Articles

Forståelse lynlås typer, vægte, størrelser og dele

er du bange for lynlåse? Viger du væk fra mønstre, der bruger dem, fordi du “bare ikke vil”? Berøver du dig selv tilfredsstillelsen af strukturerede væv, fordi de kræver lukninger? Hvis du svarede “ja” eller endda “Ja…kinda” på et af disse spørgsmål, så er dette indlæg af golly noget for dig!

syning af lynlåse er meget enklere end de fleste nybegyndere tror. Hvilket er meget uheldigt, fordi der er så mange grunde til at elske lynlåse. De åbner en hel syverden for dig, der ellers er lukket uden dem. Du kan bære struktureret tøj-giver dig selv al den kontrollerede krumning, du nogensinde kunne drømme om. Du kan sy brugerdefinerede jakker, så du ikke behøver at smøre makeup ned i dit ansigt og trække en hættetrøje over hovedet. Heck, du kan endda sætte på en kjole eller et par bukser uden at skulle gøre hokey pokey.

fastgør dette billede for at bogmærke dette indlæg til senere!

med lidt coaching og en masse fantastisk, vil du tilføje denne suckers til dine projekter venstre og højre!

en lynlåses anatomi

før vi virkelig nedbryder lynlåsens anatomi, skal du forstå de to grundlæggende klasser af lynlåse – lukket bund og adskillelse.

lukket bund – en lukket bund lynlås har en stang, der går over begge sider af bunden af lynlåsen (kaldet bundstoppet), som holder lynlåsen i et stykke.

adskillelse – en adskillende lynlås, godt, du gættede det-adskiller. Disse findes typisk i jakker og frakker.

nu hvor vi kender forskellen mellem disse to, lad os se på anatomien i en lynlås:

stykker forklaret

  • Top Stop – forhindrer, at din skyder kommer ud af toppen af lynlåsen
  • Slider Body – slutter sig til og adskiller tænderne, når den glider op og ned
  • Pull Tab – Hvad du bruger til at flytte skyderen op og ned
  • tænder/kæde – Hold lynlåsen sammen
  • tape – det stof, som tænderne/kæden er fastgjort til
  • bundstop – forhindrer, at din skyder kommer ud af bunden af lynlåsen (kun lukkede lynlåse)
  • Indsætningsstift – fastgør den modsatte side af lynlåsen lynlås i Holderboksen (kun adskillelse af lynlåse)
  • Holderboks-fastgør lynlåsen sammen og forhindrer, at din skyder kommer ud af bunden af lynlåsen (kun adskillelse af lynlåse)

Redaktørens Note: nyder denne lynlåslektion? Brug den på vores Bravado Jeans!

forskellige typer lynlåse

der er tre hovedtyper af lynlåse, som du vil støde på – spole, stemplet plast og stemplet metal.

Coil

Coil lynlåse er en populær Letvægts Lynlås. Tænderne er lavet af oprullet nylon eller polyester, der enten er syet eller vævet ind i båndet. Den måde, den er konstrueret på, er meget fleksibel. Dette gør det til et godt valg til strikjakker eller andre lette projekter. Tekstur af tænderne er meget mere subtil end plast eller metal lynlås tænder samt som kan gøre det til et godt valg for poser og lommer, hvor du ikke ønsker din lynlås stående ud.

støbt plast

støbte plast lynlåse har tænderne støbt og smeltet direkte på lynlåsbåndet. Denne konstruktion bruger meget billige materialer, som normalt gør dem til den mest omkostningseffektive løsning. Formen på tænderne gør dem lidt stivere end spolen lynlåse. Støbte plast lynlåse er gode til børnetøj, tasker i tote-stil og mere.

metal

metal lynlåse har metal tænder, der er fastspændt på lynlås tape. Dette gør dem utroligt holdbare. De er perfekte til tunge frakker, duffle tasker og læder projekter. Mens du måske kan lide udsagnet metal tænder gøre i dit tøj, være forsigtig med vægten! De er langt tungere end deres nylon, polyester og plast modstykker. En anden ting at være forsigtig med er, at de har tendens til at “holde” lidt mere end de andre. Det betyder, at skyderen ikke bevæger sig så glat op og ned i tænderne som de to andre, især sammenlignet med spolen.

usynlige lynlåse

usynlige lynlåse er lidt anderledes end de andre. Tænderne på en usynlig lynlås er på bagsiden af lynlåsen. Dette betyder, at når det først er syet ind i dit projekt, skal selve lynlåsen ikke være synlig fra højre side. Disse er almindeligt anvendt i formelle slid og mange stilarter af kjoler.

lad os se på de forskellige typer lynlåse i aktion:

lynlås størrelse

Når du handler efter lynlåse, kan du muligvis se et lille # symbol med lynlåsstørrelsen ved siden af. Dette tal henviser til størrelsen på lynlåsetænderne, der måler fra den ene ydre kant af tænderne til den anden.

bredden mellem disse to kanter i millimeter er lynlåsstørrelsen. På billedet nedenfor har jeg to forskellige metal lynlåse i forskellige størrelser.

så hvordan ved du, hvilken størrelse du skal få? Hvis dit mønster ikke har en Anbefalet størrelse, som du kan hente, skal du bruge diagrammet nedenfor for at få et skøn.

lynlås nummer,generel størrelse,god til
1-4,lille, formel tøj. pude. håndtasker. skørter. kjole. bukser.
5-7, medium, jakker. duffel tasker. telt. pung. rygsæk. bagage. sko.
8-10, stor, industriel beklædning. køretøj dækker. polstring. lærred telte.

Vægtovervejelser

når du vælger lynlås, skal vægten være en overvejelse. For eksempel satte jeg to 24″ lynlåse på skalaen – en nylonspole og et stemplet metal:

som du kan se, vejer metal lynlås lidt over 4 gange så meget som nylonspolen. Hvis du syr tøj med lynlåse, vil du ønsker at faktor i denne vægt. Hvis du syr med et lettere Strikket stof, kan en metal lynlås være for tung og trække ned på stoffet. Dette kan få det til at falde hele dagen.

værktøjer, der er nødvendige for at arbejde med lynlåse

Hvis du er klar til at sy dig selv nogle lynlåse, er der et par ting, du først vil fange.

Lynlåsfod

den eneste absolutte nødvendighed for syning med lynlås er en Lynlåsfod. Der er to forskellige typer lynlåsfødder-almindelige og usynlige. Disse fødder er nødvendige, fordi de giver dig mulighed for at sy tæt på tænderne. En Usynlig lynlåsfod er lavet specielt til usynlige lynlåse og er ikke nødvendig for andre lynlåstyper.

brug ikke en universel fod, når du syr lynlåse. En universel fod vil tvinge tænderne væk fra nålen. Det vil resultere i Forbandelsesord og tårer.

tænger til forkortelse

spole og støbte plast lynlåse kan skæres igennem med en saks, hvis du har brug for at forkorte dem. Metal lynlåse, imidlertid, kræver, at du snip og trække nogle tænder før afkortning.

Jeg elsker udseendet af metal lynlåse, så jeg har en stash på 26 ” længder i forskellige farver og holder mine lynlåsskærere og tænger tæt ved for at forkorte dem til den størrelse, jeg har brug for.

usynligt bånd

Ja, tape. Det klare bånd, du bruger til at pakke dine gaver med. Tape disse lynlåse ned for at forhindre dem i at glide rundt, mens du syr.

stabiliserende Tape

Hvis du syr en lynlås på et strikket stof, vil du ønsker at stabilisere det med stabiliserende tape (også kaldet vidunder tape, vaske væk tape eller ophold tape). Dette forhindrer stoffet i at strække sig, når du syr det på.