Articles

VSG Surgery

Hvad er VSG?

VSG (vertical sleeve gastrectomy) er en bariatrisk vægttabskirurgi, der ændrer størrelsen på din mave, hvilket tilskynder dig til effektivt at tabe dig. 85% af maven, hvilket omdanner maven til en lille “ærme” eller et rør. Den mindre mave hjælper dig med at spise mindre og føle dig tilfreds med at spise mindre portioner. Der er en række lignende operationer, men VSG kan også bidrage til at mindske cravings, som også kan fremme vægttab. En del af maven, der indeholder sulthormonerne (ghrelin) fjernes under operationen. En fordel ved VSG-kirurgi er, at fordøjelseskanalen ikke ændres, så de, der har denne procedure, oplever typisk ikke dumpingsyndrom, og der er en lavere risiko for ernæringsmæssige mangler.

hvem kvalificerer sig til VSG-operation?

VSG Surgery - the Sleeve Center 2det er vigtigt at huske på,at selv om de specifikke retningslinjer kan variere fra en læge til en anden, VSG surgeryanbefales normalt ikke til afslappede diætere, der kun behøver at tabe et par pund. Denne procedure bruges til dem, der har gjort tidligere, men mislykkede forsøg på at tabe sig, er overvægtige, mindst 100 pund overvægtige eller har et BMI (kropsmasseindeks) højere end 40. Men i nogle situationer kan de, der har sundhedsrisikofaktorer, såsom diabetes, kvalificere sig til operationen de har et BMI på 30.0 til 39,9 eller betragtes som overvægtige. BMI er ikke den eneste kvalifikation til operationen. Din læge vil også bestille andre tests for at sikre, at din krop er i stand til at håndtere operationen og for at sikre, at fedme ikke skyldes en medicinsk tilstand, der kan behandles på andre måder end kirurgi.

fordele ved VSG – kirurgi

VSG-kirurgi-Ærmecentret 3nylige data har vist, at de, der gennemgår VSG-kirurgi, kunnetaber omkring 40-50% af den overskydende kropsvægt i løbet af det første år efter operationen, selvom disse resultater varierer for hver patient. En af de bedste fordele ved VSG er, at det er en minimal invasiv procedure, der bruger en laparoskopisk teknik, hvilket resulterer i mindre smerte end en åben kirurgisk procedure og et mindre ar. Andre fordele ved VSG-kirurgi inkluderer:

 • i modsætning til nogle bariatriske procedurer er der ingen fremmedlegeme, der glider, går i stykker eller eroderer
 • reduceret sult
 • reduceret risiko for malabsorption
 • cirka 80% af type II-diabetestilfælde forbedres
 • mange patienter oplever forbedret eller løst hypertension
 • varigt vægttab
 • forbedret selvværd og selvtillid
 • som med enhver bariatrisk vægttabskirurgi, er risikoen for fleste mennesker fandt, at efter proceduren deres generelle generelle sundhed forbedret, og de var i stand til at bruge mere tid på at deltage i fysisk og fritidsaktivitet.

Hvordan udføres VSG-kirurgi?

VSG - kirurgi-Ærmecentret 4du vil være under generel anæstesi under din lodrette ærmegastrektomi, hvilket betyder, at du sover og ikke føler nogen smerte under operationen. Denne type operation kræver typisk kun små snit, der bruges til at indsætte et “slangelignende” kamera, som gør det muligt for kirurgen at se inde i din mave og tynde kirurgiske værktøjer. De kirurgiske værktøjer bruges til at fjerne en del af maven. Maven omdannes derefter til en lodret rørform (ærme). Hæfteklammer bruges til at forbinde de resterende dele af maven. VSG kirurgi tager typisk mellem 60-90 minutter. VSG-kirurgi er en minimalt invasiv kirurgi, der fremmer:

 • mindre ardannelse
 • hurtigere heling
 • mindre risiko for kirurgiske komplikationer
 • hurtigere tilbagevenden til normale aktiviteter

Hvad er resultaterne efter VSG?

VSG Surgery - the Sleeve Center 5denne procedure indebærer fjernelse af omkring 85% af din mave, så din nye mave vil holde cirka 2-5 ounces mad. Efter operationen vil din kirurg give dig en anbefalet, speciel diæt, der gør det muligt for din mave at heles. Efter et par uger begynder du at spise en diæt, der består af små mængder sunde fødevarer, og din læge kan anbefale, at du tager vitamintilskud for at sikre dig, at du får de nødvendige næringsstoffer.

før, under og efter din VSG-operation er det ekstremt vigtigt at følge råd og anbefalinger fra din læge. Du vil blive bedt om at have en række tests før operationen for at sikre, at du er sund nok til proceduren. Denne type operation er ikke reversibel, så det er vigtigt at tale åbent og ærligt med din læge for at sikre, at du er klar til operationen. Som enhver form for operation er der risici forbundet med proceduren, men denne type procedure er meget sikrere, når den udføres laparoskopisk, og du vil heles hurtigere end med en traditionel åben operation.