Articles

5 ting, du måske fejler for en gærinfektion

i dagens sammenfatning af ekstremt åbenlyse udsagn: himlen er blå, græsset er grønt, og ingen nyder at få en gærinfektion eller STD…eller noget andet vaginal problem. Desværre kan ting som gærinfektioner og kønssygdomme bare være livsfakta, der følger med at have en vagina. Det er ikke at sige, at vaginale sundhedsproblemer er noget at skamme sig over—bare at ingen ønsker at håndtere det ledsagende ubehag, der kan komme med gærinfektioner, STD ‘ er og andre vagina-relaterede irritationer. Det gælder især, når du ikke aner, hvad du har at gøre med! Fordi sagen er, at gærinfektioner, nogle kønssygdomme og et par andre vaginale problemer kan være temmelig forvirrende ens.

først det grundlæggende: Gærinfektioner sker på grund af en overvækst af den naturligt forekommende svamp Candida albicans, og vaginale er ret almindelige, der påvirker op til tre ud af hver fire kvinder på et tidspunkt i deres levetid, ifølge Mayo Clinic.

da gærinfektioner ikke er ligefrem sjældne, når du oplever disse kendetegnende symptomer som kløe, brænding og mærkelig udledning, kan du være sikker på, at du ved præcis, hvad der foregår. Men da en hel del andre blandede vaginale problemer kan forårsage lignende symptomer og nødvendiggøre forskellige behandlinger, er det virkelig vigtigt at vide, om du har en gærinfektion eller STD (eller noget andet). Her, ob-gyns leder dig gennem almindelige vaginale sundhedsproblemer, som folk ofte forveksler for gærinfektioner.

Chlamydia og gonorrhea

“gærinfektioner har tendens til at producere betændelse, hvorfor du får disse symptomer,” som kløe og brænding, Idries Abdur-Rahman, MD, en bestyrelsescertificeret ob-gyn, fortæller SELF. Alt, der forårsager betændelse, kan også føre til de klassiske tegn på, at der er noget med din vagina, forklarer han. Seksuelt overførte infektioner som klamydia og gonorrhea passer til regningen.

der er også spørgsmålet om decharge. Gær-infektion-induceret udledning er ofte” tyk, hvid og cottage-ost-lignende, ” Hilda Hutcherson, MD, professor i obstetrik og gynækologi ved Columbia University Medical Center, fortæller SELF. Det er som telefonkortet for gærinfektioner, og som Dr. Abdur-Rahman forklarer, ingen anden vaginal infektion er kendt for konsekvent at forårsage udledning helt sådan. Men som dr .. Hutcherson bemærker, folk tror undertiden, at enhver unormal ændring i udflod er relateret til gærinfektioner, selvom det virkelig er et tegn på en STD som klamydia eller gonorrhea. Selvom disse sundhedsmæssige forhold ikke altid har symptomer, når de gør det, er usædvanlig udflod et af de øverste tegn.Chlamydia kan forårsage udledning, der kan være hvid, grøn eller gul, ifølge Cleveland Clinic. Gonorrhea-induceret udledning har derimod en tendens til at være hvid eller grøn. Men selv om disse begge teknisk kan forårsage hvid udledning, er det ikke kendt for at være cottage cheese-agtig, som det er med gærinfektioner.

når de ikke behandles, kan klamydia og gonorrhea føre til bækkenbetændelsessygdom, hvilket betyder, at bakterierne inficerer reproduktionsorganerne, hvilket igen kan forårsage infertilitet. Disse kønssygdomme kan begge behandles med antibiotika, når du først har talt med en læge om dine symptomer. I betragtning af verdens tilstand på grund af den nye coronaviruspandemi, du skal muligvis have en telesundhedsaftale eller telefonopkald med din læge i stedet for at se dem personligt eller inden du går ind for en aftale-ring til deres kontor, Beskriv din situation, og se, hvad mulighederne er.

Trichomoniasis

“Trichomoniasis er en af de jeg ser hyppigst,” siger Dr. Abdur-Rahman. Hvis du aldrig har hørt om denne STD, du er ikke alene. På trods af den tilsyneladende forekomst af trichomoniasis—fra februar 2020 anslog Centers for Disease Control and Prevention (CDC), at 3,7 millioner mennesker i USA havde det—mange mennesker ved ikke om det, siger Dr. Abdur-Rahman. Det giver mere mening, når du indser, at omkring 70% af mennesker med denne STD ikke viser nogen symptomer, ifølge CDC.