Articles

At få et grønt kort på et l-1-visum

Hvis du er i USA med et l-1-visum (et midlertidigt visum for interne virksomhedsoverdragere), skal det være enklere at ansøge om et grønt kort end for de fleste andre midlertidige (ikke-immigrant) visumindehavere.

du nyder flere fordele, herunder:

  • at være omfattet af doktrinen om dobbelt hensigt, og
  • formodentlig at have (i kraft af din berettigelse til et l-1-visum som leder eller udøvende) faglige kvalifikationer, der giver dig mulighed for at undgå processen med arbejdscertificering ved opnåelse af et grønt kort.

Dual Intent Doctrine

som baggrund skal de fleste ansøgere til ikke-immigrantvisum bevise som en betingelse for at få visumet, at de ikke i sidste ende håber at få et amerikansk grønt kort. Deres eneste hensigt skal være at komme til USA på det ikke-immigrantvisum, opretholde deres status under dette visum og derefter forlade USA inden den forventede og tilladte tid.

men med et l-1-visum har du lov til samtidig at bruge tid som en ikke-immigrant på dit L-1-visum, mens du også forfølger muligheden for et amerikansk grønt kort. Du kan få det grønne kort baseret på beskæftigelse (sandsynligvis af din nuværende arbejdsgiver), et familieforhold til en amerikansk statsborger eller fast bopæl, eller ellers kan du blive berettiget.

ansøgning om et Beskæftigelsesbaseret Green Card

i betragtning af dine faglige kvalifikationer, dit bedste valg ved at ansøge om green card kan være at bruge EB-1C-kategorien, hvilket betyder beskæftigelsesbaseret første præference, en type “prioriteret arbejdstager.”EB – 1-kategorien dækker specifikt multinationale ledere og ledere.

din amerikanske arbejdsgiver skal ansøge på dine vegne. Du skal have arbejdet som direktør eller leder i et kvalificerende selskab i mindst et ud af de tre år før din ankomst til USA og tage en lignende stilling hos en amerikansk filial, tilknyttet eller datterselskab af det samme selskab.

heldigvis behøver din arbejdsgiver ikke at foretage “PERM” eller arbejdscertificeringsprocessen på dine vegne for at hjælpe dig med at få ET EB-1C green card. Arbejdscertificering er en dyr, besværlig og langvarig proces, hvor arbejdsgiveren skal forsøge at rekruttere USA. at ingen er kvalificerede, tilgængelige og villige til at tage dit job.

i stedet starter din green card-ansøgningsproces med, at din arbejdsgiver indgiver en visumansøgning på dine vegne på USCIS-formular i-140. Andragendet skal ledsages af flere dokumenter, herunder bevis for din L-1-godkendelse, bevis for, at du har arbejdet i den passende tid som leder eller leder, en beskrivelse af dine jobopgaver, virksomhedens årsregnskab og nylige selvangivelser osv.

Når visumansøgningen er godkendt, kan du indsende din ansøgning om et grønt kort eller til “juster status.”Efter flere måneder vil du blive planlagt til en samtale og forhåbentlig blive godkendt som en amerikansk fastboende.

Hvis du vælger at ansætte en advokat til at repræsentere dig og håndtere Green card ansøgningsprocessen – ikke en dårlig ide, hvis du tror, der kan være komplikationer; forvent at betale et par tusind dollars.