Articles

Hvordan man bærer smertefulde hæle uden at dø: 3 afprøvede tip

fotografering af Peter Stigter

af Kelly Dougher

dato 28.December 2018

de langsigtede virkninger af høje hæle på kroppen er veldokumenterede, spænder fra fodskader til kronisk smerte. Jeg behøvede ikke engang at vide det, imidlertid; bare den midlertidige smerte ved at bære dræberhæl til en aften eller endda fornuftige hæle hele dagen på arbejdet var nok til at få mig til langsomt at ringe tilbage på min høje hælafhængighed. I disse dage arbejder jeg hjemmefra, og en af de bedste bivirkninger af det er friheden til at bære behagelige sko (eller slet ingen sko) hver dag. Nu bærer jeg sjældent høje hæle, selv når jeg går ud, vælger i stedet et sjovt par sneakers. Imidlertid, en gang imellem bryder jeg et gammelt yndlingspar hæle ud til et vigtigt møde eller en særlig lejlighed. Desværre har min tid væk fra hæle gjort mine fødder til selvtilfredse, dejagtige grædebørn. I det øjeblik jeg prøver at skubbe dem tilbage i deres gamle torturkammer, der er fire tommer stiletter, begynder de straks at skrige af smerte. Det er ikke attraktivt at humpe rundt med en grimasse på ens ansigt, men jeg nægtede at give op. Jeg kan skære ned på hæle, men jeg kan bare ikke skære dem ud af mit liv for evigt. Så hvad skal en pige gøre? Jeg besluttede at undersøge, hvordan jeg skulle bære smertefulde hæle uden at dø, og kom med tre lovende metoder. Jeg tog tre dage på at prøve hver metode for at se, om de virkelig fungerede.

Metode 1: Midol

Jeg har lige haft min periode den uge, jeg gjorde dette eksperiment, så jeg var mere end glad for at pope et par Midol. Ræsonnementet bag at tage en Midol en time før iført hæle kommer fra Jillian Harris fra sæson fem af The Bachelorette, der fortalte Glamour: “hvis mit ansigt var oppustet, det ville de-oppustet mig, og det har et smertestillende middel, så det fik mine fødder til at føle sig bedre i hæle.” Geni. Fuld af håb, jeg prøvede det for en hel dag med at bære mine mest smertefulde hæle. Desværre tror jeg, at dette trick er bedre tilbage til en aften. Smertelindringen var ikke utrolig mærkbar, og det varede bestemt ikke en hel dag. Men hvis du stoler på Midol, før du går ud i et par timer i dine hæle, skal du være forsigtig med at blande alkohol med det, da det ikke anbefales.

Metode 2: Maksi pads

denne metode, delt af Katie Maloney fra Vanderpump Rules, kan virke lidt fjollet, men det fungerer rigtig godt. Tag den tykkeste, hoppeste maksipude, du kan finde, og læg den klistrede side ned i din sko. Du skal muligvis trimme det for at få det til at passe (det gjorde jeg ikke). Efter at have testet dette med mit mest smertefulde par hæle i en dag, jeg fandt ud af, at skoen med puden var meget mere behagelig end skoen uden. Det var en meget bedre pude til min fod end nogen anden skoindsats, som jeg har prøvet–og også billigere. Plus det opsuger enhver sved! Den eneste ulempe er, at det tager meget plads i din sko, hvilket kan gøre tingene lidt strammere. Jeg fandt, at den samlede stigning i komfort fra at have en pude var det værd, selvom. Åh, og selvfølgelig vil du ikke være i stand til at stole på denne metode med åbne hæle som strappy sandaler, medmindre du vil have alle til at undre sig over, hvorfor du stak en maksimal pude i din sko.

metode 3: Tape

Nogle mennesker sværger ved at tape den tredje og fjerde tæer sammen for at reducere smerten ved at bære hæle. Jeg hørte om dette trick for over et år siden, da jeg spurgte nogen, hvordan hun kunne bære sine tårnhøje stiletter hele dagen, men jeg har aldrig prøvet det indtil nu. Hent noget nøgen medicinsk tape, hvis det er muligt for dette, især hvis du har på dig hæle med åben tå. Jeg vil ikke anbefale at bruge duct tape (ouch); en stor bandaid kan arbejde i en knivspids, men jeg er ikke sikker på, om den har nok hold. Jeg brugte vaskebånd, som fungerede fint: det er ikke klæbrigt nok til at gøre ondt, når du ripper det af, men det har en god mængde styrke. Så jeg gik videre og tapede mine tredje og fjerde tæer sammen. Jeg troede ikke, jeg gjorde det for tæt, men det føltes straks forfærdeligt ubehageligt. Jeg havde ikke engang gledet mine hæle på endnu. Der er ingen måde, det kommer til at fungere, tænkte jeg. Og alligevel, arbejde det gjorde. Efter at jeg gik rundt i de samme smertefulde hæle hele dagen med tæerne tapet sammen, jeg konkluderede, at hælene var målbart mindre smertefulde end normalt. Hvordan fungerer det nøjagtigt? Tilsyneladende hjælper det med at fjerne trykket fra dine fødder, fordi der er en nerve, der splitter mellem de to tæer. Båndet lindrer trykket på den nerve, når du bærer hæle, hvilket gør det mærkbart mindre smertefuldt. Dine fødder vil sandsynligvis stadig skade i slutningen af en lang dag iført hæle og have tæerne tapede sammen føles unægtelig mærkeligt, men dine mest smertefulde sko vil ikke være nær så snoede som normalt.

i slutningen af dette tre dages eksperiment konkluderede jeg, at jeg aldrig vil bære hæle igen. Det var bare for sjov. Faktisk ville jeg nok være villig til at bære hæle oftere nu, da jeg har disse tricks i mit repertoire. Jeg ville have svært ved at sige, hvad der var mere effektivt: båndmetoden eller den maksimale pad-metode. De havde begge deres ulemper: de tapede tæer følte sig ubehagelige, og den maksimale pude gør skoene strammere. Men de gjorde det begge muligt for mig at bære hæle i en hel dag uden at ville afskære mine fødder. Effekten af Midol var svært at måle, selvom jeg er sikker på, at det vil hjælpe meget, hvis dine fødder har tendens til at blive meget hævede efter at have båret høje hæle. I fremtiden vil jeg nok bare kombinere alle tre metoder næste gang jeg skal bære smertefulde hæle i lang tid. Jeg er glad for at tage al den hjælp, jeg kan få.