Articles

I skal stemme. Sorte kvinder kan ikke gøre det alene.

Hvad er der på spil

denne vigtige afstemningsblok er klar til at køre seismisk ændring

foto: Ira L. Black / Corbis / Getty Images

Sora har dykket ned i, hvad der står på spil i denne valgcyklus med en vigtig serie om kvinder i farve og afstemningen. Vi søgte indsigt fra politiske aktivister, advokatgrupper, lovgivere, og interessenter i samfundet. Læs videre for indsigt i en stemmeblok, der kan påvirke ikke kun det næste valg, men Amerikas fremtidige kurs. Hold øje med, hvad der står på spil hele ugen.

Nykidra “Nyki” Robinson så hendes hjemby, Baltimore, bryde ud i uro efter den Politi-involverede død af Freddie Gray tilbage i 2015. Samme år lancerede Robinson Black Girls Vote, som mobiliserer sorte kvinder til at bruge deres kollektive stemmeret.

da November ‘ s parlamentsvalg hurtigt nærmer sig, er holdet på Black Girls Vote travlt med at registrere vælgere. Nonprofit har også lanceret fest i postkassen, som sender brugerdefinerede kasser til vælgerne i Baltimore, Detroit og Philadelphia. Hver boks indeholder vælgeroplysninger, et vinduesskilt, en plakat, en T-shirt og meget mere.

“for mange mennesker er deres postkasse nu deres stemmeseddel,” siger Robinson. “Selvom de ikke stemmer med posten, vil vi sørge for, at sorte kvinder stemmer ved dette valg og føler sig bemyndiget.”

forud for novembervalget er sorte kvinder en af de mest magtfulde stemmeblokke i landet. Ifølge en Kirkestol Forskningscenter undersøgelse, 64% af støtteberettigede sorte kvinder vælgere og 74% af college-uddannede sorte kvinder afgive stemmesedler i 2016.

“sorte kvinder har længe været partiets styrke, og selv i denne usikkerhedstid kan vi ikke lade den energi gå til spilde.”

“vejen til 2020 er drevet af sorte kvinder,” siger Glynda Carr, Præsident og Administrerende Direktør for Higher Heights for America, en national organisation, der arbejder for at vælge og hæve sorte kvinder. “Seksten millioner af os er stemmeberettigede, og vi viser os højere end de fleste andre grupper. I årtier har vi været den afgørende faktor i mange løb.”

omkring 87% af sorte kvinder var sandsynligvis i 2016 at identificere sig som demokrater, ifølge Kirkestol. Det kan være godt for demokrater som tidligere vicepræsident Joe Biden og US Sen. Kamala Harris – den første sorte og sydasiatiske amerikanske kvinde på stemmesedlen til vicepræsident — battle republikanske præsident Donald Trump og vicepræsident Mike Pence.

“kvinder i farve er sejrsmargenen, og disse ledere i slagmarkstater ved, hvad der skal til for at vinde,” siger Aimee Allison, grundlægger og præsident for She the People, en national koalition, der styrker kvinder i farve politisk. Organisationen hjalp lobby for en kvinde af farve som Bidens vicepræsidentvalg, og gruppen fortsætter med at presse på for vigtige politiske planer, der taler til disse samfund. “Kvinder i farve kan sikre en blå bølge for Demokraterne, men det kræver reelle investeringer,” siger Allison.både demokrater og republikanere siger, at de investerer i sorte kvinder. Black Voices for Trump, der blev lanceret i 2019 i Atlanta, har været vært for begivenheder i sortejede virksomheder, kirker og sorte stemmer for Trump-samfundscentre i forskellige stater. Trump-kampagnens seniorrådgiver, Katrina Pierson, er en kvinde af farve.sæde ved bordet, et fælles initiativ fra det demokratiske nationale udvalgs Black Caucus og kvinders Caucus, var designet til meningsfuldt at engagere og organisere med sorte kvinder over hele landet. Siden lanceringen i 2018 har turen udvidet til at omfatte problembaserede fora, træningsmuligheder og et tilskudsprogram, der yder økonomisk støtte til sorte kvindelige arrangører landsdækkende.

“sorte kvinder har længe været partiets styrke,” siger seniorrådgiver for DNC-Formand Tom Peres og den visionære bag Seat ved bordet. “Og selv i denne tid med usikkerhed kan vi ikke lade den energi gå til spilde.”de sorte kvinders momentum er nødvendigt for at tackle en tsunami af udfordringer i det politiske økosystem, der påvirker afroamerikanske samfund.

“Vi er i en nødsituation,” siger Melanie Campbell, Præsident og Administrerende Direktør for National Coalition on Black Civic Participation. “Fra at blive talt retfærdigt i folketællingen i 2020 til at overleve Covid-19 og leve liv uden frygt for at blive uretfærdigt dræbt af politi eller hvide supremacister, er der meget, der påvirker vores samfunds evne til at stemme negativt og uden barrierer.”

der er næsten 39 millioner sorte mennesker i landet, pr 2010 folketælling tal, omkring 13% af befolkningen. Anslået 30 millioner sorte amerikanere er stemmeberettigede i år. Alligevel trives vælgerundertrykkelse stadig i Amerika årtier efter Stemmeretsloven af 1965.de seneste primærvalg i Georgia giver eksempler på alt for lange linjer, flere afstemningssteder lukkes og brugen af vælgeridentifikationslove, der direkte undertrykker den sorte stemme. Der er også spørgsmål om sikker afstemning personligt midt i Covid-19 til rettidig ankomst af mail-in-afstemninger. Desuden har føderale valgembedsmænd annonceret en mangel på omkring 250.000 afstemningsarbejdere, hvilket allerede har ført til, at hundreder af valgsteder er lukket eller konsolideret.”vi får den fremtid, vi arbejder for, som vi kæmper for,” skrev Stacey Abrams, Den Demokratiske gubernatoriale kandidat i Georgien i 2018, der lancerede og nu leder stemmerettighedsgruppen Fair Fight. “Men kampen er ikke ny.”Ja, De seneste dødsfald af Rep. John Levis og højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg har været brændstof for mange sorte kvinder til at kæmpe endnu hårdere.”historien sker i cyklusser, og vi er i en særlig intens,” tilføjer LaTosha brun, medstifter af Black Voters Matter Fund, som har gennemført massiv vælgerregistrering og mobiliserende indsats over hele Syd og andre steder. “Vi har kæmpet for demokratiets sjæl, sparket og skreget og marcheret og protesteret mod dets erosion i årtier. … Jeg ønsker og fortjener bedre, ligesom mere end 300 millioner af mine Medamerikanere.”

fra græsrodsaktivister til samfundsforkæmpere og berømtheder hæver en grund af indflydelsesrige sorte kvinder deres stemmer denne valgcyklus. Oprah. Tidligere førstedame Michelle Obama. Beyoncé. Tracee Ellis Ross. Kerry. Janelle Mon Kriste. Taraji P. Henson. Og mange andre. Notatet til Amerika: sorte kvinder planlægger at udøve deres kollektive magt ved afstemningerne og videre.”ejer din stemme: vores liv afhænger af det.”Den virtuelle samtale, der sendes i aften, vil indeholde bemærkninger fra ledere i kampen for stemmeret. De inkluderer Abrams, Rep. Ayanna Pressley, Minyon Moore (Magtstigning), Tiffany Dena Loftin (NAACP ungdom og College), Judith brun Dianis (avancement Project) og andre kvindelige ledere. Tina Perry, egen præsident, siger: “Dette er en kritisk tid i vores historie at komme sammen og hæve vores stemmer.”

” historien sker i cyklusser, og vi er i en særlig intens.”

Emily ‘ s List og BlackPAC annoncerede for nylig en fælles fundraising-aftale på 1,5 millioner dollars, der formaliserede det arbejde, de har udført sammen i tidligere cyklusser. De to organisationer sigter mod at skaffe kritiske midler sammen for at støtte sorte kvindelige kandidater og omfattende vælgeropsøgningsplaner, der er kritiske for sejr.BlackPAC har afholdt statslige fokusgrupper og gennemført landsdækkende afstemning af sorte vælgere for at få indsigt. “Det øverste spørgsmål er racisme og diskrimination,” siger Blackpacs administrerende direktør, Adrianne Shropshire. “Folks økonomiske situation, sundhedspleje og uddannelse er også vigtige. Og mange af disse problemer ses gennem linsen til Covid-19. For eksempel, arbejdstagere bliver afskediget eller K-12 børn derhjemme uden bærbare computere.”

hvad der sker i gaderne — protester over udslæt af drab på sorte mænd som George Floyd og kvinder som Breonna Taylor — kunne også påvirke dette valg. Inspireret af en samling i 1972 i Gary, Indiana, var Movement For Black Lives vært for 2020 Black National Convention i August og tegnede omkring 145.000 virtuelle deltagere. Gruppen frigav en politisk dagsorden, der tackler racisme, stemmeret, reproduktive rettigheder, boliger, klimaretfærdighed, LGBT-spørgsmål, og mere.

“i dag, ligesom for mange år siden, er der reelle, presserende samtaler, der er værdige til et alternativt, selvbestemmende rum for sorte samfund,” siger Jessica Byrd, medstifter af Electoral Justice ved Movement For Black Lives.i mellemtiden er snesevis af grupper landsdækkende — farve af forandring, nationalt Handlingsnetværk, nationalt afroamerikansk Præstenetværk, kvindernes Forenede stat, Det Nationale Råd for Negerkvinder, nu og Fru. Foundation for kvinder, for at nævne nogle få — engagerer og informerer folk forud for dette valg. Supermajority, et samfund, der er forestillet af kvinder som Black Lives Matter medstifter Alicia Garcia, planlægger at aktivere 4,5 millioner tekstbeskeder, foretage mindst 250.000 telefonopkald og skrive 50.000 breve.

at nå unge vælgere er kritisk dette valg. Michelle Obamas når vi alle stemmer initiativ har lanceret stemme højt, gearet til unge vælgere. “Vi er nødt til at gøre et bedre stykke arbejde med at tale direkte til de motivationer og unikke udfordringer, som unge og første gangs vælgere står over for omkring afstemning,” sagde den tidligere førstedame i en erklæring. “Det er op til os alle at opmuntre og arbejde sammen med den næste generation for virkelig at ændre kulturen omkring afstemning.”

Advokatudvalget for borgerlige rettigheder i henhold til loven afslørede for nylig HBCU’ s stemmekampagne, som vil yde økonomisk, uddannelsesmæssig og organiserende støtte til studerendes ledere i et forsøg på at øge vælgerdeltagelsen.”der er næsten 20 millioner studerende i hele USA, men deres deltagelse i vores valg er uhyre lavere end offentligheden, hvilket betyder, at deres stemmer ikke bliver hørt,” siger Chynna Balduin, senior national koordinator for Stemmerettighedsprojektet i Advokatudvalget.Yvette Clarke fortæller, at selv om 2020 har været et år med hidtil usete udfordringer for amerikanerne, er hun fortsat håbefuld. Congressional Black Caucus har i øjeblikket en rekord 25 sorte kvinder, der tjener i huset og Senatet. Over hele landet, sistas har valgte kontorer, der kører farveskalaen fra generaladvokater til borgmestre i større byer.”vores land er klar til forandring — vi ser det fra kyst til kyst,” siger Clarke, der sammen med Den Demokratiske Rep. Robin Kelly fra Illinois leder et nyt kongresinitiativ kaldet Racial uligheder arbejdsgruppe. Clarke citerede fremskridtets bane-fra tidlige sorte suffragetter, der hjalp med at sikre afstemningen til det 20.århundredes frihedskæmpere for borgerrettigheder til nutidens “aktivistsøstre.”

” sorte kvinder reimaginerer, omformer og kalibrerer dette demokrati, ” siger hun. “Og når du løfter en sort kvinde, løfter du nationen.”