for evigt iøjnefaldende og moderigtige, hvide heste blev ofte kørt af riddere eller begavet til royalty.de mest almindelige hvide hesteracer er Camargue, Connemara, Boulonnais og Shagya Arabian. De fleste af disse racer er selektivt opdrættet gennem århundreder for deres unikke hvide frakke, som ejere kan vise sig.

men er hvide heste virkelig hvide? Selvom dette kan virke som et retorisk spørgsmål, er det en debat, som hestesport og lægfolk ofte har.

faktisk er ægte hvide heste ekstremt sjældne. De er født og forbliver hvide i hele deres liv og er normalt mørke øjne med lyserød hud. Hvad de fleste mennesker kalder “hvide heste” er faktisk enten grå eller fløde.

nedenfor har vi samlet nogle smukke hesteacer, der viser en af de tre typer hvide pelsfarver.

Hare er 9 almindelige hvide hesteacer:

Lipisan

hvid Lipisan hest race
Au_Cr/.com

denne hvide hest race er berømt for at udføre på dressur viser af den spanske rideskole i Vienna, Østrig. Ikke kun gøre elegante rideheste, men er også talentfulde i vogn kørsel.

grå er den dominerende farve i Lipisan-racen, selvom bugter og sorte heste også forekommer. Føl er født sort og blege ud gennem årene. De modnes generelt i en højde på 14,2 til 16,1 hænder.racen har fået sit navn fra den prestigefyldte Stud, der ligger i det moderne Slovenien. Fra det 18.århundrede blev heste selektivt avlet til at være grå, da dette var den foretrukne farve af Habsburg kongefamilie.

denne race af barok type er i stand til at udføre meget komplekse klassiske dressurbevægelser. De kan også trænes til haute priscole eller” over luften ” dressur, som er den mest avancerede form for klassisk ridning.heste er mest populære i mellem-og Østeuropa. Selvom de tager længere tid at modne, er Liposan langlivede og kan arbejde godt ind i deres 20 ‘ ere.

Camargue hest

unik Camargue hest race med en hvid frakke

Camargue er en unik hvid hest race, der strejfer marskland i det sydlige Frankrig. De er populære emner for filmskabere og fotografer, der er ivrige efter at fange hele besætninger, der galopperer gennem vandet.

Camargue heste er udelukkende grå og bliver lysere, når de bliver ældre. De er hårdføre og smidige med en kort, kompakt krop og et højdeområde på 13,1-14,3 hænder.

denne indfødte franske race har boet i Camargue-regionen i tusinder af år. Camargue-hesten har været ren siden forhistorisk tid og er muligvis en af de ældste hesteacer, der stadig eksisterer. Gennem århundrederne har de påvirket udviklingen af flere spanske racer.Camargue-hestens historie er tæt sammenflettet med kvæghyrderne i regionen kendt som “gardians”. De bruger Camargue mounts til forvaltning af både kvæg og semi-vildtlevende heste.

på grund af deres fremragende udholdenhed og intelligens udmærker Camargue heste sig også i udholdenhedsridning og dressur. De deltager regelmæssigt i traditionelle Camargue-begivenheder såsom kvægbesætningsspil “abrivado”.

American Cream Draft

en hvid amerikansk fløde trækhest græsning i en mark
Nancy Kennedy / .com

vores næste hvide hest race er den amerikanske creme udkast, kendt for sin dens karakteristiske pelsfarve og blide temperament. Dens lette cremefarve er forårsaget af en fortynding i kastanjebasefarven udløst af “champagnegenet”.

American Cream kladder kan være alt fra lys til mørk creme. Alle Heste skal have lyserød hud, gule øjne og hvide maner og haler. De har en muskuløs krop og står mellem 15 til 16,3 hænder.

American Cream Draft er i øjeblikket den eneste trækhesteavl med oprindelse i USA. Det går tilbage til en fondshoppe kaldet Old Granny, der blev født i Iova omkring begyndelsen af 1900 ‘ erne.

efter mekaniseringen af landbruget i begyndelsen af det 20.århundrede er antallet af heste faldet drastisk. Mens antallet stadig er kritisk, har flere avlsprogrammer lanceret for at redde racen fra udryddelse.

deres landbrugsrolle kan være aftaget, men Amerikanske Flødeudkast laver også fantastiske vognheste og vises ofte på udstillinger og parader.

Connemara Pony

hvid Connemara pony fra Irland viser på Royal Vindereller Hesteudstilling
Lebatihem / Flickr

Connemara er en af de mest populære irsk sports pony race, der ofte er grå i farve. Intelligent og alsidig, Connemara ponyer er mest populære i de britiske øer og USA.

selvom grå er den mest almindelige farve i racen, kan Connemaras også være bugt, brun, sort, kastanje, palomino eller dun. De er den perfekte ridepony med en velproportioneret krop og er normalt 12,2 til 15 hænder høje.forfædrene til den moderne Connemara var sandsynligvis vikingernes ponyer. Det er muligt, at racen har haft spansk indflydelse sammen med Arabiske, Hackney og fuldblods blodlinjer.

på grund af omfattende krydsning har et racesamfund åbnet i 1923 for at beskytte og forbedre den originale Connemara-Pony. Også kendt som National horse Race of Ireland, Connemaras har erobret hjerter af børn og voksne over hele kloden.

dens barske naturlige habitat gjorde denne pony race utrolig hårdfør og sikker fod. Derfor gør Connemaras ikke kun godt i klassiske discipliner, men gør også stor udholdenhed og vognkørsel.

Camarillo hvid hest

Camarillo hvid hest race

den eneste sande hvide hest race, Camarillo hvid hest er unik i enhver forstand. Selve racen er kun 100 år gammel og meget sjælden, med muligvis mindre end 20 renbreds tilbage!

I modsætning til grå heste fødes Camarillos hvide og bevarer deres farve gennem hele deres liv. De har også lyserød hud og mørke øjne, som er typiske for en ægte hvid hest. Medlemmer af racen er af en raffineret bygning med stærke lemmer og udtryksfulde øjne.

alle rene og krydsede Camarillo hvide heste sporer tilbage til en grundlæggende hingst kaldet Sultan. Adolfo Camarillo købte Mustang hingst i Californien og begyndte at udvikle den nye race i 1921. Hans familie bevarede eksklusivt ejerskab af alle Camarillo-heste indtil 1987.

fire år senere var der kun 11 Camarillo-heste tilbage, hvilket førte til dannelsen af en raceforening. Stambogen til racen forblev åben for at give mulighed for input fra andre racer og undgå indavl.opdrættere af Camarillo hvide Heste skal nøje overveje genetik, da krydsning af to hvide heste har en 25% chance for ikke at producere noget levende Føl. For at undgå denne risiko har opdrættere krydset hvide og ikke-hvide heste, hvilket resulterer i, at mindst halvdelen af følene bliver født hvide.

Shagya Arabian

hvid Shagya Arabian horse - en type Arabian horse, der normalt har en hvid frakke

denne hvide hest race er klassificeret som en del-opdrættet snarere end en type Arabian, da den også ikke har nogen form for Arabian Horse-arabisk avl. Shagya arabere er næsten altid grå og er fremragende udholdenhedsatleter.

Lær om de andre typer arabiske heste her.

bortset fra grå, kan medlemmer af racen også være sort, bugt eller kastanje. De står højere end en gennemsnitlig arabisk hest med en højde på 15 til 16 hænder. De har også en stærkere knoglestruktur, men bevarer stadig det typiske udseende af arabiske heste.

racen tager sit navn fra en af de grundlæggende hingste kaldet Shagya, som var en raceret Araber. Det udviklede sig i det østrig-ungarske imperium i løbet af 1800 ‘ erne, da importerede Arabiske far blev krydset med lokale Delopdrættede Arabiske hopper.den Shagya Arabian er mest almindelig i mellem-og Østeuropa, men har også gjort det til lande rundt om i verden. Tidligere tjente de som kavaleriheste, men i dag bruges de kun til rekreation.

Shagya Arabians er populære sportsheste over hele verden, især i tre-dages begivenhed og udholdenhed. De er også et godt valg til transportkørsel.

Boulonnais hest

hvid Boulonnais hest på en hest udstilling

også kendt som “hvid marmor hest”, Boulonnais’ primære pelsfarve er grå. Denne tunge franske hest race er berømt for sin bemærkelsesværdige elegance og raffinement.Boulonnais heste kan være enten grå, kastanje eller sort. De står mellem 14,3 til 16,3 hænder i højden og har en robust konstruktion med korte ben og et elegant hoved.

dagens Boulonnais heste har arvet deres fine udseende fra andalusiske, arabiske og Barb blodlinjer, der fusionerede med racen i det 17.århundrede. Selve Boulonnais har spillet en vigtig rolle i oprettelsen af flere moderne trækracer som det italienske tunge træk eller Ardennerne.

under de to verdenskrige var racen et værdifuldt aktiv for den franske hær, hvor de trak forsyningsvogne og artilleri. Afslutningen på krigene har også medført et kraftigt fald i Boulonnais-befolkningen, og antallet har været lavt lige siden.

for nylig har den franske Nationalstud udviklet et avlsprogram for at skabe en hurtigere og mere smidig Boulonnais kørehest. Programmet involverer at krydse Boulonnais-heste med arabere og sigter også mod at bringe nyt blod ind i racen.

Percheron

smuk hvid Percheron hest trav i et felt
Lenkadan / .com

en anden tung hvid hest race er den bedste hest, der er den bedste hest i verden. ercheron, den mest kendte af alle franske udkast racer i verden. Elegant og adræt, denne kæmpe hest race klarer sig godt både i sele og under sadlen.

de officielle farver på Percheron er grå og sort. De spænder enormt i højden, fra 15 hænder til en svimlende 19 hænder. Kraftig fjerning og overdreven hvide markeringer frarådes i racen.

Som nævnt i vores krigshest racer guide, går Percheron tilbage til det 17.århundrede Frankrig, hvor det primært blev brugt i kamp. Efter nedgangen i tungt kavaleri skiftede deres rolle til at trække trænere og udkast til arbejde.

Ved begyndelsen af det 19.århundrede modtog racen en infusion af arabisk blod for ekstra forfining og udholdenhed.

i dag er percheroner mest populære i Frankrig og USA, men de forekommer også i Storbritannien og Australien. De bevarer stadig deres anvendelser inden for landbrug og skovbrug og arbejder også inden for reklame.

Percherons har spillet en rolle i forbedring af flere trækhesteacer, såsom Ardennerne eller Vladimir Heavy Draft. Deres varmblodskryds er fremragende konkurrenceheste og har haft succes i jæger/jumper og dressurring.

Orlov Trotter

hvid Orlov Trotter hest løber galop
vikarus/123RF

den sidste hvide hest race på vores liste er orlov Trotter, en overvejende grå russisk race. De er højere og mere raffinerede end rivaliserende trav racer, selvom noget langsommere.

næsten halvdelen af alle Orlov-travere er grå i farve, men sort, Bugt og sjældent kastanjeheste forekommer også. Deres gennemsnitlige højde er mellem 15,5 til 16 hænder. Orlov travere har en muskuløs krop med stærke ben og sener ideel til sele racing.

alle moderne Orlov-travere sporer tilbage til en grå arabisk hingst kaldet Smetanka, der boede i det 18.århundrede. Hans afkom blev krydset med hopper fra flere europæiske blodlinjer for at producere den yndefulde og hårdtarbejdende Orlov-Trotter.

oprindeligt den russiske adels fornøjelseshest, racen fik ofte ros for sin skønhed og elegance. Flere russiske hesteacer har i dag Orlov-blodlinjer i deres forfædre.

da trav blev populær, blev det tydeligt, at amerikanske Standardbreds overgår Orlov-travere.

den hyppige krydsning af de to racer resulterede i næsten udryddelse af Orlov-Traveren. Heldigvis er mange studs i Rusland og Ukraine nu dedikeret til at bevare og forbedre denne dyrebare Race.

Læs også:

  • 6 almindelige sorte hesteacer
  • 10 mest populære hesteacer & hvorfor de er så almindelige
  • 7 bedste hesteacer til Trail ridning
  • 10 plettede hesteacer
  • 9 bedste Dressurhesteacer
  • 12 bedste hesteacer til Spring