Articles

5 måder du're bruger din Makeup svamp forkert

måske er du en nybegynder til makeup svampe (i hvilket tilfælde velkommen til fanklubben!). Måske har du været på Beautyblender-vognen siden første dag. Uanset hvad kan vi alle være enige om, at makeup svampe er en spilskifter. Brug dem rigtigt, og din hud vil se ud som det Snapchat-filter, som alle elsker, kommer til live. Men selvom de virker ret ligetil—trods alt har de fleste af os fundet ud af, hvordan man svampemaler i børnehaven-de er ikke ligefrem idiotsikre. Heldigvis er de mest almindelige fejl ret nemme at rette. Vi bad celebrity makeup artist Nick Barose om at nedbryde dem.

billedet kan indeholde: ansigt, menneske, Person, hud og kosmetik

Fejl #1: du bruger en beskidt svamp.

selv med et ton TLC varer en god svamp kun et par måneder—alligevel skal du rengøre dem efter hver brug (irriterende, men sandt—se vores guide til nøjagtigt, hvordan du gør det på den rigtige måde). “Den største fejl er at bruge en svamp med gammel makeup på,” siger Barose. “Når du bruger dem med resterende makeup på det, kager det op og er sværere at blande.”

fejl # 2: du bruger en svamp til at anvende en million forskellige produkter.

desværre er makeup svampe ikke en størrelse-passer til alle. Afhængigt af hvad du anvender—flydende foundation, pulverbronser, highlighter—har du brug for en anden form for at få den bedste applikation (vi brød det ned for dig her). Og hvis du er en diehard makeup svamp fan, det kunne betale sig at bestanden op på en svamp i forskellige nuancer. “Jeg bruger Beautyblenders i forskellige farver, så når jeg går frem og tilbage, blandes produkterne ikke,” forklarer Barose. “Jeg kan bruge en sort til foundation og concealer og den lyserøde til creme rødme og highlighter.”

fejl # 3: du køber den billigste svamp, du kan finde.

Vi får det: det er bare en svamp! Men skimping kan slags besejre formålet med at bruge en svamp i første omgang. “Billige svampe, der sælges i bulk, har tendens til at være for tynde og små. Plus, de ender med at absorbere for meget fundament og blandes ikke godt,” siger Barose. “Brug lidt mere og få svamp af god kvalitet, der er lidt fastere, men stadig blød.”Han er fan af den oprindelige Beautyblender ($20, macys.com) og gøre op for Ever Ellipse Sponge ($12, sephora.com).

se mere

fejl #4: Du våd din svamp, selv når du har brug for mere dækning.

Hvis du dybest set er en makeupsvampekspert, behøver vi sandsynligvis ikke fortælle dig, at du skal få det vådt (og presse det overskydende vand ud), før du bruger det med dine produkter. På denne måde giver det super-sheer dækning, da svampen absorberer vandet og dermed begrænser mængden af fundament, den kan samle op—som indbygget farvekontrol. Og selvom det er helt fint, er der altid de dage, du måske har brug for mere dækning. I så fald anbefaler Barose at anvende makeup med en tør svamp. Og alligevel er det lettere at blande pulverformler, når det er tørt (da den fugtige svamp plus pulver kan svare til et kage-y-rod).

Fejl # 5: du blander i makeup ved at gnide svampen hen over din hud.

Hvis du har brugt år på at anvende din makeup med en børste, kan du blive fristet til at trække svampen hen over dit ansigt, som du ville med din foundation børste. Det vil ikke dræbe dig, men det vil heller ikke give dig det luftbørstede udseende og endda dækning, som en svamp skal. I stedet, “tryk forsigtigt på det på huden, og bland det med at bruge klappende bevægelser,” siger Barose. (Dette kaldes” stippling”, hvis du har hørt ordet, men havde nul ide om, hvad det betød.) Det er lidt mere tidskrævende, men på den lyse side vil din hud se utrolig ud.

Watch a Korean Beauty Expert Share Her Biggest Shopping Secrets: