Articles

den dødbringende middelalderlige orden af snigmordere – Hashashins

“da de kristne korsfarere i øst faldt på den uovervindelige orden af snigmordere, rækkefølgen af frie ånder i topkvalitet, hvis laveste rang levede et liv i lydighed, som ingen klosterorden nogensinde har opnået, på en eller anden måde modtog de en anelse om, at de af det symbol og kodeord, der var forbeholdt de højeste rækker alene som deres secretum: “intet er sandt, alt er tilladt”, det var bestemt sindets frihed, med det ophør af troen på sandheden blev annonceret”

orden af Hashashin, eller også kendt som mellemøstlige snigmordere, var en middelalderlig terrorspredende bande, der udmærkede sig i den professionelle drab på vigtige mennesker.andre navne, de blev genkendt af, var Nisaris, Nisari Ismailis, Batinis ” folk i den esoteriske lære “eller Ta ‘limiyyah”folk i den hemmelige lære”. De kontrollerede den middelalderlige islamiske verden i mere end 130 år. Deres leder blev kaldt Hassan al-Sabbah.

Hassan Al-Sabbah (1050s–1124) var en utrolig karismatisk leder, en strålende matematiker, en hengiven religiøs lærd og en utrolig diabolisk mastermind.Hassan-I Sabbah var vellidt i hele Kairo, Syrien og det meste af Mellemøsten af andre Isma ‘ Ilis, hvilket førte til, at en række mennesker blev hans tilhængere.ved hjælp af sin agtelse og popularitet grundlagde Hassan og blev stormester i en af historiens dødeligste og mest dødelige mysteriekulter. Mens hans motiver til at grundlægge denne orden i sidste ende er ukendte, siges det at være alt for hans egen politiske og personlige gevinst og også for at hævne hævn over hans fjender “korsfarerne”.

Alamut-Fæstningen nu

Hassan ledte efter en bestemt type fæstning, og han fandt det bestemt (vi er usikre på, om han fandt det eller byggede det på grund af manglen på kilder). Det var en tusind år gammel uigennemtrængelig bjergfæstning Alamut eller også kendt som “Death Mountain”.Bjergets Herre befalede over skjult broderskab af frygtløse, onde og helt vanvittige krigere, der var helt dedikeret til hans sag.

de var villige til at udfylde alle hans anmodninger, selvom det betød, at de ville dø, gjorde de det uden tøven for deres mesters sag.

der er meget lidt information om, hvordan han rekrutterede sine “Hashashins”, men der er nogle middelalderlige kilder, der siger, hvad der skete bag de uigennemtrængelige vægge i Death Mountain. På grund af Hassans berømmelse kom rekrutter til ham med det formål at lære Isma ‘ ili ‘ s mystiske måder. Så Hassan placerede dem i vinduesløse kamre dybt under bjerget.

der studerede rekrutterne og lærte, indtil en dag en af Hassans tjenere ankom med en “magisk” drik, som rekrutteren kunne drikke. Rekrutter ville drikke potion uden tøven og besvime. Da han vågnede, befandt han sig på et af de smukkeste og mest fængslende steder nogensinde, Babylons hængende haver.


stedet lignede himlen, et herligt sted fuld af vin, honning, springvand, palmer og utroligt smukke og fantastiske topløse kvinder, der danser og løber overalt.

rekrutterne nød det paradislignende miljø i få timer, og så ville Hassan dukke op og sige noget i linjerne: “dette er hvad jeg tilbyder dig, Følg min undervisning og underkast mig min vilje, og jeg vil vise dig vejen til himlen.”

derefter fik de potionen igen og kastet tilbage i de ildelugtende vinduesløse kamre på Death Mountain. Så da rekrutteringen ville komme tilbage til virkeligheden, Hassan dukkede op igen, og denne gang spurgte han, om den indviede var villig til at adlyde ham og hashashins trosbekendelse. De blev enige næsten hver gang af åbenlyse grunde.

så på kort tid havde Hassan allerede skabt en stor hær med utrolig lydighed, ofte beordrede han en af sine mænd til at udføre et svanedyk fra toppen af fæstningen (dette er “troens Spring” en reference fra Assassin ‘ s Creed games) og Assassin med nul tøven ville smadre i betongrunden fra mere end tredive historier op.Morderne trænede religiøst hvert eneste minut hver dag. De mestrede alle slags teknikker, kampsport, giftkemi, spionage, infiltration, og de var flydende på flere sprog, men den teknik, de udmærkede sig mest, var kunsten at subtilitet.

deres signaturvåben var en dolk, fordi det let var skjult og meget effektivt på kort rækkevidde. De havde ikke plade rustning, post, eller nogen form for rustning til beskyttelse. Deres valgbeskyttelse var usynlighed eller med andre ord, før mordet, de ville være klædt ud som en civil, en munk, royalty tjener, normalt enhver form for maske, der ikke rejste mistanke.

Med denne mængde magt kunne Hassan let sige ordet, og hans loyale snigmordere ville myrde enhver, han vil have dem til at myrde. Under ledelse af deres stormester og hans efterfølgere dræbte Morderne sultaner, Vesirere, kaliffer, patriarker og tæller.

før de havde nogen chance for at råbe, druknede de i deres eget blod. For at øge deres berømmelse dræbte de ofte deres fjender i bred dagslys i de fredelige gader med masser af civile, hvilket ville forårsage kaos og kaos, og så forsvandt de som om de havde en slags usynlighed supermagter.

snart ville alle finde ud af om hashashin-ordren, selv den berømte kong Richard “The Lionheart” (der er nogle kilder, der siger, at han havde noget samarbejde med dem).

hvad der er mere imponerende end hashshashins dristighed er måske deres effektive brug af ‘psykologisk krigsførelse’. Ved at indgyde frygt i deres fjende lykkedes det dem at få deres fjendes underkastelse uden at risikere deres eget liv.den store muslimske leder, Saladin, overlevede for eksempel to hashshashin-forsøg på sit liv. Ikke desto mindre placerede dette ham i en tilstand af frygt og paranoia af frygt for flere mordforsøg. Ifølge en historie vågnede Saladin en nat under sin erobring af Masyaf i Syrien for at finde en figur, der forlod sit Telt. Ved siden af hans seng var varme scones i den form, der var karakteristisk for hashshashin, sammen med en note fastgjort af en forgiftet dolk. Ifølge noten ville han blive dræbt, hvis han ikke trak sig tilbage. Det er overflødigt at sige, at Saladin besluttede at afvikle en våbenhvile med hashshashins.

deres mest berømte offer var “Sir Conrad af Montferrat” han var kongen af Jerusalem, her er en god beskrivelse af, hvordan hans død fandt sted:

“Sir Conrad af Montferrat trygt strøg gennem gården af fæstningen byen Tyrus, flankeret af en stærkt bevæbnet følge af mailede riddere og klædt i de overdådige Klæder og dyre silke indikerer hans ophøjede status. Kongen af Jerusalem var en af de mest magtfulde mænd i verden – som øverstbefalende for alle Korsfarerstyrker i Mellemøsten, selv den berømte kong Richard Løvehjerte var ærebundet til at anerkende Conrads autoritet. Hans Salvelse var blevet velsignet af paven selv, den muslimske vantros hære var blevet knust af hans knivs magt, og på hans Befaling gik kristenhedens Krigere ud for at erobre alt, hvad der lå foran dem.

fra en lille sidegade nærmede sig to ubeskrivelige munke, deres hoveder bøjede sig lavt, da de næsten uhørligt sang traditionelle latinske salmer, deres fingre arbejdede behændigt deres træbønperler under deres flydende brune klæder.

de gik stille mod midten af gården, tilsyneladende for optaget af deres bønner til at lægge mærke til Sir Conrad og hans livvagter. Så pludselig fordoblede munkene deres tempo. De lukkede hurtigt, sprintede de sidste par fødder mod Herren af Tyrus. Der var en flash af stål, glimt af eftermiddagssolen blidt reflekterende ud af en godt poleret dolk klinge. inden for få sekunder lå Kongen af Jerusalem stille sammenkrøllet på vejen i en pulje af sit eget blod. Den mest imponerende, nådesløse og urørlige mand i Det Hellige Land var død.”

På trods af hashshashins’ berygtethed og færdigheder blev de udslettet af mongolerne, der invaderede Khvarism. I 1256 faldt hashashshins højborg, engang anset for at være uigennemtrængelig, til mongolerne.selvom hashshashins lykkedes at genvinde og holde Alamit i flere måneder i 1275, blev de i sidste ende knust. Fra en historikers perspektiv er den mongolske erobring af Alamut en meget vigtig begivenhed på grund af det faktum, at kilder, der ville have været i stand til at fortælle historien fra hashshashins synspunkt, blev fuldstændig ødelagt.

som et resultat er vi tilbage med et noget romantiseret syn på denne rækkefølge, måske bedst set i videospil, mest berømt i Assassin ‘ s Creed-serien.

etymologi

den første kendte brug af udtrykket hashishi er blevet sporet tilbage til 1122, da den Fatimide kalif al-Purpur anvendte det i nedsættende henvisning til den syriske Nisaris.

brugt figurativt, udtrykket hashishi konnoterede betydninger såsom udstødte eller rabble.

uden faktisk at beskylde gruppen for at bruge hash-lægemidlet, brugte Kalifen udtrykket på en nedsættende måde. Denne etiket blev hurtigt vedtaget af anti-Ismaili historikere og anvendt på Ismailis af Syrien og Persien.udbredelsen af udtrykket blev yderligere lettet gennem militære møder mellem Nisaris og korsfarerne, hvis kronikere vedtog udtrykket og formidlede det over hele Europa.

i middelalderen bidrog vestligt stipendium til Ismailis til den populære opfattelse af samfundet som en radikal sekt af snigmordere, der menes at være uddannet til det nøjagtige mord på deres modstandere. I det 14.århundrede var Europæisk stipendium om emnet ikke kommet langt ud over korsfarernes arbejde og fortællinger.

oprindelsen af ordet glemt, i hele Europa havde udtrykket snigmorder taget betydningen af “professionel morder”.

i 1603 blev den første vestlige publikation om Mordernes emne forfattet af en domstolsembedsmand for kong Henry IV af Frankrig og var hovedsageligt baseret på fortællingerne om Marco Polo fra hans besøg i Mellemøsten. Mens han samlede beretningerne fra mange vestlige rejsende, undlod forfatteren at forklare etymologien for udtrykket snigmorder.Libanesisk forfatter Amin Maalouf hævder, at: “deres samtidige i den muslimske verden ville kalde dem hash-ishiyun,” hash-rygere”; nogle orientalister mente, at dette var oprindelsen til ordet” snigmorder”, som på mange europæiske sprog var mere skræmmende endnu – sandheden er anderledes.

ifølge tekster, der er kommet ned til os fra Alamut, Hassan-I Sabbah kunne lide at kalde sine disciple Asasiyun, hvilket betyder mennesker, der er trofaste over for as-kurserne, hvilket betyder “fundament” af troen. Dette er ordet, misforstået af udenlandske rejsende, der lignede ‘hash’.”