Articles

16 Facebook-konti, der vil gøre dig smartere

Facebook er fuld af inspirerende ideer og pædagogisk indhold—hvis du ved, hvor du skal kigge.

derfor har vi samlet en liste over Facebook-konti, der hjælper dig med at udforske nye ideer og udvide din viden. Uanset dine interesser, finder du noget, du nyder.facebook facebook Grammarly

16 Facebook—sider, der vil gøre dig smartere

Grammarly

Grammarly—en gratis skrive-og redigeringsapp-gør meget mere end at tilbyde grundlæggende grammatiktips på deres Facebook-side. Hver dag uddanner de deres næsten syv millioner tilhængere om, hvorfor god skrivning betyder noget, sammen med enkle trin til, hvordan man kommer dertil.

alt Grammarly indhold er sjovt og nemt at forbruge. (Du vil ikke finde nogen lange akademiske debatter om kommaet.) De dækker emner som hvordan man afslutter en e-mail og ord og sætninger, der skal undgås på arbejdspladsen.

Hvis du er en professionel, der ønsker at forbedre din skrivning, skal du følge Grammarly.

NASA

Hvis du vil udforske fascinerende teorier om fjerntliggende galakser, kan du deltage i NASAs Facebook-samfund med over 21 millioner følgere.

Du får Daglige opdateringer om deres seneste missioner og opdagelser sammen med indhold, der udelukkende er lavet til deres Facebook—tilhængere-som tidlig adgang til en konkurrence for at se en raketlancering. Du kan også tune ind for at se korte klip fra deres NASA TV-station.

TED

TED er en global non-profit, der deler inspirerende præsentationer. Du kan finde en TED-tale om stort set ethvert emne, fra vigtigheden af empati til pensionsopsparing.på Facebook deler TED klip fra populære præsentationer med nyttige resume og indsigt. Det er nemt at se et fem minutters klip og føle, at du har lært noget nyt.

Følg TED for at deltage i et massivt netværk af interessante mennesker, der deler seje ting.

FN kvinder

FN kvinder er en global forkæmper for ligestilling og bemyndigelse. På Facebook deler de infografik, videoer og artikler—Alle med en pædagogisk komponent til deres publikum.

deres kampagner, som denne om kønsbestemte lønforskelle, skaber bevidsthed om vigtige spørgsmål og hjælper med at påvirke regeringens politik.

Følg FN-kvinder for at få et globalt perspektiv på ligestilling mellem kønnene.

NY Times bøger

Hvis du er en bogorm, ved du, hvor vigtigt det er at supplere den ambitiøse læseliste—og Ny York Times bøger kan hjælpe med det.

på Facebook giver de nyttige anbefalinger, giver spændende synopser og deler links til litterære anmeldelser fra Ny York Times. Du kan også tune ind på deres Facebook Live-udsendelser (som denne med grafisk romanforfatter Jeff Smith) og stille spørgsmål.

British Museum

for dem af os, der ikke har tid til at besøge en museumsudstilling hver uge, bringer British Museum historie til nyhedsfeeds, der trækker fra over to millioner års indhold.

hver dag deler de historier om deres historiske artefakter og inviterer tilhængere til at deltage i livlige diskussioner. For mere dybdegående læring om samlingerne kan du se deres videoer, der er vært for museumskuratorer og historikere. Der er lidt noget for enhver smag, uanset om du er i humør til at se en eksklusiv rundvisning i Scythians-udstillingen eller en kuratorserie om bevarelse af Vulture Peak.

Hvis du vil blive inspireret af smukke billeder og seje historier, skal du følge British Museum. (Du kan også lære mere om British Museum i vores podcast-episode.)

National Geographic

National Geographic har uddannet sit publikum om vores naturlige miljø siden 1888. På Facebook deler de indlæg om en bred vifte af emner inden for videnskab og bevarelse, udforskning og eventyr.National Geographic opretter videoer og interaktivt indhold, der fører dig til hvert hjørne af jorden. Blive transporteret til havbunden, gå ansigt til ansigt med en tiger haj, eller komme tæt på de sjældneste arter af svin i verden.Følg National Geographic for at lære mere om vores miljø, og hvordan du kan beskytte det.

ACLU

American Civil Liberties Union (ACLU) er en non-profit, der arbejder for at forsvare forfatningsmæssige rettigheder.

de deler uddannelsesindhold fra deres blog og podcast om aktuelle sociale bevægelser, kommende retssager og politiske spørgsmål.ACLU arbejder for at foretage politiske ændringer, der påvirker enhver amerikaner—så hvis du vil lære mere, skal du følge dem på Facebook.

NPR

National Public Radio (NPR) uddanner næsten 27 millioner amerikanere over luftbølgerne. De arbejder med hundredvis af lokale stationer for at producere journalistisk indhold, der er informativt og tankevækkende.

på Facebook holder de dig opdateret om de seneste nyheder i USA sammen med de seneste episoder af deres talk and entertainment programmering.

Atlanterhavet

siden det blev grundlagt i 1897, har Atlanterhavet skabt indhold, der vejer ind på amerikansk politik og kulturelle tendenser.

på Facebook deler de de nyeste artikler og indsigter fra magasinet. De samarbejder også med andre indholdsproducenter for at oprette videoer, der dækker et stort udvalg af emner fra, hvordan man opdrager et generøst barn til AI ‘ s etik.

ting, du gik glip af i historieklasse

ting, du gik glip af i historieklasse, er en populær podcast fra hvordan ting fungerer serie. I hver episode udforsker værter Holly og Tracy fascinerende mennesker og begivenheder, der ofte overses eller ikke udforskes fuldt ud.

på Facebook deler de de seneste episoder fra deres podcast sammen med videoer, sjove fakta og episodeoptagelser—super praktisk, hvis du ikke har tid til at lytte, men stadig vil lære noget.

IFL Science

Hvis du har en dårlig dag, har du nogle gange brug for en pick-me-up. IFL videnskab er pædagogisk, sjovt, og munter—alle på samme tid.

på Facebook deler de underlige fakta og usandsynlige opdagelser med deres mere end 25 millioner tilhængere. De deler også de seneste indlæg fra deres populære blog.

Følg IFL Science for at blive uddannet og underholdt på din frokostpause.

Tasty

selvom du ikke genkender navnet, har du sandsynligvis set en velsmagende Facebook-video. Tasty skaber korte, “snack-størrelse videoer”, der viser dig, hvordan du laver enkle opskrifter sammen med nyttige hacks om, hvordan du forbedrer din madopbevaring.

Tasty lærer dig ikke, hvordan du bliver Michelin-stjernekok, men de giver dig tip, der hjælper dig med at forberede mere kreative måltider.

større bedre hjerner

større bedre hjerner projekt drives af Dr. Anita Collins, en neuromusikalsk pædagog, der udforsker musikens indvirkning på hjernens udvikling.

på Facebook deler hun banebrydende forskning i alt fra neuromusiske oversættere til musikens indflydelse på introverte og ekstroverte.

Hvis du var fascineret af hendes TED Talk og vil lære mere, følg hende på Facebook for at få hendes seneste indsigt.

MindShift

MindShift er en podcast, der udforsker fremtiden for læring for børn og unge voksne. Hver episode deler historier om undervisere, der udvikler innovative måder at hjælpe børn med at lære.

på Facebook deler de episodeopdateringer sammen med artikler om nye teknologier, teknikker og strategier, der forbedrer uddannelsesverdenen.

Harvard Health Publications

Hvis du vil lære at leve en sundere livsstil, skal du følge Harvard Health Publications. På Facebook deler de den nyeste sundhedsforskning fra Harvard Medical School og tilknyttede hospitaler.

hvert indlæg indeholder en nyttig oversigt over deres publikationer, så du behøver ikke at dykke dybt ind i de faktiske artikler, medmindre du er virkelig nysgerrig.

Følg disse Facebook-konti for nye ideer og kickstart kreativitet. Du vil skærpe dit sind på ingen tid.