Articles

hvor længe forbliver hydrocodon i dit System?

hydrocodon er det mest almindeligt foreskrevne opioid i USA og er forbundet med hidtil usete niveauer af misbrug. Det er mest almindeligt anvendt til behandling af kroniske smerter, og er ordineret som Lortab eller Vicodin.

hydrocodon virker ved at forbinde opioidreceptorerne, som er nerveender i hjernen. Dette deaktiverer modtagelse af følelser af smerte og påvirker hjernens belønningscenter, hvilket resulterer i følelser af eufori, reduceret stress, døsighed og følelsesløshed ud over smertelindring.

hvordan hydrocodon virker

hydrocodon er ordineret til at blive taget gennem munden og skal derfor passere gennem fordøjelsessystemet, før du vil mærke dens virkninger. Normalt tager det cirka en time at føle symptomlindring. Doseringen når maksimal koncentration cirka 1,3 timer efter, at den er taget. For mennesker, der har udviklet en tolerance over for stoffet, kan det tage længere tid at føle lindring, eller effekten af en dosis er muligvis ikke så stærk. Ved gentagen brug ændrer hjernen, hvordan den fungerer for at imødekomme stoffet, og til sidst kan den ikke længere fungere ordentligt uden det. På dette tidspunkt vil abstinenssymptomer opstå, når du holder op med at tage stoffet. Abstinenssymptomer indikerer, at din krop har udviklet en afhængighed af stoffet. Afhængighed er, når din krop ikke kan fungere ordentligt uden stoffet.

hvor lang tid det varer

et lægemiddels levetid måles ved dets halveringstid, eller hvor lang tid det tager kroppen at metabolisere halvdelen af lægemidlet. For en standard 10 mg dosis hydrocodon er halveringstiden omkring 4 timer, hvilket betyder, at det tager cirka 4 timer for kroppen at behandle og eliminere halvdelen af hydrocodonen. Det tager flere halveringstider at eliminere lægemidlet fuldt ud, men generelt skal en dosis hydrocodon være væk inden for 24 timer. Du vil stoppe med at føle virkningerne af hydrocodonen, før den helt forlader din krop. Abstinenssymptomer begynder normalt overalt fra 6-12 timer efter, at dosis er taget. Dosering, hyppighed af brug og kropslig hede spiller alle en rolle i tidslinjen og intensiteten af abstinenssymptomerne.abstinenssymptomer er generelt flu-lignende symptomer, herunder: muskelsmerter, løbende næse, kvalme, opkastning, diarre, kramper, kulderystelser og sved, uregelmæssig hjerterytme, koncentrationsbesvær, irritabilitet, hovedpine, træthed. Symptomer kan også være mere alvorlige, såsom anfald eller pigge i blodtrykket. Det er vigtigt at være under overvåget lægehjælp, når du kommer ud af hydrocodon. Processen kan være stressende og ubehagelig eller endda smertefuld for en person, der har udviklet en afhængighed af eller afhængighed af hydrocodon. Medicinsk overvåget afgiftning anbefales, og ambulant eller ambulant behandling for hydrocodonafhængighed bør også anvendes. Abstinenssymptomer begynder generelt at blive bedre inden for 72 timer og er markant bedre inden for en uge.

hvor længe hydrocodon forbliver i dit system varierer fra person til person. Nedenfor er flere nøglefaktorer, der bestemmer, hvor hurtigt en persons krop vil eliminere hydrocodonen:

  1. typisk, jo yngre en person er, jo hurtigere vil de være i stand til at eliminere toksiner, fordi de har sundere og bedre fungerende organsystem og stofskifte. Jo hurtigere en persons stofskifte er, jo hurtigere går de gennem mad, drikkevarer og stoffer. En langsom metabolisme vil bremse en persons evne til at fjerne stofferne fra kroppen.
  2. kropssammensætning, herunder kropsfedtindhold og vægt. Dosering af hydrocodon er i forhold til højde og vejning. En krop, der har for meget hydrocodon i sit system til personens kropssammensætning, vil tage længere tid at eliminere hydrocodonen fuldstændigt.
  3. genetik spiller en rolle i, hvordan en person behandler og reagerer på hydrocodon. De er også en faktor i en persons tilbøjelighed til afhængighed.
  4. funktion af nyre og lever. Disse er nøgleorganer til behandling og eliminering af alt fra kroppen, herunder stoffer. Enhver skade på eller problemer med begge organer vil gøre elimineringsprocessen tage længere tid.
  5. hyppighed af brug. En person, der har brugt i måneder eller år, vil tage længere tid at fjerne stoffet fra deres system sammenlignet med en person, der kun har taget på eller to doser.

det er nyttigt at vide, at hydrocodon kan påvises ved en blodprøve i op til 24 timer, ved en urintest i op til 4 dage og ved en hårsækketest i op til 90 dage.

selvom hydrocodon er en meget effektiv smertelindringsmedicin, er det også et stærkt vanedannende stof. Det bør tages med særlig omhu til din læge instruktioner og i henhold til den foreskrevne tidsplan, så stoffet kan fungere fuldt ud og optimalt uden uønskede negative bivirkninger. Åben og konstant kommunikation med din læge er afgørende, mens du tager hydrocodon.

relateret: Opioid afhængighed behandling