Articles

det ulige barn og Søskendekamp: 5 overlevelsestips

Vi har alle hørt følgende sætninger fra vores børn: “Stop med at røre ved mig!””Giv det tilbage!””Knock it off!””Mor, han tog mine ting!””Far, hun bliver ikke på sin side af bilen!”Nogle gange er det simpelthen irriterende og frustrerende, som fingernegle på et tavle. Andre gange, argumenter krydser linjen til verbalt og fysisk misbrug.

Hvis du er forælder til en oppositionel, trodsig barn, du ved, at når de butt hoveder med brødre eller søstre, de normalt går “all in.”Det, der starter som noget mindre, eskalerer hurtigt til fuldblæst kamp, og ting kan hurtigt komme ud af kontrol. Forældre ender ofte i rollen som dommer, bare forsøger at genvinde fred i hjemmet.

Hvorfor bliver tingene så opvarmede med mit trodsige barn?

1. Lav frustrationstolerance

alle børn har svært ved at tolerere frustration, især børn med oppositionel trodsig lidelse. Disse børn vil kæmpe for at få kontrol i enhver situation. Ideen om at give efter for et andet barn—især til et søskende—er uhørt i deres sind.

2. Følelser af vrede

søskende til ulige børn er normalt meget opmærksomme på stressniveauet i deres hjem. Oppositionelle trodsige børn irriterer eller forværrer ofte bevidst andre-nogle gange fordi de keder sig, føler sig ondskabsfulde eller føler sig elendige selv. De har svært ved at acceptere ansvar og har tendens til at bebrejde andre for konflikter. Dette frustrerer ikke kun os som forældre, men også andre børn i hjemmet. De kan begynde at irritere det ulige barn, som de ser som at skabe kaos og problemer for andre. Det kan lade de andre børn i familien føle sig såret og vred. I disse tilfælde har du ting, der bliver opvarmet i begge ender af søskens rivalisering: et barn, der ikke er villig til at opgive kontrol eller tage ansvar, og det andet barn, der ser ham som en forstyrrelse af familieenheden.

tilbud til gratis bemyndigelse af forældre personlig forældreplan

Søskendekamp: 5 måder at lære dine børn at komme sammen

ideen om at lade børn “finde ud af det” under en konflikt er, at den lærer dem, hvordan man løser argumenter eller meningsforskelle alene. Men når en af dine børn er oppositionel-trodsig, det ændrer tingene. Hvis du er forælder til et mærkeligt barn, har du sandsynligvis oplevet den frustration, der kommer fra at forsøge at forhandle med det barn. Søskende oplever den samme frustration, men har endnu ikke færdighederne til effektivt at håndtere situationen. De har brug for dig—forældrene-for at hjælpe dem. Her er et par ting, du kan gøre:

1. Lær dine børn, hvordan man undgår Negative situationer

en ounce forebyggelse er værd et pund kur. At gå væk fra en situation, hvor din bror eller søster begynder at blive ked af det, er en måde at stoppe en konflikt på, før den begynder. Hjælp dine børn med at identificere situationer, hvor det er bedst at “stoppe det, før det overhovedet starter.”Du kan måske sige,” Hvad gør Tim, når han begynder at komme i det vrede humør?”Dit andet barn siger måske,” hans stemme bliver højere, og han begynder at pege på mig.”Du kan så sige,” når du ser disse advarselsskilte, skal du bare gå væk—intet godt kommer til at blive derinde med ham og forsøge at “vinde” kampen.

2. Lær dine børn, hvordan man genkender og sætter grænser

lad dit barn vide, at alle har ret til deres eget fysiske og følelsesmæssige rum. Hvis nogen bevidst provokerer dig med ord eller handlinger, har du ret til at bede dem om at stoppe eller gå væk. Hvis denne person følger dig, de krydser en grænse. Uheldigvis, ulige børn har en tendens til at tro stærkt på deres egen ret til grænser, men har ringe eller ingen respekt for andres grænser. Dette oversættes til udsagn som dette: “Jeg ved , at jeg tog dit videospil, men hold dig ude af mit værelse!”Dette kan være ekstremt frustrerende for søskende at håndtere. Hvis dit barn sætter en grænse med et søskende, og det ikke respekteres, er det tid til at komme og få dig—forælderen—til hjælp og støtte til at håndhæve disse grænser.

3. Ros problemløsning

Hvis et af dine børn har tendens til at være den, der går væk fra slagsmål eller forsøger at forhandle med søskende i stedet for at argumentere, skal du sørge for at genkende disse forsøg på en positiv måde. At lære at klare og løse problemer er en del af vækst og modning. Anerkend det og ros ethvert forsøg, som et barn gør for at løse en situation positivt.

annonce for bemyndigelse forældre Total Transformation Online pakke

4. Sørg for Restitution

Hvis et af dine børn skader et søskende eller tager noget fra dem, skal du sørge for, at der er en konsekvens. For eksempel, hvis Jake bryder Tylers spil, skal han betale for det. Hvis han ikke kan betale for det, giv ham muligheder for at tjene pengene fra dig til at betale Tyler. Eller, Jake bliver muligvis nødt til at give noget af sit eget, at han værdsætter, til Tyler. Dette opnår to ting: Jake bliver den, der betaler prisen for sine egne handlinger (i stedet for Tyler), og Tyler lærer, at der er retfærdighed i dit hjem.

nu kan nogle forældre sige, ” laver du sjov?! Hvis jeg tog noget, der tilhørte mit ulige barn og gav det til hans søskende, ville tredje verdenskrig blive erklæret!”Men lad ikke dit oppositionelle trodsige barn holde familiemedlemmer som gidsler af frygt for gengældelse. I den virkelige verden, hvis dit ulige barn stjæler fra eller skader andre, er der restitution. Hvis du beslutter, hvilken form for restitution, vi anbefaler, ville være svært at holde fast ved eller virkelig farlig, identificere en anden form for restitution, der retfærdigt vil kompensere det barn, der blev forurettet i første omgang og derefter følge op.

5. Vær proaktiv ved at identificere udløsere

Hjælp dine børn, især dit ulige barn, med at identificere situationer, der synes at være særligt foruroligende, eller som fremkalder et argument mellem søskende. Hjælp derefter dine børn med at identificere måder at tackle disse situationer på eller undgå dem helt. Vis dit ulige barn, hvordan styring af hans vrede eller følelser faktisk giver ham mere kontrol i en situation end ved at reagere på en anden.

livets spil

en familie er som et sportshold, der spiller livets spil sammen. Ikke alle spillere kommer sammen. Ikke alle spillere kan lide hinanden. Men det er ikke en billet til at være ond eller respektløs. Din rolle som forælder er at modellere god sportsånd, undervise i færdigheder og gribe ind, når det er nødvendigt. Hvis en af spillerne begår en holdkammerat eller nægter at følge reglerne, Dit job som træner er at bænk det barn midlertidigt i en timeout. (Du kan ikke bytte ham til et andet hold, uanset hvor meget du måske vil i øjeblikket—og desværre har træneren ikke lov til at gemme sig på hotdogstanden, før spillet er slut!) Selvom vi til tider skal kunne grine af, hvad der føles som absurditeten ved forældre, er vi interesserede i retfærdighed som forældre—men vi tager det stille, når vi kan få det!

relateret indhold: søskende i krig i dit hjem? (Erklære våbenhvile nu!)