Articles

10 grunde til at studere Latin første – klassisk Akademisk presse

af Dr. Christopher Perrin

klassisk Akademisk presse Latin Curriculum

Du har måske hørt det latin er et dødt sprog. Dette er en stærk, negativ udtalelse for de fleste ører. Forskere bruger imidlertid udtrykket i en teknisk forstand, der giver masser af plads til livet. Et” dødt ” sprog er et, der ikke længere er modersmål i noget samfund, selvom det stadig er i brug på andre måder. Et uddødt sprog er derimod et, der ikke længere har nogen højttalere eller nogen skriftlig brug. Nogle sprog kaldes også liturgiske sprog, fordi de fortsat bruges i religiøse sammenhænge eller klassiske sprog, som fortsat studeres og læses gennem en rig mængde gammel litteratur. Græsk, Latin, kinesisk, arabisk og Sanskrit betragtes alle som klassiske sprog. Nogle vil endda inkludere hebraisk og fransk på denne liste.

Sample & Shop sangen Skole Latin serie! Klik her

Latin er både et klassisk og et liturgisk sprog, et dødt sprog, der aldrig døde. Med dette mener vi, at selvom Latin muligvis ikke er modersmål i noget samfund, tales det stadig (selvom kun af nogle få) og studeres og læses ofte af en række overbevisende, gavnlige grunde.

Sample & Shop Latin for børn serien! Klik her

Latin er heller ikke død, fordi den blev genfødt og omdøbt til fransk, italiensk, spansk, portugisisk og rumænsk—de fem romanske sprog. Cirka 90 procent af ordforrådet for disse sprog kommer fra Latin. Disse romanske sprog er faktisk former for Latin, der har udviklet sig gennem århundrederne i forskellige regioner med en vis interaktion fra andre lokale tunger.

Sample & Shop Latin Alive! Serie! Klik her

Der er mange gode grunde til at studere Latin. Her er min top ti liste:

1.At blive flersproget: Latin døde aldrig rigtig, men udviklede sig snarere til fransk, italiensk, spansk, portugisisk og rumænsk (de romanske sprog). Cirka 90 procent af ordforrådet for disse sprog kommer fra Latin. At lære Latin er derfor at begynde en undersøgelse af 6 sprog på en gang.

2. Engelsk ordforråd og grammatik: at studere Latin hjælper studerende med at mestre engelsk. Da 50 procent af alle engelske ord stammer fra Latin—sammen med 80-90 procent af alle polysyllabiske ord— vil eleverne i høj grad udvide deres ordforråd. Den regelmæssige grammatik på Latin er også ideel til at lære engelsk grammatik eller grammatik på mange andre sprog.

Lær mere om Latin for børn fuldt program

3. Professioner: Latin forbereder eleverne til mange vigtige erhverv, der er gennemsyret af latinske udtryk og sætninger eller i engelske ord afledt af Latin. Disse karriereområder inkluderer lov, medicin, videnskab, Musik, teologi, filosofi, kunst og litteratur.

4. Skrivning og læsning: det øgede ordforråd og forståelse af grammatik opnået ved at studere Latin gør det muligt for eleverne at skrive og læse med større lethed og klarhed.

5. Engelsk litteratur: Latin giver eleverne en dybere forståelse af engelsk litteratur før 1950, hvoraf meget er fyldt med referencer og citater på Latin.

undervisere har brug for latinske ressourcer også! Tjek hvad der er tilgængeligt for lærere

6. Historie: studiet af Latin og dets historie og indflydelse hjælper eleverne til mere fuldt ud at forstå og værdsætte det romerske imperium, som har haft dybe og fortsatte virkninger på den vestlige civilisation.

7. Stor litteratur og kunst: Latin giver eleverne mulighed for at nyde nogle af de mest indflydelsesrige litteratur i verden—på originalsproget. At lære Latin godt nok til at læse originale latinske værker er en opnåelig færdighed, der giver stor tilfredshed og nydelse. Derudover er store kunstværker og monumenter over hele verden ofte prydet med Latin.

Lær mere om Latin Alive! fuldt program

8. Pædagogisk dyd: studiet af Latin er en løbende praksis i sproglig opgaveløsning, der generelt hjælper eleverne til at blive tætte og tankevækkende læsere og forfattere. Mange forskere mener, at det også finpudser de mentale evner og dyrker omhyggelig analyse og opmærksomhed.

9. Fornøjelse: At dechiffrere den” hemmelige kode ” på Latin og lære at løse puslespil, se betydningen bag ord og læse store forfattere på deres eget sprog er en fornøjelse, der vil vare studerende livet ud.

10. Samtidig Læring: som du kan se, er det at studere Latin en måde at udføre avanceret undersøgelse på flere fagområder samtidigt. Det er en mesterkunst, der gør det muligt for eleverne at mestre andre færdigheder og andre emner.

Lær Latin med Skolelærerakademi online kurser! Klik her for mere Info

Jeg håber, at når du gennemgår listen ovenfor, vil du se, hvordan Latin stadig lever meget—det lever på din tunge nu og hævder sig med hvert andet ord, du taler. Jeg håber, du vil tage studiet af dette sprog op og også introducere dine børn til det. Mens det vil være en udfordrende undersøgelse, det vil bringe liv til læring og åbne et dusin forskellige døre på så mange eventyrlige stier.

Dr. Christopher Perrin

Dr. Christopher Perrin er forfatter, konsulent og taler, der specialiserer sig i klassisk uddannelse. Han er forpligtet til at forny den liberale kunsttradition. Han cofounded og tjener på fuld tid som administrerende direktør / udgiver på Classical Academic Press, En klassisk uddannelsesplan, medier og konsulentfirma. Christopher er også konsulent for charter, offentlig, privat, og kristne skoler over hele landet. Han er direktør ved Alcuin-stipendiet med Institut for klassiske skoler og den tidligere bestyrelsesdirektør for Society for Classical Learning. Han har udgivet adskillige artikler og foredrag, der er vidt brugt i hele USA og den engelsktalende verden. Christopher har en passion for klassisk uddannelse og elsker godhed, sandhed og skønhed, uanset hvor den findes.