Articles

Hvad skal jeg gøre, hvis min hund eller kat kvæler

Hvad skal jeg gøre, hvis min hund eller kat kvæler

Hvis der bliver lagt noget i din hund eller kats mund eller hals, og de begynder at kvæle, anbefaler vores Memphis emergency veterinær at følge disse trin for at hjælpe dit kæledyr.

tegn på, at dit kæledyr kvæler

de fleste hunde og katte vil vise en kombination af følgende symptomer, hvis de kvæler:

 • nød
 • gnide deres Ansigt mod Jorden
 • Gagging eller retching
 • Salivation
 • hoste
 • blå slimhinder (cyanose)

Hvis din hund eller kat oplever nogen af disse symptomer, skal du følge nedenstående trin og komme til vores kontor så hurtigt som muligt for nødintervention.

Hvad skal jeg gøre, hvis du kat eller hund kvæler

Fjern objektet, hvis det er muligt

først skal du holde dit kæledyr tilbage. Kvælning katte og hunde vil kæmpe, og dette kan potentielt forårsage dem skade. Hvis de kvæler, fordi en ledning, snor eller anden genstand er viklet rundt om halsen, skal du forsigtigt bruge en saks til at skære den af.

Hvis katten eller hunden kvæler noget, der sidder fast i munden eller halsen, skal du åbne munden for at se, om du kan finde genstanden. Hvis du kan se det, kan du prøve at stryge det væk med fingeren.

Hvis du ikke kan se det, skal du ikke prøve at stikke fingeren ned i dit kæledyrs hals i et forsøg på at finde det, da dette kan forårsage skade. Hvis du ikke kan fjerne objektet ved at skubbe det væk, skal du ikke prøve at stikke det eller skubbe på det, da dette kan tvinge det længere ned i halsen.

Heimlich manøvre til katte& hunde

Hvis du ikke er i stand til at fjerne det objekt, dit kæledyr kvæler på, skal du gøre Heimlich manøvren:

 • læg dit kæledyr på deres side.
 • Hold dit kæledyrs ryg mod din mave (hovedet op, poterne ned).
 • find den bløde hule under ribbenene med den ene hånd (din lukkede knytnæve skal passe ind i dette sted).
 • brug hånden på dit kæledyrs mave til at trække op og i to eller tre gange mod din egen mave ved hjælp af en skarp trykbevægelse.
 • kontroller munden for at afgøre, om objektet er blevet løsnet.

HLR

Hvis dette ikke virker, og din kat mister sin puls, skal du begynde HLR med cirka 120 brystkompressioner pr.

Hvad skal man gøre, når kvælningen er stoppet

selvom du formår at fjerne det objekt, der kvæler din kat eller hund, er det klogt at bringe dit kæledyr til dyrlægen alligevel. Dyrlægen vil være i stand til at sikre, at kvælningen ikke forårsagede nogen skade på dit kæledyrs krop, som du ikke kan se.

forebyggelse af fremtidig kvælning

for at minimere chancerne for, at dit kæledyr kvæles i fremtiden, skal du sørge for at holde øje med alt, hvad der kan være en potentiel kvælningsfare.

generelt er hunde-og kattefoder formuleret med dyrets størrelse i tankerne, men det er altid en god ide at overvåge dem, når de spiser alligevel.

Overvåg din hund eller kat under leg, og sørg for, at legetøj ikke indeholder stykker, der kan gå i stykker og blive potentielle kvælningsfarer.

Bemærk: Rådgivningen i dette indlæg er beregnet til informationsformål og udgør ikke medicinsk rådgivning vedrørende kæledyr. For en nøjagtig diagnose af dit kæledyrs tilstand, skal du lave en aftale med din dyrlæge.

hvis dit kæledyr kvæler, og du ikke er i stand til at fjerne genstanden, skal du straks komme til vores Memphis emergency veterinary hospital.