Articles

Dr. Guillotin – den oplyste bøddel

Joseph-Ignace Guillotin opfandt faktisk ikke guillotinen. Historien har unkindly tilskrevet sit navn til enheden af masseudførelse. Joseph foretrak at udføre eksperimenter på kriminelle til gavn for menneskeheden og til forbedring af medicinsk videnskab.

Han kunne ikke lide tortur eller død og var muligvis lidt kvalm over, hvad han foreslog. Alligevel er de kriminelle der for det større gode.

Guillotin var faktisk imod dødsstraf. Han mente, at der skulle være en bedre måde at straffe folk på.Guillotin var vidne til tidens brutalitet og havde ingen mave til at hænge, brænde, dø ved kogning eller nedbrydning. Det var et uretfærdigt samfund, hvor kun skyldige adelsmænd fik æren af en halshugning, normalt med et sværd eller en økse.

den 10.oktober 1789 foreslog han, at “den kriminelle skal halshugges; dette vil kun ske ved hjælp af en simpel mekanisme.””Mekanismen “blev defineret som”en maskine, der halshugger smertefrit”. Hvis du ikke kan slå dem, så kan du lige så godt deltage them…at mindst menneskeligt!i alt foreslog Guillotin seks artikler for at gøre døden til en hurtigere udgang og lig med alle. Han håbede, at blodtørstige skarer ville blive slukket af hastigheden og manglen på umotiveret vold.

“mekanismen falder som lyn; hovedet flyver af; blodet sporer; manden eksisterer ikke længere,” fortalte Guillotin sine kolleger.

ikke mere smertefulde lange timer at se en person vride sig og dingle i slutningen af et reb. Nakkebrydningsmekanismen var et stykke væk fra at blive opfundet.

og så sprang rygteriet i aktion. Guillotin befandt sig offer for et forkert citat, der cirkulerede i hele Paris. Efter at have holdt sin præsentation for forsamlingen, blev han hørt at have bemærket,

” nu, med min maskine, skar jeg dit hoved af i et øjeblik, og du føler det aldrig!”

den talentfulde franske elsker et godt forkert citat og parodierede snart sine ord til en populær vittighed og derefter en komisk sang. Guillotin, på trods af at han ikke havde noget at gøre med mekanismen eller bygningen af maskinen, var nu for evigt knyttet i navn til dødskontrakten.

20. marts 1792 blev hans forslag lov, og i den følgende måned havde Antoine Louis bygget en dødsfælde, der oprindeligt fik tilnavnet “Louison” eller “Louisette”, klar til det første offer.