Articles

er rå havre bedre end kogte?

kun 25 procent af kolesterol kommer fra kost, 75 procent er fra leveren. Men når du sigter mod sunde kolesterolniveauer i blodet, kan det helt sikkert være gavnligt at se, hvad du spiser. Vi tilstræber altid en sund og afbalanceret livsstil for at fremme vores helbred. Det er derfor, vi nyder at dele tips med vores kunder for sundere liv. Nogle gange bliver vi bedt om råd. For nylig spurgte nogen om rå vs. kogte havre. Havregryn kan hjælpe kolesterol. Men er rå eller kogte havre bedre for dit hjerte og kolesterol?
i 50 år har vi vidst, at spise havre hjælper med at sænke kolesterolniveauer og hjerte-kar-sygdomsrisici. Faktisk var havregryn en af de første fødevarer, som FDA gav et fødevaremærke, der proklamerede det gavnligt for hjertet. Havre er rige på beta-glucan, en viskøs opløselig fiber, som synes at være ansvarlig for dens indvirkning. Fiberen reducerer kroppens evne til at absorbere kolesterol fra mad under fordøjelsen. Havre er højere i fiber end andre korn og indeholder mange vitaminer og mineraler.
det er vigtigt at bemærke, at havregryn og andre havrebaserede fødevarer kan være højt i smør, mælk, ost og andre fedtstoffer. Så læsning af etiketten er et must. Det behøver dog ikke være hjemmelavet for at være sundt. Både øjeblikkelig havregryn og hurtig madlavning havregryn sænker også kolesterolet, selvom de påvirker blodsukkeret mere. Jo mere havre behandles, jo hurtigere absorberes de i blodbanen, hvilket forklarer piggerne.
nu, oftere og oftere, folk kan lide at tilføje rå havre til shakes og andre snacks. Så spørgsmålet om sundhed var bundet til at komme op. Når det kommer til” rå ” havre vs. kogt, du skal vide, at rå havre faktisk er blevet kogt. En opvarmningsproces er nødvendig for at gøre dem fordøjelige. Rå havre frigiver mere beta-glucan i fordøjelseskanalen end kogte havre. De frigiver omkring 26 procent mod ni procent. Det er en stor forskel, og det skal bemærkes. Den ekstra fiber kan hjælpe kolesterol, blodsukker og tarm sundhed. Det kan også hjælpe vægttab, da fiber får dig til at føle dig fuld.
men der er ulemper ved rå havre. De skal gennemblødes, før de spiser. Ellers vil de absorbere væske inde i kroppen og bulk op med kan føre til mave og tarmproblemer. De skal gennemblødes i 12 timer. Det er meget mindre praktisk end almindelig havregryn. Desuden gør fytinsyre, der findes i rå havre, det sværere for kroppen at absorbere jern og sinc.
der er fordele og ulemper for både rå og kogte havre. “Hvis du nyder rå havre … skal du spise dem på den måde. Men hvis du foretrækker kogte havre … ofrer du ikke noget og kan faktisk få noget ekstra.”
for os vil det altid være havregryn, der kommer ud på toppen, men hvis du foretrækker dine havre rå, er det også godt! Uanset hvad hjælper du dit helbred!