Articles

hvilke komponenter udgør et hjem HVAC-System?

for at kunne passe godt på dit hjem HVAC-system hjælper det med at vide lidt om de komponenter, det indeholder. Det varme, fugtige vejr omkring sydøst stiller især stor efterspørgsel på dit klimaanlæg, men din ovn arbejder også hårdt i køligere vejr. At forstå dit system og vedligeholde det korrekt hjælper dig med at forhindre dyre sammenbrud, alt hvad stress kan forårsage.

HVAC er et akronym for ” opvarmning, ventilation og aircondition.”For de fleste hjem i vores område betyder det en ovn, et klimaanlæg og et kanalsystem, der distribuerer luft i hele huset. Disse systemer er sammenkoblet, og nogle af de samme komponenter bruges af både varme-og kølesystemerne.

ovn

ovnen er et stort apparat, der omdanner brændstof eller elektricitet til varme. Det er normalt installeret i kælderen, loftet eller et skab. Gas, olie eller andet brændstof brændes, eller der trækkes elektricitet for at skabe varme, der varmer luften, der passerer igennem. Den varme luft blæses derefter ind i kanalsystemet og ud til dine værelser.

dagens højeffektive ovne når effektivitet på op til 98 procent. Fordi deres udstødningsgasser er kølige, behøver de kun et PVC-rør for at frigøre dem udendørs. Deres elektroniske tændingssystemer sparer brændstof sammenlignet med et stående pilotlys.

varmeveksler

hver ovn indeholder en varmeveksler. Denne komponent er typisk lavet af stålplade formet som en plade eller et rør. Dens opgave er at overføre varme. Når brænderne antændes og brænder brændstof, opvarmes varmeveksleren. Det overfører derefter denne varme til luften, der strømmer gennem den.

varmeveksleren er en af de vigtigste komponenter i dit hjem HVAC-system og skal holdes ren og fri for revner.

fordamperspole

fordamperspolen arbejder med klimaanlægget, men det er fysisk fastgjort til ovnen. Denne A-formede Aluminium komponent sidder i et metal kabinet på toppen eller siden af ovnen eller inde i luften handleren.

fordamperspolen fungerer, når A / C kører. Koldt kølemiddel fra udendørsenheden kommer ind i spolen, hvilket gør hele spolen kold. Blæserventilatoren trækker varm luft fra dit hjem over spolen. Kølemidlet inde absorberer varme, da spolen kondenserer fugtigheden fra luften. Luften, nu køligere og tørrere, fortsætter ned ad kanalerne og til dine værelser.

kondenserende enhed

Dette er den store, firkantede komponent, der sidder uden for dit hjem. Det er omgivet af tynde aluminium finner og har en rist på toppen. Varm kølemiddelgas, der kommer fra den indendørs fordamperspole, strømmer ud til kompressoren, en type pumpe i udendørsenheden. Denne komponent øger kølemidlets tryk og temperatur.

den varme højtryksgas strømmer derefter til kondensatorspolerne, som spreder varme til udeluften. Når køleskabsgassen afkøles, bliver den tilbage til en væske.

Kølemiddelledninger

kølemiddelledningerne er kobber-eller aluminiumsrør, der fører kølemiddel mellem den udendørs kondenseringsenhed og de indendørs fordamperspoler.

kanaler

HVAC-luftkanaler er lange ledninger lavet af metalplader, glasfiber eller bøjningsevne (plast over en trådramme). De løber gennem lofter, vægge, loftet, krybepladsen eller kælderen og/eller garagen og bærer varm eller kølig luft fra ovnen eller klimaanlægget.

da både varme-og kølesystemer er stærkt afhængige af kanalerne, er det vigtigt at holde kanalerne godt forseglede og isolerede.

ventilationskanaler

ventilationsåbningerne er de punkter, hvor kanaler åbner ind i individuelle rum. Disse er normalt i vægge eller gulve, men kan lejlighedsvis findes i lofter. Forsyningsregistre er de små rektangulære ventilationskanaler, der leverer varm eller kølig luft.

returventiler, normalt firkantede og større end forsyningsregistre, trækker rumluft tilbage i hjemmet HVAC-system, der skal opvarmes eller køles igen. Da indeluften allerede er tæt på en behagelig temperatur, er recirkulering mere effektiv end at trække luft fra udendørs.

termostat

termostaten styrer driften af hele dit hjem HVAC-system. Enkle mekaniske termostater kan indstilles til en bestemt temperatur og tænder systemet efter behov for at opretholde den pågældende temperatur.

programmerbare termostater kan programmeres til automatisk at opretholde forskellige temperaturer på forskellige tidspunkter af dagen og forskellige ugedage.

Hvis dit HVAC-system i hjemmet har brug for professionel pleje, eller du gerne vil have tip til forbedring af dets effektivitet, skal du kontakte AirConditioningSouthEast.com for hjælp til at finde en entreprenør i dit område.