Articles

En historie om vielsesringe: den praktiske Guide, før du køber

historien om vielsesringe

find den fascinerende historie om vielsesringe og identifikationstips til autentiske antikke vielsesringe og vintage forlovelsesringe fra specifikke epoker her. Vi har fået en komplet køre ned på de seks vigtigste design stilarter af gange bag bryllup og forlovelsesringe startende fra den georgiske æra. Og hvis du har spørgsmål om vielsesring historie, bare rulle til slutningen af siden og sende i dine spørgsmål!

sjov Hurtige fakta om
vielsesring historie!

platinringe blev bredt tilgængelige i den Edvardianske æra

Palladiumringe debuterede i 1940 ‘ erne, da platin blev brugt til krigsindsatsen.

ringe fra den victorianske periode mangler ofte et kendetegn, fordi de ikke var påkrævet af den britiske regering i det 19.århundrede.

vielsesring historie

historie om vielsesringe og forlovelsesringe traditioner

den nøjagtige begyndelse af vielsesringstraditionen forbliver et mysterium, men arkæologiske beviser for vielsesringe er fundet tilbage for tusinder af år siden til gamle egyptiske tider.

kulturer rundt om i verden udviklede deres egne vielsesringstraditioner – forlovede fik ringe som et løfte om forlovelse, for at betegne en forpligtelse til ægteskabskontrakten og endda som en udveksling af rigdom.

tidlige bryllupsbånd var ofte ret enkle og Udformet af jern eller bronse. Guld – og sølvbryllupsbånd var kun tilgængelige for overklassen og royalty i nogen tid-og det var først, før der blev opdaget adskillige guldminer rundt om i verden i det 19.århundrede, at guldbryllupsbånd blev bredt tilgængelige.

brugen af diamanter i vielsesringe dukkede først op omkring slutningen af det 15.århundrede – og deres første optræden fandt sted igen blandt kongelige og adelen. Disse diamantbryllupsbånd blev oftest brugt som forlovelsesringe – givet til forlovede, da det officielle engagement blev annonceret, eller vilkårene for forlovelsen blev kontraktligt aftalt.

fordi guld-og sølvdiamantbånd var meget dyrebare, blev en “keeper” – ring placeret over toppen af forlovelsesringen for at sikre, at forlovelsesringen ikke gik tabt eller ikke ved et uheld gled af uden varsel.

den officielle “forlovelsesring” ankom først på scenen i slutningen af 1800 – tallet-og det var opdagelsen af de Sydafrikanske diamantminer kombineret med en enorm tilstrømning af nyudrustet guld, hvilket førte til tilgængeligheden af guld-og diamantforlovelsesringe. Siden den tid, forlovelsesringen blev forlovelsesringen, og målmandsringen blev bryllupsbåndet.

mænds bryllupsbånd blev ikke en regelmæssig tradition før omkring Anden Verdenskrig – men i nogle kulturer bærer mænd almindelige bånd på deres ringfinger, da de blev forlovet. Traditionen med mænds forlovelsesringe har gjort sjældne optrædener gennem tiden, men for nylig bliver stadig mere populær.

specifikke stilarter, metaller og materialer og specifik historie af vielsesringe design epoker starter med den georgiske æra er dækket nedenfor!

den georgiske Ring: 1714 – 1830

georgisk ring

en autentisk georgisk Ring er bestemt et sjældent fund, og ringe udformet før denne æra er endnu sjældnere.

Smykkemetaller, der blev brugt i den georgiske æra, var normalt 18 karat guld – skønt 10, 15 og 22 karat guld undertiden også blev brugt, selvom mindre karatlegeringer teknisk set ikke var lovlige at sælge. I nogle tilfælde sølv, og især forsølvet over 18k guld, blev også brugt til at skabe georgiske ringe og indstillinger for diamanter og ædelstene i ringene.

datidens stilarter var græsk inspirerede designs. Mange af disse antikke bryllup bands blev formet med indviklede metal arbejde design, herunder agern, duer, blomster, blade, ruller, og hvede stilke. Yderligere ringe af tiden var sorg ringe, medaljon ringe, og poesy ring.

*en vigtig dato i historien om vielsesringe fandt sted i denne æra. Før 1750 blev alle ringe skabt med håndhamrede legeringer og sandstøbningsmetoder. Efter denne dato blev maskiner opfundet for at skære det hårde arbejde, der var nødvendigt for at skabe legeringer i hånden.datidens ædelstene omfattede smaragder, rubiner, safirer, undertiden perler og i sjældne tilfælde små diamanter (store diamanter ville ikke blive bredt tilgængelige før den sene victorianske æra). Ædelstene blev sat i sølv, og sten fik enkle gamle verdensskæringer som bordet og rosenskåret.

 • yderligere dekorationer lavet med Kongeblå glas, koral, perlemor og skal blev også brugt til at skabe ringe fra den georgiske æra.
 • hvorfor er ringe før den georgiske æra så vanskelige at finde? Fordi rene metaller før denne tid var svære at komme forbi og meget sjældne. Metal smykker stykker var ofte forbeholdt royalty eller adelen og overklassen kun – og mange af disse stykker blev senere smeltet ned for at skabe nye mere moderne smykker brocher, ringe, øreringe og hat pins. Ringe udformet før den georgiske æra, som har overlevet i god stand, findes ofte kun i museer og private samlinger.
  En af de få online ressourcer til autentiske georgiske smykker inklusive ringe er Adin antikke smykker, beliggende i Belgien denne antikke smykkebutik har specialiseret sig i antikke samlinger af alle typer smykker – de tilbyder også vurdering og restaureringstjenester og skib over hele verden. Klik på linket for at se en aktuel samling af Adins georgiske smykker. (P. S. Hvis du beslutter dig for at købe varer fra Adin, skal du nævne kode=alt-vielsesringe for at modtage 5% rabat!).

  ringe fra denne æra blev oftest lavet af guld og sølv.

  før 1854 blev ringe normalt oprettet med 18 karat guld; efter denne dato blev fremstillingen af 15 karat, 12 karat og 9/10 karat guld lovlig. (Dette er en vigtig dato i historien om vielsesringe for antikke vielsesring shoppere at huske på).

  de forskellige viktorianske stil epoker definerede mange væsentlige ændringer i historien om vielsesringe:

  tidlige victorianske periode vielsesringe, der blev oprettet mellem 1837 og 1860, havde en stor, lys, fed og livlig stil. Populære designs omfattede den victorianske slangering og ringe, der havde keltiske designs. Brugen af ædelstene (farvestrålende dem på det) var a la mode stil af tiden.

  • før de Sydafrikanske diamantminer blev åbnet i 1870, var diamanter stadig ret sjældne. Diamanter på victorianske vielsesringe før dette tidspunkt var normalt ret små og skåret ved hjælp af rosenskåret stil, og de blev ofte sat i klynger for at danne en større ring.ædelstene fra denne periode omfattede ametyst, chalcedoni, granat, rubin og topas. Det var også populært at skabe forlovelsesringe ved hjælp af brudens fødselssten.

  mid-victorianske periode ringe, (1860 – 1885) begyndte at tage på en anden tone. Sølv blev brugt oftere til at skabe ringe, og de forskellige typer guldkarater, der nu var tilladt på markedet, blev meget populære, især roseguldringene. (Shoppere, der leder efter antikke guldroseringe, skal se efter ringe, der er oprettet i løbet af denne tid.)

  • populære ædelstene og designs i midten af den victorianske periode omfattede opaler, krystaller, smaragder, perler, sort Glas og rubinen.
  • nye stilarter til denne æra omfattede designs, der indeholdt agern, hjerter, bier, fugle, stjerner og tusindfryd.

  i den sene victorianske periode fra 1890 til 1901 gennemgik vielses – og forlovelsesringe store ændringer med diamond rush, brugen af platin til ringindstillinger og skiftet fra håndlavede ringe til ringe, der blev masseproduceret ved hjælp af maskiner.

  • foretrukne smykkesten fra den sene victorianske periode omfattede akvamarin, smaragder, periodot, rubiner, diamanter, opaler, turkis, chrysoberyl og safirer. stilarter fra den sene victorianske periode var en lys og luftig udvidelse af de Mid-victorianske designs og omfattede stjerner, buer, fjer, måner, egetræsblade, knuder, blomsterroser, hestesko og fugle og egyptiske motiver.

  *vigtig historie om vielsesringe Dato: dette er første gang, at platin i vid udstrækning blev brugt til ædelsten og diamantindstillinger i stedet for sølv.

  *en anden vigtig historie om vielsesringe Dato: dette var også den periode, hvor solitaire diamond engagement ring fik sin første debut. Art Nouveau ringe er defineret ved deres efterligning af naturlige temaer og symmetriske linjer. Ringe fra denne æra blev oftest udformet af guld, især 14 karat hvidt og gult guld, men også sølv og undertiden platin.

  dette er den æra, hvor fyrede emaljeprocesser startede, og mange Jugendringe indeholdt et næsten farvet glasudseende på grund af de nye emaljeværker, der blev tilgængelige.

  • populære motiver i løbet af denne tid omfattede blomster, dyr og insekter. Store diamanter var ikke populære i design af ringe fra Jugendstilperioden.ædelsten som agat, rav, ametyst, smaragd, syntetiske rubiner, små diamanter, granat, opaler og frøperler blev oftest brugt til ringdesign fra denne tidsperiode.

  Brilliant Earth bærer et udvalg af Jugendringe, selvom de har tendens til at sælge meget hurtigt. Hvis du finder en, du virkelig kan lide, er det bedst at købe den asap! Klik på linket for at se deres samling af nuværende og tidligere Jugendringe.

  Edvardian ringe var ofte meget sarte, lette, lacy og feminine stykker. Mens guld blev brugt til at fremstille ringe fra denne æra, genkendes Edvardianske smykker og især ringe oftest ved brug af platin og diamanter (især store diamanter) og fantastisk filigranarbejde.

  *vigtig historie om vielsesringe Dato: dette er den første æra, hvor platinringe (ikke kun indstillinger) blev bredt tilgængelige.

  • populære motiver fra den Edvardianske designtid omfattede kranser, blade, buer, måne og stjerner, blomster, hjerter og shamrocks. Gemstones populære i denne æra var ametyster, akvamariner, sorte opaler, smaragder, granat, perler, rubiner, safirer og peridot. Art Deco-ringe, ligesom deres navn, var skarpe stykker, der indeholdt geometriske designs og strenge lineære stilarter skabt ud fra dagens kunstneriske kubismestilarter.
   • motiver fra Art Deco-smykkedesignperioden var meget farverige kunstneriske kombinationer af blomster-og fjerdesign kombineret med abstrakte egyptiske, orientalske og undertiden afrikanske stilmønstre.
   • diamanter var de mest populære ædelstene, der blev brugt i art Deco-ringe; yderligere ædelstene omfattede sort opal, koral, smaragder, jade, perlemor, rubiner, safirer og kvartskrystaller. Platin var det vigtigste metal, der blev brugt til at skabe Art Deco-ringe, men hvidguld og sterlingsølv blev undertiden også brugt.

   *fordi Art Deco ringe blev udformet under Edvardian periode, undertiden Art Deco ringe kaldes også Edvardian periode ringe.
   Art Deco Forlovelses-og vielsesringe, ligesom deres navn antyder, er virkelig kunstværker – unikke ringe, der kan værdsættes og beundres for kommende generationer!

   Retroringe afspejlede tiderne i Anden Verdenskrig, og som følge heraf er ringe fra denne periode også meget bemærkelsesværdige i vielsesringernes historie. Dette er den periode, hvor platin forsvandt fra brug i begyndelsen af 1940 ‘ erne, og hvidguld blandet med sølv og palladiumlegeringer kom i kommerciel brug til oprettelse af ringe.
   dette er også en tid, hvor matchende brudesæt blev set oftere i smykkebutikker.

   Guld gjorde også et stort comeback ud over guldlegeringer, der blev brugt til at skabe roseguld.

   • det vigtigste stil træk ved Retro ringe er symmetri møder asymmetri, som følge af en kombination af Edvardian og Art Deco påvirkninger.Motiver var også ekstremt patriotiske og inkluderede ofte flag eller blå og røde ædelstene kombineret med hvide diamanter. Amerikanske indiske designs plus ruller, skaller, fugle og blomster var også meget populære.
   • de mest anvendte ædelstene i Retroperioden var rubiner, men ametyst, akvamarin, citrin, store og små diamanter, månesten og perler blev også brugt. Mange af de ædelsten stykker fra denne æra var meget fed og dramatisk, og i direkte kontrast til de sarte Edvardian periode stilarter.

   ny historie om vielsesringe: 1950 ‘erne antikke vielsesringe

   først for nylig har smykkestykker fra 1950′ erne modtaget anerkendelse for deres unikke stil og nu ‘antikke’ status i hallerne i vielsesringenes historie.

   det var i denne tidsalder, at DeBeers-firmaet annoncerede sloganet” Diamonds are Forever”, og det var under bommen efter Anden Verdenskrig, da middelklassen havde råd til luksuriøse bryllups-og forlovelsesringe. DeBeers sloganet var et hit, og 1950 ‘ erne efterkrigstidens moderne æra vielsesringe er normalt defineret af deres store diamanter og brug af store diamantklynger.

   • populære designs i denne periode er det modsatte af Art Deco-stilen og inkluderer snoede reb, flettede stilarter og kurvede linjer; stilarter af blade, blomster, stjerner, bier og sommerfugle var også populære. Gult guld blev det valgte metal, men platin kom tilbage i brug efter krigen.
   • nogle 1950 ‘ ers ringe er sammensat af platin eller hvidguld, og mange smykkestykker fra denne æra kombinerede diamanter med ædelstene.Dette var også den tid, hvor rhodium plating blev meget udbredt kommercielt for hvidguld og sølv ringe.

   nu hvor du er fortrolig med historien om vielsesringe, tjek antikke vielsesringe for mere info og yderligere tip, hvis du er interesseret i at købe en antik eller vintage vielsesring!

   tilbage til toppen af siden

   nyt! Kommentarer

   Del dine kommentarer nedenfor!

   spørgsmål eller kommentarer?

   har du kommentarer eller spørgsmål om historien om vielsesringe?

   Send dine spørgsmål eller kommentarer om historien om vielsesringe her!
   Jeg vil sende svar på dine spørgsmål så hurtigt som muligt!

   kommentarer og spørgsmål fra besøgende

   Klik på linkene for at se kommentarer og besvarede spørgsmål…

   ring med Thailand stempel og alder af Ring?

   hvilken æra er denne Ring? Ikke bedømt endnu
   Hvilket vidunderligt sted jeg er så glad for, at jeg fandt det. Jeg har købt denne ring, den er stadig ikke i min besiddelse og venter spændt på, at den ankommer. Men jeg er …

   Antik Rose guld vielsesring Ikke bedømt endnu
   Jeg var gift denne sidste August 27th, og jeg ville elske at tale med nogen om min antikke vielsesring og måske få en vurdering. Vi fandt det i …

   Klik her for at skrive din egen.

   Return from the History of Wedding Rings to Antique Wedding Rings

   or

   Return to Everything Wedding Rings Home