Articles

Hvad sker der med de mystiske hagehår, som mange af os får?

Marie Lodi

opdateret 26. maj 2016 @ 4:13 pm

Hvad er der med de mystiske hagehår, som mange af os får?

du kender øjeblikket: du sidder ved dit skrivebord, når du fraværende børster fingeren mod din hage. Pludselig føler du noget groft. Du kan spørge dig selv, ” er det en splinter? Er jeg faktisk en piggsvin?”Det er når du indser — det er et hagehår.

Hvis du snakker med dine venner om din nye opdagelse, er chancerne, de har haft den samme. Disse små suckers synes at komme ud af ingenting, selv for kvinder, der generelt ikke er Behårede. Selvfølgelig er der mange damer, der ikke giver en lort om lidt hagehår, og nogle kan endda rocke et fuldt skæg og se glam AF ud. Andre ønsker at stoppe de vilde hår døde i deres spor.

Hvis du dør for at vide præcis, hvad aftalen er med rogue hårene på din chinny chin chin, er du kommet til det rigtige sted.

gif
– ræv
ræv

hvad får hagehår til at vokse på kvinder?

” ansigtshår er normalt i nogle etniske grupper, men pletter af tykkere hår kan observeres hos nogle kvinder, der har forhøjede niveauer af testosteron, hvilket fører til et mere maskulin hårmønster,” Dr. Michael H. Svan af Svan dermatologi fortæller HelloGiggles. Han anbefaler, at hvis du oplever denne slags ændringer, bør du diskutere dem med en hudlæge.

Hvorfor udvikler nogle kvinder hakhår i en vis alder?

“udsving i hormonniveauer, der ofte sker hos kvindelige voksne efter graviditet eller omkring overgangsalderen,” siger Dr. Svann. Selvom du ikke nærmer dig overgangsalderen eller aldrig har været gravid, kan hormonændringer helt sikkert forekomme, når en kvinde bliver ældre. Dette forklarer, hvorfor dit nye hagehår, som du har kaldt “Jeff”, sandsynligvis ikke var der for et år siden.

Hvorfor ser dette hår ud til at være tykkere end normalt?

“hårtykkelse er hormonafhængig,” forklarer Dr. Svann. “Tykkere hår kan være under påvirkning af mere testosteron.”

har genetik noget at gøre med det?

som Dr. Svann nævnte tidligere, nogle etniske grupper er mere tilbøjelige til kvindelige ansigtshår samt også øget testosteron.

samnthahvem.gif
– ABC
ABC

Hvad er den bedste måde at slippe af med hagehår?

Dr. Svann siger, at laser hårreduktion fungerer ekstremt godt. “Nogle gange ses tykkere hår i forbindelse med voksen kvindelig acne, og vi ser store fordele ved at bruge spironolacton, som har en anti-testosteron effekt på deres acne og hår,” siger han. “Ændring af dit orale præventionsmiddel for at sænke dosis kan mindske testosteronet i din krop, der omdannes fra andre hormoner.”

Hvem skal ikke folk slippe af med hår ved at plukke med en pincet?

Dr. Svann siger: “plukning af hår trækker dem faktisk ud af rodstrukturen, hvilket forårsager to problemer: den første er, at plukning forårsager betændelse og skade på folliklen, der kan ligne en bums. Det andet problem er, at når du trækker et hår, er det nye hår, der dannes, så kort, det tager lidt tid at komme ud af hårsækken, men ofte kan spidsen af håret irritere hårsækken og forårsage betændelse, fordi det stikker ind i siderne af folliklen, når den vokser. Dette er endnu mere almindeligt, når hårene er tykkere eller grove, og hvis hårene er krøllede (mere tilbøjelige til at stikke ind i siden af folliklen), eller hvis follikler/porer er bøjet.”

han siger også, at eksfoliering af det døde hudlag også kan hjælpe, fordi det funktionelt forkorter folliklen og holder porerne (hvor folliklen åbnes) mere åben.

der er blandede meninger derude, når det kommer til barbering af ansigtet. Hvad er det sidste ord om det?

” barbering er fint. Det får ikke hårene til at vokse sig større eller tykkere. Det er høje fortællinger!”siger han.

All Topics in Home & Decorating

Join Our Newsletter Squad!

Get daily updates on your favorite celebs, style and fashion trends plus advice on relationships, sex and more!