Articles

4K/8K Ultra High Definition: hvad du behøver at vide

4K Ultra High Definition TV er her, og nu kan købes for et parhundred dollars. 1080p TV (den forrige “go-to” – standard) hører fortiden til,de fleste alll-tv ‘er er nu 4K. så hvad er nøjagtigt et”4K TV”?
Hvad er 4K TV?
den forrige HD-standard havde et fjernsyn, der var i stand til at transmittere mindst 720 linjer,men mere almindeligt 1080 linjer med billedpunkter, vandret. De fleste tv ‘ er iDette format bruger det, der kaldes en 16:9 billedformat-som sammenlignet med de tidligere CRT-TV ‘ er, var mere langstrakt og mere ønskeligt at matche tætbiografstandarden. Dagens nye standard kaldes”4k” eller “4 tusind” linjer. Andre akronymer, såsom “UHD” (Ultra High Definition) erogså almindeligt anvendt til at beskrive en opløsning, der er den næste generationbeyond 1080. Et TV anses for at være et 4K-eller UHD-TV, hvis det er i stand til mindst 3.840 (brede) 2.160 (høje) billedpunkter. Sony) kalder alle deres nye tv ‘ er “4K Ultra High Definition” eller”4K UHD” for kort.
i dag (fra februar 2020) bliver 4Kcontent meget populært, UHD Blu-ray-afspillere, AppleTV 4K OGMICROSOFT-boks 1 kan levere en fantastisk 4K-videokvalitet til film ogspil . Der er løfter omnogle TV-kanaler, der sender i 4K, men indtil der er enanstændig mængde 4K filmet eller udsendt indhold tilgængeligt i 4K, vil det meste afvores indhold stadig ankomme i 1080p format (og vil stadig se godt udpå et 4K TV).
8K/10k og HDMI 2.1 – ny specifikation
HDMI 2.1 specifikationen blev udgivet afyhdmi LLC i 2017. Det definerede visse standarder og specifikationer for produkter, kabler og programmer til at overholde. Avancerede funktioner som f.eks10k indhold (som er 5 gange klarheden i 4k/60H), eARC, dynamisk HDR,variabel opdateringshastighed (VRR), automatisk lav Latenstilstand (ALLM), hurtig Medieomskiftning (KMS) og hurtig Rammetransport (KTF) er alle nye funktioner med HDMI 2.1 og vil dramatisk forbedre videokvaliteten ved at reducere forsinkelse, skiftetider og billeddybde og detaljer.
Thisstandard er helt ny, og der er få enheder, der overholder HDMI2.1 Specifikation, og der er ingen certificeringsproces for de nye kablerder kræves til disse høje opløsninger. Min Kabelmart forventer, at 2020 bliver et stort år for HDMI 2.1 og vil have førsteklasses kvalitetscertificerede kabler, så snart de bliver tilgængelige. Vi har i øjeblikket 8K-klassificerede kabler, der er testet uafhængigt for at overholde 48gbps-standarden, men de er i øjeblikket ikke HDMI platinum-certificerede kabler.
4K og HDMI 2.0
HDMI 2.0 specifikationen blev udgivet afyhdmi LLC i 2013. Det definerede visse standarder og specifikationer for produkter, kabler og programmer til at overholde. Avancerede funktioner såsom 4Kcontent op til 60H (hvilket er 4 gange klarheden på 1080p/60H), 32 audiokanaler, 1536hs lydprøveudtagningshastigheder og understøttelsen af bredvinkeltheatralsk 21:9 aspect radio er nogle af de mange funktioner i denne nye video-og lydstandard.
4K, HDMI 2.0 og HDCP 2.2
sammen med udgivelsenaf HDMI 2.0 kom HDCP 2.2 (erstatter den tidligere standard af HDCP 1.2). HDCP (Digital Content Protection med høj båndbredde) er en specifikation udviklet afIntel Corporation for at beskytte digitalt indhold, der sendes mellem forskellige elektroniske enheder (computere, tv ‘ er, splittere,hjemmebiografmodtagere, afbrydere, blue ray-afspillere, medieafspillere osv.).
brugen af HDCP erFor at forhindre uautoriseret kopiering og distribution af sådanne højdefinitionssignaler. For det meste behøver forbrugerne ikke bekymre sig om HDCP. Fysisk er det et lille kredsløb inde i en Blue-Ray (for eksempel) og et TV. Når lyd-og videoindhold overføres via et HDMI-kabel fra en sådankilde til destinationen, bruges kredsløbet “hånd ryster”, der kontrollerer tilsørg for, at indholdet overholder HDCP-standarderne. Ellers viser et TVmight en fejl som “HDCP-fejl”.
HDCP 2.2 kan forårsageproblemer med en forbruger lyd/video udstyr brug. Medmindre du køber udstyr (TV ‘ er, blå stråler,modtagere), der alle er HDCP 2.2-kompatible, vil de sandsynligvis ikke spille godt med hinanden (ifølge C-Net). Når du har købt dit nye 4K UHD-TV, hvis det er købt på eller efter 2015, skal det være” HCDP 2.2 ” – kompatibelt. Mange tv-producenter har mærket dereshdmi-porte” HDCP 2.2 ” eller lavet andre klare markeringer på bagsiden forbindelsepaneler på deres tv. Dette betyder, at TV ‘ et kan acceptere indhold fra en enhedDet er enten HDCP 1.2 eller HDCP 2.2. Sørg for, at dit nye 4K UHD Tvunderstøtter HDCP 2.2 Er et absolut MUST. Uden sådan support kan et sådant TV ikkeikke være i stand til at understøtte eller kommunikere med nyere blue-ray -, medieboks-eller hjemmebiografsystemer, der er HDCP 2.2-kompatible.
HDMI 2.0-kabler og 4K-understøttelse
4K-indhold kan vises i en række forskellige opdateringshastigheder, formater og bithastigheder. De fed/ORANGE formatervist nedenfor er nye til HDMI 2.0 specifikationen. Formaterne inBLACK er blevet understøttet siden HDMI version 1.4. Værdien “4: 4: 4″ refererer til muligheden for at anvende et TV ‘ s billede underproma. 4: 4: 4 betragtes som optimal. En” 4:4:4 ved 60 HS”(som betragtes som den” hellige gral”) kan kun fås fra et V2.0 HDMI-kabel, der opretholder 18Gbps datahastighed:

8bit

10bit

12bit

16bit

RGB

RGB

RGB

RGB

RGB

An HDMI Cable, that is tested against the version 1.4High Speed testing specification (10.2Gbps), willsupport 4K content @ 30Hz . Imidlertid kan 4K-understøttelse ud over 50 gange (typisk ved 60 gange avancerede 4K UHD-tv ‘ er) kun understøttes ved hjælp af AN18GBPS-kompatibelt HDMI-kabel (eller et V2.0 HDMI). Da der i øjeblikket ikke er noget lyd / videoindhold, der understøtter 4K @ 60H, for de flesteforbrugere, brugen af et eksisterende højhastigheds V1.4 HDMI-kabelvil give 4K ved 30hms support nødvendig. Der er ingen planer om, at ethvert biograf-eller udsendelsesindhold skal udgivesud over 4K @ 30h. Alle (nordamerikanske) film erfilmet med 24 fps. Der er en vis eksperimenteringmed 48fps og 72fps – men i øjeblikket er der ikke frigivet nogen kommercielle film med en sådan billedhastighed.

fra februar 2016 er det Længstekobberbaserede HDMI-kabel fremstillet testet til meetHDMI v2.0 SPECIFIKATIONER 40ft. Et kabel skalopretholde datahastigheder på 18 Gbps eller bedre for at bestå sådanne ATCtests. Min Cable Mart er opmærksom på mange online, ogmursten og mørtelbutikker, der leverer forfalskede oplysninger om deres HDMI-kabler. Nogle producenter gør krav på et kobber HDMI-kabel på 100 fod i længden, der opfylder HDMI 2.0 specifikationer. Vi sender sådanne falske påstande direkte til HDMI LLC, og vi behandler flere virksomheder, der har været nødt til at trække eller ændre sådanne krav.

for de fleste 4K-indhold, der udsendes på 30 timer, fungerer en HDMIcable testet til version 1.4-specifikationen (eller 10.2 Gbps)perfekt. Kun de forbrugere, der vilfremtidssikre deres HDMI-kompatible bred til 60 hk, har nogensinde brug for at bruge et HDMI 2.0-kabel (i stand til 18 Gbps ved 60 hk).

alle vores HDMI-kabler, der understøtter 4:4:4 Chromasub-sampling, er tilgængelige her.

sørg for at læse op på vores artikel omvalg af dit HDMI-kabelså godt.

HDMI 2.0 Beyond 40ft

så begynder dilemmaet. HDMI ved 18Gbps (møde v2.0 testspecifikationer) kan opnås ved hjælp af dyrereglasfiberkabler. Faktisk kan afstande på op til 1000ft i øjeblikket opnås ved hjælp af denne teknologi. Hybrid HDMI-kabler, der vil være en kombination af kobber (tilgive strøm) og glasfiber er i horisonten. MyCable Mart forventer at bære sådanne kabler, når de har bestået og er certificeret af HDMI LLC til at møde rigidversion 2.0 test.