Articles

Anvend formel på en hel kolonne

der er et par metoder til at anvende formlen for resten af cellerne i en kolonne, som formlen skal placeres, eller endda til den sidste celle i kolonnen.

Anvend formel på den del af kolonnen

udfyld celler ved at trække

Hvis du har en formel indtastet i en celle, og du vil anvende den på resten af cellerne, er den enkleste metode til at gøre det ved at klikke på den lille firkant i nederste højre hjørne og udfylde resten af cellerne.

denne metode er god, fordi du har kontrol over antallet af celler, du vil udfylde. Du kan gå til den sidste række eller bare udfylde et antal af dem.

AutoFyld resten af cellerne

den anden metode er hurtigere, men du har ikke så meget kontrol som med den tidligere metode. Denne metode kaldes AutoFyld. For at bruge det skal du holde den lille firkant i nederste højre hjørne og dobbeltklikke.

udfyld resten af cellerne

den næste måde at fylde resten af cellerne på er ved at bruge fyld ned.

vælg cellerne D1: D6, eller klik på celle D1, og tryk på Ctrl + Skift + ned. Den anden metode er især nyttig, hvis du har flere celler, og det ville være for tidskrævende at vælge dem ved at trække.

nu, når du har valgt cellerne, kan du gå til hjem >> redigering >> fyld >> ned for at fylde resten af cellerne.

Alternativt kan du bruge Ctrl + D tastaturgenvejen. Det vil også fylde cellerne med formlen.

Anvend formel til hele kolonnen

for at anvende formlen til hele kolonnen skal du først vælge den. I vores eksempel kan du bruge ctrl + Mellemrum, fordi vores formel er i øverste række. Hvis det ikke er i øverste række, fungerer det ikke.

den bedre måde at gøre dette på er ved at klikke på cellen med formlen og bruge Ctrl + Shift + ned eller klikke på ikonet Hjem>> redigering>>>fyld>> ned.

regneark og Python entusiast.

indlæg visninger: 5,813