Articles

Der er ingen forsvarende grundlæggere, der praktiserede slaveri

slaveri-erstatninger

(foto: )

denne sommer, den dag, hvor hvide supremacister oprørte i Charlottesville, Virginia, var jeg nede ad vejen på besøg i Montpelier — James Madisons hjem, vores fjerde præsident.

på husturen stoppede vi i Madisons ovenpå bibliotek, hvor han brugte hundreder af timer på at læse om tidligere forsøg på selvstyre.

der forestillede han sig det tidligere ufattelige: religionsfrihed, ytringsfrihed, retten til en jury af ens jævnaldrende. Madison fortsatte med at skrive disse ændringer i forfatningen, tjener ham navnet “far til Bill of Rights.”

da vi trådte ud til Montpeliers smukke grunde, lærte vi noget andet: for at holde hans lille familie på fire hvide mennesker i højden af luksus fra det 18.århundrede slaver James Madison 100 sorte mennesker.

faktisk har Montpelier nu en slaveret Samfundsudstilling og tur. Jeg var ivrig efter at se, hvordan disse to Madisoner blev fortolket: manden, der opfattede ufattelige friheder for sig selv og sin art, samtidig med at han nægtede frihed til utallige andre.

den slaverede Samfundsudstilling er magtfuld: historikere, arkæologer og efterkommere har arbejdet hårdt for at dokumentere livet for de hundreder af afroamerikanere, der er slaver i Montpelier gennem årene.

artefakter af deres liv vises, og hundreder af deres navne er malet på udstillingsvæggene. Videoer genskaber historien om slaver, der forsøgte at flygte og blev fanget og fængslet.

så tog jeg turen.

den hvide guide begyndte at forklare, hvorfor James Madison ikke befri nogen af de mennesker, han slaver, da han døde. “James Madison var en praktisk mand,” sagde guiden. “Han vidste, at de ikke ville blive hilst velkommen i datidens dybt fordomsfulde samfund.”

Jeg forsøgte at give manden en vej ud. “Måske er det, hvad Madison fortalte sig selv, så han kunne sove om natten. Men hvis han havde spurgt nogen af de mennesker, han slaver, er jeg sikker på, at de ville have foretrukket frihed.”

” nej, nej, “fortsatte guiden,” slavestater krævede, at frigjorte mænd og kvinder forlader staten inden for et år. Selv Norden var ikke imødekommende. … De ville have været nødt til at gå hele vejen til Canada.”

Canada? Ville det virkelig have været værre end slaveri?

da jeg skrev til Montpelier-administrationen bagefter og udtrykte min Vrede over, at deres personale ville retfærdiggøre slaveri af enhver grund, indeholdt svaret disse oplysninger: “en besøgende i Montpelier i 1835 bemærkede, at” talte mere om emnet slaveri end om nogen anden og anerkendte uden begrænsning eller tøven alle de onde, som det nogensinde er blevet anklaget for.”min korrespondent forklarede derefter, at Madisons løsning var støtte til American colonisation Society, som foreslog — og implementerede — den uhyrlige ordning med at sende afroamerikanere til Vestafrika til det, der nu er Liberia.

med andre ord, selvom Madison kunne forestille sig en helt ny regeringsform, kunne han ikke forestille sig at leve en mere beskeden livsstil side om side med mennesker, hvis hud var en anden farve end hans egen.

lad os pause et øjeblik og overveje muligheden: Hvad hvis James Madison — og de andre mest magtfulde mænd i hans tid-offentligt havde erklæret slaveriets ondskab, som de tilsyneladende gjorde derhjemme? Hvad hvis den oprindelige Bill of Rights havde afsluttet slaveriet direkte?

det virker chokerende, jeg ved det. Men i 1789 gjorde religionsfriheden det også.

Hvad hvis vi var de nye revolutionære og dedikerede os til at opbygge et samfund, der virkelig vedtog det løfte, James Madison forestillede sig — for hele vores folk?