Articles

Hvorfor er det grusomt at holde vilde dyr som kæledyr?

den unødvendige risikable forretning inden for handel med vilde dyr

der er lovlige og ulovlige sider ved den eksotiske kæledyrshandel. Men lovlighed betyder ikke noget; fanget-opdrættet eller vildt fanget – det hele er grusomt. Og denne handel vokser hurtigt med katastrofale konsekvenser.

COVID-19-pandemien er et vågneopkald om, hvad der kan ske, når vi holder vilde dyr. Det antages, at virussen begyndte på et vådt marked, hvor vilde dyr blev holdt og solgt på stedet. Når mennesker er tæt på vilde dyr, øger det chancen for virale patogener at hoppe fra en vild dyreart til mennesker. Denne type sygdomsoverførsel forekommer også her i Canada. I 2016 rapporterede Public Health Agency of Canada, at der er et stigende behov for agenturet til at tackle dyresygdomme: “selvom der er et lille antal tilfælde af menneskers sundhed sammenlignet med andre sygdomme, er størstedelen af nye patogener dyr, og der er potentialet for en pludselig indvirkning på den canadiske befolkning.”

håndtering af pythoner på Repticon kæledyrsudstilling, Memphis.

vilde dyr hører hjemme i naturen

Vi definerer et eksotisk kæledyr som et kæledyr, der er vildt og ikke tæmmet – en selektiv avlsproces, der finder sted over tusinder af år. Slanger, papegøjer, leguaner, skildpadder og endda oddere – disse er blot nogle af de arter, der lider som kæledyr rundt om i verden. Tamme arter omfatter hunde, katte og husdyr som heste, svin og kyllinger.

rejsen for et dyr i den eksotiske kæledyrshandel er grusom-og ofte dødelig. Enten pocheret fra naturen eller opdrættet i fangenskab på en gård, Eksotiske kæledyr sendes ofte store afstande, inden de når deres endelige destination. Desværre, det menes, at så mange som fire ud af fem dyr fanget i den ulovlige handel med vilde dyr vil dø i transit, eller inden for et år i fangenskab.

et liv i fangenskab begrænser et dyrs naturlige opførsel og sætter både deres mentale og fysiske velbefindende i fare. De mangler ofte tilstrækkelig husly, mad, plads til at strejfe og miljøkontrol for eksempel at holde deres krop ved den temperatur, den skal være.

Vi mener, at vilde dyr hører hjemme i naturen, ikke som kæledyr. Virkeligheden er, at et liv i fangenskab er en verden væk fra et liv i naturen.

en odder, der holdes som kæledyr i nogens hjem's home

sociale medier er en del af problemet

glamouriseringen af eksotiske kæledyr gennem popkultur og sociale medier maskerer grusomhed og legitimerer fejlagtigt handelen.

vores forskning viser, at de ‘søde’ videoer, som potentielle købere ser delt på tværs af sociale medier, påvirker deres beslutning om at købe et vildt dyr: mindst 15% af de undersøgte eksotiske kæledyrsejere fandt inspiration til deres køb via YouTube-videoer.

Vi ved, at sociale medier er en stort set ureguleret markedsplads. Mange platforme mangler politikker mod levende handel og sælger i nogle lande åbent vildtfangede dyr. Ved at tillade handel lovligt har de åbnet døren til ureguleret ulovlig handel med vilde dyr.

en sukker svævefly, der holdes som kæledyr i et lille bur

Hvad skal man gøre, hvis man har et eksotisk kæledyr

Vi ved, at de fleste mennesker køber Eksotiske kæledyr, fordi de elsker dyr. Dyr bringer glæde i vores liv, så hvorfor ville vi ikke have dem til at være en del af vores liv hver dag derhjemme? Desværre er sandheden ethvert vildt dyr, der finder sig fanget i den eksotiske kæledyrshandel, der oplever lidelse.

Hvis du allerede ejer et eksotisk dyr, er det vigtigt at søge ekspertrådgivning fra en dyrlæge, der er specialiseret i pleje af dit dyr for at sikre, at du opfylder så mange af dets velfærdsbehov som muligt.

Vi opfordrer dig til at fortsætte med at give dit kæledyr det bedst mulige liv, så længe du kan. Vi beder dig også om at forpligte dig til ikke at købe et andet eksotisk kæledyr i fremtiden eller opdrætte det, du ejer.

Hvis du ikke længere er i stand til at passe dit eksotiske kæledyr, opfordrer vi dig til at overgive dyret til en lokal redningsgruppe eller humane society.

sørg for at undersøge det grundigt og finde ud af, om redningscentret styres ansvarligt og på en gennemsigtig måde.

det er meget vigtigt, at uanset hvad der sker, frigiver du ikke dit kæledyr i naturen under nogen omstændigheder. Mange af disse dyr er ikke hjemmehørende i vores økosystemer og vil blive invasive, hvilket resulterer i en forstyrrelse i biodiversiteten og sandsynligvis død af mange andre dyr.

en baby tiger tilbringer hele dagen i dette lille bur på et sted, hvor turister betaler for at fodre disse babytigre med mælk.

globale problemer kræver globale løsninger

regeringer over hele kloden skal handle og forbyde den globale handel med vilde dyr nu. handel med vilde dyr øger risikoen for menneskers og dyrs sundhed, kompromitterer dyrevelfærden og sætter biodiversiteten under et enormt og uholdbart pres.

lad os afslutte dyrelivet handel sammen. Evigt.

Doner nu