Articles

Facebook annoncerer nyhedsfeed algoritme opdatering til at lægge mere vægt på Original, kvalitet nyheder indhold

Facebook har annonceret en ny nyhedsfeed algoritme opdatering til nyheder indhold, som vil lægge mere vægt på original rapportering, og øge indhold fra nyheder hjemmesider, der giver oplysninger om deres journalister, øge gennemsigtigheden.ændringen kommer, da flere mennesker henvender sig til Facebook for nyhedsindhold – ifølge Kirkestol forskning, omkring 68% af amerikanerne nu få mindst nogle nyheder indhold fra sociale platforme, med Facebook den førende kilde. Og med mange lokale nyhedsforretninger, der bliver tvunget til at lukke på grund af virkningerne af COVID-19-pandemien, vil afhængigheden af Facebook for nyheder, især lokale opdateringer, kun stige.

det gør denne nyhedsfeed ændring særlig rettidig.

som pr Facebook:

“Når vi spørger folk, hvilken slags nyheder de vil se på Facebook, bliver de hele tiden fortæl os, at de vil have nyheder, der er troværdige og informative. I dag opdaterer vi den måde, hvorpå nyhedshistorier rangeres i nyhedsfeed for at prioritere original rapportering og historier med gennemsigtigt forfatterskab.”

så hvad betyder det i praksis?

som nævnt fokuserer opdateringen på to elementer: ‘original rapportering’ og ‘gennemsigtigt forfatterskab’.

på original rapportering siger Facebook, at det nu vil søge at identificere og øge forretninger, der er de første til at bryde en udviklingshistorie eller et emne.

“vi gør dette ved at se på grupper af artikler om et bestemt historieemne og identificere dem, der oftest citeres som den oprindelige kilde. Vi starter med at identificere original rapportering i engelsksprogede nyheder og vil gøre det samme for nyheder på andre sprog i fremtiden.”

så for eksempel i sidste uge dækkede vi de seneste opdateringer på Facebook ‘ s dark mode roll out on mobile, som jeg talte med Facebook-teamet og bekræftede de relevante oplysninger. Fordi vi var den første afsætningsmulighed til at dække dette i detaljer, teoretisk, vores historie ville få mere rækkevidde, som det er blevet citeret af forskellige kilder som ‘først rapporteret af’. Men mange andre platforme har uden tvivl dækket den samme opdatering siden, uden at citere os. Ved hjælp af en række af disse typer signaler vil Facebook forsøge at bestemme den oprindelige kilde og forstærke denne reportage, hvor det er muligt.

selvom det kan være svært at vedtage aktivt. Som Facebook bemærker:

” de fleste af de nyhedshistorier, folk ser i nyhedsfeed, er fra kilder, de eller deres venner følger, og det vil ikke ændre sig.”

distribution af nyhedsfeed kommer ned på, hvad enkeltpersoner deler – så Facebook kan ikke gribe ind og få folk til at dele den oprindelige rapport. Folk foretrækker måske analysen af et andet afsætningsmarked, på trods af at de ikke er de første til at bryde nyhederne – så hvordan kommer Facebook rundt om det?

“når flere historier deles af udgivere og er tilgængelige i en persons nyhedsfeed, vil vi øge den mere originale, som vil hjælpe den med at få mere distribution.”

virkningen vil derefter være variabel – hvis flere af dine venner deler rapporter om det samme nyhedsemne, og en af dem deler den oprindelige reportage, viser Facebook dig det først. Sandsynligvis. Jeg mener, hvis et andet indlæg genererer en bunke diskussion blandt dine venner, selvom det ikke er originalen, vil Facebook sandsynligvis gerne vise dig det først, ikke?

i betragtning af de forskellige faktorer er det svært at sige, hvor effektiv denne tilgang vil være – men ideen fra Facebook er, at Facebook ved at øge original, dybdegående rapportering vil belønne de forretninger, der investerer tid og penge i deres arbejde.

“Vi ved, at Udgivelse af denne vigtige journalistik tager tid og ekspertise, og vi ønsker at sikre, at den har et prioriteret sted på Facebook for at tilskynde til dens fortsatte oprettelse.”

ideen er god, vi bliver nødt til at vente og se, hvordan det går i praksis.

Facebook siger, at Originale nyheder og rapportering kan se en stigning i distributionen som følge af disse ændringer:

“…men det er vigtigt at huske, at nyhedsfeed bruger en række rangeringssignaler til at prioritere indhold. Vi forventer, at de fleste nyhedsudgivere ikke vil se væsentlige ændringer i deres distribution i nyhedsfeed Som følge af disse opdateringer.”

det andet element i opdateringen ser på ‘gennemsigtigt forfatterskab’.

“vi begynder også at degradere nyhedsindhold, der ikke har gennemsigtige oplysninger om udgiverens redaktion. Vi gennemgår nyhedsartikler for bylines eller en personaleside på forlagets hjemmeside, der viser for-og efternavne på journalister eller andre redaktion. Vi har fundet ud af, at udgivere, der ikke inkluderer disse oplysninger, ofte mangler troværdighed over for læsere og producerer indhold med clickbait eller annoncefarme, alt indhold folk fortæller os, at de ikke ønsker at se på Facebook.”

virker ret ligetil-hvis du udgiver indlæg og ikke inkluderer forfatterens navn, skal du muligvis genoverveje den tilgang, især hvis du sender nyhedsindhold.

som Facebook noter, vil mange re-udstationering hjemmesider ofte knalde indhold fra andre, mere velrenommerede kilder, og skære forfatterens navne for at undgå afsløring, mens spam sites også se at kværne grundlæggende indhold for at øge deres links. Som sådan synes denne foranstaltning at give mening.i yderligere noter siger Facebook, at sider, der ikke har disse elementer, kunne se reduceret rækkevidde:

  • Bylines, herunder for-og efternavn eller tilstrækkelige yderligere oplysninger om journalister
  • en masthead eller en “Om os” – side, der viser redaktionerne

som med original rapportering er virkningerne vanskelige at forudsige, da det også er baseret på, hvad de enkelte brugere deler. Men hvis du vil maksimere din sideindlægs rækkevidde, kan det være værd at revurdere dine medarbejderfortegnelser for at sikre, at du giver gennemsigtighed.

det er interessant at også overveje, hvordan begge elementer vil spille ind i Facebook ‘ s nye dedikerede Nyhedsfane, som er ved at blive rullet ud. Fanen Nyheder fremhæver udgivere som valgt af Facebook-så dette ville også se ud til at forstærke rækkevidden for velrenommeret, original rapportering ud over disse algoritmedefinerede foranstaltninger.

de kombinerede værktøjer kan hjælpe Facebook med at forfine sit fokus på rapportering af højere kvalitet og dermed forbedre strømmen af troværdig information gennem sit netværk.

ud over ændringerne har Facebook også offentliggjort en ny 14-siders oversigt over, hvordan nyhedsfeeden fungerer i forhold til nyhedsindhold.

vejledningen indeholder en række noter og indsigter, som kan bidrage til at give en bedre forståelse af Nyhedsfeeddistributionsprocessen med særligt fokus på nyhedsindhold.

Facebook indeholder også noter om algoritmeopdateringer, der har påvirket indholdets rækkevidde – for eksempel:”i 2018 meddelte vi, at nyhedsfeed ville prioritere indlæg, der udløser samtaler og meningsfulde interaktioner mellem mennesker. Dette betyder, at nyhedsfeed prioriterer indlæg fra venner og familie. Sideindlæg, der genererer samtaler mellem mennesker, vises højere i nyhedsfeed.”

så som tidligere nævnt vil indlæg, der genererer Diskussion, Se mere rækkevidde, selvom de ikke er baseret på original rapportering.

” i de senere år har vi også introduceret yderligere signaler for at vise folk indhold, der er deres tid værd, og som de sandsynligvis vil finde meningsfuldt. Disse nye signaler udvikles ved hjælp af undersøgelsesdata for at forudsige, hvad en person måske bryr sig mest om.”

Facebook bemærker desuden, at:

” vi prioriterer lokale nyheder, så du kan se emner, der har direkte indflydelse på dig og dit samfund og opdage, hvad der sker i dit lokalområde. Vi identificerer lokale udgivere som dem, hvis links klikkes på af læsere i et stramt geografisk område.”

igen, i betragtning af virkningerne af COVID-19 på lokale nyhedsudgivere, kan dette være nøglen – der kan være færre lokale nyhedsforretninger tilgængelige, men folk vil stadig have nyheder om, hvad der sker i deres region. Som et resultat vil mange af disse brugere nu henvende sig til lokale Facebook-grupper, som i sidste ende kunne se lokale nyhedsudbydere offentliggøre direkte på Facebook via sådanne grupper.

måske er det fremtiden for lokale nyheder – lavere distributionsomkostninger via de platforme, der forbinder med de fleste brugere. Der er også, derefter, udfordringen med indtægtsgenerering, og gør det til en levedygtig forretningsmulighed, men måske, gennem forbedrede annoncemuligheder for, sige, live-streaming og indholdsskabere online, der kunne være en måde at få dette til at fungere.

det er svært at vide, men det er klart, at lokale udgivere er blevet hårdt ramt af COVID-19, og der vil være en periode med omjustering af, hvordan nyhedsudbydere med mindre distribution fungerer.

som sådan kan denne ændring blive mere og mere relevant for at hjælpe med at fremme journalister, der udfører arbejdet.

Du kan hente Facebook “nyhedsfeed Today’ guide til udgivere her.