Articles

hvor ofte skal jeg ændre min bils væsker?

spørg et dusin forskellige mennesker, hvor ofte du skal skifte din olie, og du får et dusin svar. Nogle står ved den klassiske 3.000-mile tommelfingerregel, mens andre hævder, at moderne olier varer længere end hvad det var, folk brugte, da den uformelle regel blev oprettet.

Jeg er et sted imellem, fordi det afhænger. Hvilken slags motor kører du? Hvilken slags kørsel gør du? Hvordan er klimaet, hvor du betjener din maskine? Husk, at motorolie ikke er den eneste væske, der skal ændres regelmæssigt. Hvis du planlægger at holde dit køretøj i et stykke tid, er det også klogt at skifte transmissionsolie, kølevæske og endda servostyring og bremsevæske.

som alle har jeg mine egne skiftende meninger om disse ting. Så for enkelhedens skyld spurgte jeg et par erfarne mekanikere – Mike Hogarty, en erfaren ASE-mestertekniker, der ejer en fabrikationsbutik i det nordlige Virginia, og Paul LeBlanc, der ejer og driver Pauls Auto Repair, i East Hartford, Conn. – hvad de troede. Den nederste linje er, at du altid bør udsætte producentens anbefaling for et givet køretøj (husk brugervejledningen, den sjove, ikke så lille bog, der tager plads i din handskerum?). Her er hvad de ellers havde at sige.

motorolie

“det er vigtigt at kontrollere din olie regelmæssigt,” siger Hogarty. “Lavt olieniveau er langt værre end ikke at møde en slags regelmæssig interval.”de intervaller, han foreslår for motorolieskift, er 5.000 miles for syntetiske blandinger og 10.000 miles for fuld syntetisk. Hogarty anbefaler også den syntetiske blanding til kunderne, så de kan få deres dæk roteret med hver olieskift. LeBlanc holder fast ved en gammel standard, hvilket tyder på, at tommelfingerreglen for olieskiftintervaller er 3.000 miles for konventionelle olier og 5.000 miles for syntetiske stoffer.