Articles

Hvad er Edelviss: Sådan plantes Edelviss i haven

søde små alpine blomster og uldne blade karakteriserer den nostalgiske edelviss plante. Mærkeligt klassificeres de som kortvarige stauder, der producerer færre og færre blomster over tid. Edelviss er en klassisk blomstrende plante, hvis navn betyder “ædel” og “hvid” på tysk. Det findes i mange udfordrende miljøer og stammer fra Steppe i Asien. Lær hvordan du planter edelviss og nyd det som en del af din sten-eller containerhave.

Hvad er det?

Edelviss (Leontopodium alpinum) er medlem af daisy familien. Planterne siges at have snedækkede hvide blomster, men i virkeligheden er de uklare hvide former modificerede blade. De sande blomster er kortvarige og temmelig unappealingly gule og små.

planten er ekstremt hård og har et fibrøst rodsystem, der hjælper med at forankre det på stenede skråninger. De tykke, lodne blade hjælper med at forhindre fugttab og danner en barriere mod vind og skurregn. Edelviss planter vokser langsomt og overstiger sjældent 8 til 8 tommer (20 til 20 cm.).

Hvad er edelviss nyttigt til? Anlægget har derivater, der gør fremragende Sol blokke og hudpleje!

Sådan plantes Edelviss

Edelviss planter er ikke nøjeregnende små urter. Har brug for fuld sol og er hårdføre ned til område 4 i USDA plant hardiness rating. Du kan købe modne planter eller starte frø indeni mindst seks uger før datoen for den sidste frost.

så frø på overfladen af jorden og derefter tåge let. Hold fugtig indtil spiring og flyt derefter planterne til et solrigt vindue. Transplanter kimplanterne efter hærdning i en godt ændret haveseng med stærkt lys og fremragende dræning.

dyrkning af edelviss fra frø er ikke en præcis videnskab. Spiringsprocenten er variabel. Opbevar frø i fryseren i cirka tre måneder for at efterligne den stratificering, de ville modtage i naturen.

pleje af Edelviss

den vigtigste overvejelse for dyrkning af edelviss planter er jorden. De har brug for overlegen dræning og en pH, der er let alkalisk til medium surhed. For containerplanter skal du lave en blanding af lige store dele tørvemos, sand og kompost. I jorden planter har brug for en lignende blanding, som du kan arbejde ind i den eksisterende jord.

en af de faktorer, der ikke er vigtige for plejen af edelviss, er vand. I sit oprindelige område er edelviss udsat for skurevind og frysetemperaturer. Det er ofte i tørre forhold og tolererer ikke bløde jordarter. Når planten er etableret, har den sjældent brug for vand, og yderligere fugt bør suspenderes helt om vinteren.

Dæk planten med et tykt lag barkflis i det sene efterår, og træk den derefter væk om foråret for at lade ny vækst komme igennem. Edelviss kan selvfrø i områder med køligere somre. Som regel dør det ud efter flere sæsoner i hjemmelandskabet, men babyplanterne vil til sidst vokse op og glæde dig på ny med det uldne blomsterlignende løv.