Articles

højreekstremister lover at vende tilbage til USA for Joe Biden's indvielse

i kølvandet på onsdagens oprør i Capitol føler Trump-tilhængere med ekstremistiske synspunkter sig opmuntret og lover at vende tilbage til USA for den kommende indvielse af den valgte præsident Joe Biden den 20.januar ved hjælp af online platforme til at samle hinanden.

“mange af os vender tilbage den 19. januar 2021 og bærer vores våben til støtte for vores nations beslutsomhed tilsom verden aldrig vil glemme!!! Vi kommer i antal, som ingen stående hær eller politibureau kan matche, ” skrev en populær Parler-bruger, der ofte poster om Janon, og spores af Anti-Defamation League.

Parler, Telegram chatrum og platformen Thdonald.sejr blev alle brugt til at planlægge og koordinere Jan. 6 rally, der blev til et oprør. Plakater erklærede eksplicit deres intentioner om at” besætte ” Capitol. Konspirationsteoretikere og folk tilknyttet militsgrupper havde en synlig tilstedeværelse i onsdagens skare.

” Runde 2 den 20. januar. Denne gang ingen nåde. Jeg er ligeglad med at holde Trump ved magten. Jeg er interesseret i krig, ” skrev en anonym person på platformen Thedald.vinde, som er fyldt med kommentarer indsendt af folk, der roste dem, der gjorde oprør onsdag som “helte.”

retshåndhævelse krypterer for at identificere dem, der brød ind i Capitol-bygningen, og er bekymrede for indvielsen som et andet mål.”der er voksende bekymring for, at voldelige ekstremister er opmuntret af bruddet på Capitol, hvilket betyder, at uret tikker på at nedtage de mest indflydelsesrige tilskyndelser til vold, før de handler igen,” sagde Frank.føderale og lokale retshåndhævelse har gjort snesevis af anholdelser hidtil i forbindelse med onsdagens Capitol brud og for overtrædelser af udgangsforbudet, der fulgte.

Secret Service, der overvåger sikkerheden for indvielsen, kunne ikke straks nås til kommentar. Department of Homeland Security, som fører tilsyn med Secret Service, henviste NBC nyheder til Secret Service.

ifølge National Park Service, der håndterer tilladelser til stævner i DC, er der syv ansøgninger om tilladelse til første ændring i processen, der overlapper indvielsesdatoen, hvoraf den ene klart er for Trump-tilhængere.Megan Væbner, professor i datalogi ved Elon University og en senior stipendiat ved Det Sydlige Fattigdomslovcenter, der sporer online ekstremisme, siger, at hun er bekymret for, at siden præsident Donald Trump ikke vil være ved indvielsen, vil ekstremister være fokuseret på Biden.

” den 6.januar var deres energi fokuseret på kongressen. Den 20.vil deres energi være fokuseret på Biden. Det handler især om, da de ikke er angerfulde eller skamme sig. Lige nu ser det ikke godt ud,” hun sagde.

Væbner har indsamlet flyvere til så mange som 10 stævner planlagt til Jan. 17 organiseret af medlemmer af den højreekstreme militsbevægelse, der kalder sig “Boogaloo bois.”De dukkede op sidste år og dukkede op på stævner, der opfordrede til beskyttelse af rettigheder til andet ændringsforslag, og gruppen har været på retshåndhævelsens radar for anti-regeringsaktivitet.

af største bekymring er spændingen udtrykt online af accelerationister, nogle af de mest voldelige og ekstreme i den hvide supremacistiske bevægelse, der mener, at der er en forestående racekrig.

“i det hele taget tog systemets magt et stort hit i går,” skrev en person i et Telegram chatroom begunstiget af accelerationister.

” er over månen og taler om, hvordan man udnytter klager. De er på disse Telegram grupper helt begejstret for det, ” Væbner sagde.bare fordi en ny præsident vil blive indviet, ifølge ADL-præsident Jonathan Greenblatt, betyder det ikke, at pro-Trump-Ekstremister vil falme i baggrunden.”den konspiratoriske, grundløse fortælling om et stjålet valg vil fortsætte med at animere ekstremister i nogen tid fremover,” sagde han.