Articles

hvor længe forbliver metadon i dit System?

Indholdsfortegnelse

methadon er en medicin, der undertiden bruges til behandling af opioidafhængighed eller smerte. Som en langtidsvirkende medicin forbliver metadon i dit system i op til to uger efter sidste gang du bruger stoffet. Der er dog flere forskellige faktorer, der går ind i, hvor længe metadon forbliver i kroppen, og hvor længe det kan påvises ved lægemiddelundersøgelser.

den mest almindelige anvendelse af metadon i USA er i MEDICINASSISTERET behandling (MAT) programmer til opioidafhængighed. Selvom metadon typisk ordineres på behandlingscentre, bruges det også til at behandle mennesker, der ikke reagerer på andre typer opioid smertestillende medicin. Det er ret sikkert, når det bruges korrekt, men folk, der misbruger metadon, kan være bekymrede over at bestå en lægemiddeltest.

Hvad er metadon?

methadon er en opioid medicin, der hjælper med at behandle smerte og reducere opioid og heroin abstinenssymptomer. Lægemidlet er også tilgængeligt under mærkerne Methadose og Dolophin, og medicinen ordineres normalt i tabletform. Som et narkotisk middel virker lægemidlet ved at reducere nervesystemets reaktion på smerte. Dette gør medicinen nyttig hos mennesker med kroniske smerter, der ikke reagerer på anden medicin, og hos mennesker, der kæmper med opioidudtagning.methadon er nyttigt i opioidgendannelsesbehandling, fordi det effektivt kan blokere det høje produceret af vanedannende stoffer som heroin, hydrocodon og morfin. Når det bruges på lang sigt, vil kroppen blive afhængig af metadon, så brugere, der forsøger at holde op med koldt kalkun, vil opleve abstinenssymptomer, indtil stoffet er helt elimineret fra kroppen. På den anden side knuser nogle stofbrugere og snorker eller injicerer metadon for at blive høj. Disse personer kan også blive afhængige af stoffet og lide metadon tilbagetrækning, indtil stoffet er elimineret fra systemet.

Hvad bestemmer, hvor længe metadon forbliver i dit System?

selvom metadon normalt fjernes fra dit system efter to uger, kan spor af stoffet, der findes i dets metabolitter, forblive i dit system i langt længere tid. Og afhængigt af hvilken type lægemiddeltest der anvendes, kan metadon synes at forblive i dit system i forskellige længder af tiden. Derudover er der flere faktorer, der påvirker, hvor længe metadon forbliver i dit system, såsom stofskifte, alder, vægt og historie med stofbrug. Lad os se på, hvordan disse faktorer dikterer, hvor lang tid det tager for metadon at forlade dit system.

  • alder, vægt og køn – metabolisme spiller en stor rolle i, hvor hurtigt stoffer forlader dit system. Unge mennesker, mennesker med sund kropsvægt og mænd har alle en tendens til at behandle stoffer hurtigere. Som følge heraf kan personer, der er ældre, overvægtige eller kvindelige, tage længere tid at fjerne metadon fra deres system.
  • længde af metadonbrug og regelmæssig doseringsplan – hyppigheden og mængden, hvor en person bruger et lægemiddel, vil påvirke, hvor længe det forbliver i deres system. For eksempel vil en person, der har brugt en høj dosis metadon dagligt i fire år, kræve mere tid til at fjerne det fra deres krop end en person, der kun har taget metadon i en lav dosis i en uge.
  • generel sundhed og funktion af nyrer og lever – lever og nyrer arbejder hånd i hånd for at fjerne stoffer fra kroppen. Som et resultat kan mennesker med dårlig nyre-eller leverfunktion tage længere tid at behandle metadon og fjerne det fra deres krop.

halveringstiden for metadon er også vigtig at forstå. Halveringstid er, hvor lang tid det tager for halvdelen af et stof at blive fjernet fra systemet. Det tager normalt 4-6 halveringstider for et stof at blive betragtet som elimineret. Når det kommer til metadon, bliver halveringstiden kompliceret. En person, der er vant til at tage opioider, kan kræve en halveringstid på 24 timer, mens en person, der ikke er vant til at tage opioider, vil kræve en halveringstid på op til 55 timer.

i sidste ende er der ingen set-in-stone svar på, hvor længe metadon forbliver i dit system. Der er for mange faktorer på spil, og hvert individ er anderledes.

hvor længe forbliver metadon i din urin, blod, hår og spyt?

der er fire forskellige typer lægemiddelprøver, der kan bruges til at detektere metadon i dit system. Mens urinprøver er de mest almindelige, inkluderer andre blod -, hårfollikel-og spytprøver. Hver test har et andet detektionsvindue, hvor det registrerer metadonmetabolitter. Hvis en person ikke har nok metabolitter i deres krop, vil de teste negativt for metadon.

så hvor lang tid forbliver metadon i dit system? Nå, det kan forblive i dit system i op til to uger – men nogle lægemiddelprøver kan opdage det i længere tid end det. Her er en oversigt over de forskellige typer lægemiddelprøver og omtrent hvor længe hver vil opdage metadon.

  • urinalyse – urintest er den mest anvendte type lægemiddeltest. Metadon kan påvises i urin hvor som helst mellem 1 time efter første forbrug og 2 uger efter sidste brug.urintestikon
  • blodprøve – blodprøver bruges sjældent, fordi de betragtes som invasive, så vidt lægemiddelprøver går. Metadon kan dog påvises i dit blod mellem 30 minutter efter indtagelse og 4 dage efter din sidste brug.blodprøveikon
  • Hårfollikeltest – hårprøver har det længste detektionsvindue for alle lægemiddelprøver. Metadon kan påvises i deres hårsæk i flere måneder efter indtagelse af lægemidlet.hårfollikeltestikon
  • Spyttest – Spyttest bruges sjældent, fordi de har en meget kort detektionsperiode. Metadon kan kun påvises i dit spyt i et par dage efter sidste brug.spyt Test ikon

det er vigtigt at bemærke, at disse kun er estimater. Hver test kan variere, og hver enkelt persons krop og stofskifte er forskellige, så metadon kan forblive i en persons system i forskellige tidsrum. Som en generel tommelfingerregel fjernes metadon fuldstændigt fra kroppen efter 14 dage.når det er sagt, hvis du er bekymret for at bestå en lægemiddeltest, fordi du har misbrugt metadon, kan det være på tide at overveje at søge hjælp fra et professionelt behandlingsprogram. Hvis du ikke kan stoppe metadon alene, kan et stofrehabiliteringscenter hjælpe dig med at lære dig hvordan.

Find behandling for Metadonafhængighed i dag

stofmisbrug kan være svært at overvinde alene. Heldigvis behøver du ikke gøre det alene. Ved hjælp af et betroet rehabiliteringscenter og en støttegruppe kan du komme dig efter metadonmisbrug. Hvis du eller en elsket er afhængig af metadon, kontakt os i dag for at lære om dine afhængighedsbehandlingsmuligheder.