Articles

hvorfor langsomme lorier ikke er egnede kæledyr

• langsomme lorier er natlige dyr. Derfor er det utroligt ubehageligt at blive holdt i et stærkt oplyst rum og forårsager smerte og lidelse.
• langsomme lorier kan ikke udtrykke naturlig adfærd i fangenskab. I naturen rejser de lange afstande om natten i deres søgen efter mad, hvilket gør indespærring i et lille bur utroligt grusomt.
* i naturen den langsomme loris ville fodre på en kompleks kost af frugter og insekter, ejere ofte kæmper for at opfylde disse særlige kostbehov. Dette fører til fedme såvel som andre alvorlige helbredsproblemer såsom: infektion, lungebetændelse, diabetes, metabolisk knoglesygdom og underernæring.
• langsomme lorier har en giftig bid, der er skadelig for mennesker. Normalt klippes deres tænder, men hvis deres tænder stadig er intakte, blander de gift udskilt fra en kirtel inde i deres overarm med spyt for at levere en giftig bid. Dette kan forårsage anafylaktisk chok og endda død hos mennesker.
• det er ulovligt i mange lande at holde en loris som kæledyr. De fleste lande har regler mod køb af eksotiske arter (inklusive den langsomme loris). Det er meget tvivlsomt, at enhver langsom loris ville blive holdt som et kæledyr lovligt.langsom loriser er i alvorlig fare for udryddelse, med den største trussel mod overlevelse er den ulovlige handel med vilde dyr. At have en langsom loris som kæledyr tilskynder til handel og skubber derfor disse ekstraordinære dyr tættere på udryddelse.
* De bruger urin til at markere deres territorium-hvilket gør dem temmelig ildelugtende!