Articles

Aledo star knuser 5K kursus i let sejr

løbere fylder starten og korralerne for 5k-løbet på vil Rogers Memorial Center i Fort værd, lørdag, Feb. 23, 2019. De to dages arrangement omfatter 5k, 10K, halvmaraton, fuld maraton og en ultra marathon. (Star-Telegram Bob Booth)

Hvis du ikke havde imponerende legitimationsoplysninger, kunne du glemme at have en chance for at vinde 5K og 10K løb på lørdag.

de 10K vindere omfatter nu en tre-tiden mester og en elite marathoner, hvis tid kvalificerede hende til USA olympiske forsøg. Hvad angår 5K, var alt, hvad du måtte slå, en af de bedste gymnasiesporatleter i landet.

det var den slags dag ledet af Fort værd bosiddende Caitlin Keen, der vandt kvindernes 10K med en tid på 37 minutter, 58 sekunder. Det var den første Koby 10K for Keen, der gik i gymnasiet på Nolan Catholic og løb spor på SMU. Hun løber i halvmarathon søndag og tal for at være en af favoritterne der.

Klik for at ændre størrelsen

i December opfyldte Keen kvalificeringsstandarden for de amerikanske olympiske forsøg i 2020 med en maratontid på 2:42.31.

“jeg var en 10K løber på college, og jeg har ikke kørt en 10K på et stykke tid, og jeg forsøgte at starte min træning igen,” sagde Keen. “Jeg har trænet til maraton i over et år, og jeg ville bare have det sjovt. Jeg løb tre maratonløb i løbet af et år, og jeg ville gøre noget lidt uden for mit komfortområde. Det var fantastisk. Jeg har ikke lagt nogen forventninger derude i dag.”Keen slog sin Fort værd afstand projekt holdkammerat Kristin Garcia (38: 56) med næsten et minut.

mændenes 10K-vinder var en velkendt. Finlands Antti-Pekka Niinisto, 28, vandt løbet for tredje gang i de sidste seks år med tiden 32:03. Han satte rekorden i begivenheden for tre år siden, men vidste ikke engang, om han ville være i stand til at konkurrere lørdag.Niinisto kom til USA for at starte sin ferie, men havde feber mandag og begyndte ikke at føle sig bedre før torsdag. Han havde dog ingen problemer lørdag, da han slog Patrick Leary (32:44) for sejren. Disse to løbere var mere end tre minutter foran tredjepladsen.

” Jeg vidste ikke engang, om jeg skulle kunne løbe til i morges,” sagde Niinisto, 28, hvis rekord ved arrangementet 30:53. “Det var hårdt i dag. Jeg ville ikke stoppe. Jeg ville bare ud og løbe. Jeg ville være i stand til at starte hurtigt, og jeg startede ret hurtigt. Den sidste 5K var virkelig hård derude for mig.”

Der var ikke noget hårdt for mænds 5K-vinder Graydon Morris. Morris, en junior i Aledo, tilmeldte sig ikke engang løbet før lørdag morgen. Men han blæste gennem kurset i 16: 09, 50 sekunder hurtigere end Charles Dorsett.

resultaterne bør ikke komme som nogen overraskelse, da Morris har vundet de sidste to UIL langrendstitler såvel som atletikstatstitlerne i 3200 og 1600 meter løb. Han sluttede på tredjepladsen i Foot Locker Nationals og tilbragte sidste uge i Trinidad og Tobago, der repræsenterede det amerikanske juniorhold.

men byen er speciel for ham.

“min langrendssæson er lige afsluttet,” sagde Morris, der ikke havde kørt i byen siden ottende klasse, men vandt børnene 5K. “Jeg har kørt byen siden folkeskolen, og det er altid sådan et sjovt løb. Jeg regnede med, at jeg lige så godt kunne hoppe ind og bare køre det for sjov. Det er et lokalt løb, men det føles som et af de største 5K-løb i verden.”den nyankomne Virginia var den anden 5K-vinder lørdag og tog kvindernes 5K med tiden 18: 44. Houston indfødte bor nu i Fort værd og træner med Keen. Hun slog Haven Størrelse (19:43) med næsten et minut, da hun førte fra starten og gennemsnit 6: 02 en mile.

“da jeg kom til Fort værd, sluttede jeg mig til holdet, og dette er deres hæfteklammer,” sagde 24. “Det var en stor begivenhed. Jeg var overrasket over, hvor glat denne begivenhed er. Mit mål var at komme her og vinde.”