Articles

karrus Hvad er Andalusien berømt for? En begynderguide til det sydlige Spanien karrus

mad, festivaler, flamenco eller tyrefægtning er blot nogle af de 10 bedste ting, Andalusien er berømt eller kendt for karrus fortsæt med at læse dette indlæg indtil slutningen for at opdage alt hvad du bør vide om Andalusien og dens most!

1. Bedste klima i Spanien! Hvad er det bedste tidspunkt at rejse til Andalusien?

Andalusien er kendt for sit varme klima, hvilket gør det til en god flugt, hvis du bor på et koldt sted, og du dør for noget sol. Det bedste tidspunkt at rejse og udforske byerne Andalusien og deres attraktioner, fra marts til maj og fra September til oktober, når de fleste turister er gået hjem, er der ingen besværlig varme, og halvøen er stadig varm og solrig.

2. Ancient history: En kort oversigt over Andalusiens historie

fugleperspektiv af byen Malaga

Andalusien er berømt for sin store multikulturelle arv. Hvorfor så? Forskellige stammer, monarkier og nationer er blevet erstattet med forbløffende hyppighed. Barbarerne i 411, Vestogerne i 458 eller araberne i 711 er blot nogle eksempler på dette. en ting, der gør Andalusien unik i Spanien og Europa, er den arabiske herredømme i århundreder har Andalusien været afhængig af den arabiske civilisation. Begyndende med sproglige termer, videnskab, kunst og slutter med landbrugsmetoder. De har introduceret mange innovationer. Fra vandpumper, vindmøller, papir til en hel verden af lugt og smag ukendt for europæere.
først i 1492 blev Arabernes sidste højborg i Europa – Granada erobret af de katolske konger.

3. Charmerende byer, fantastisk natur & strande: den perfekte kombination

3.1. Andalusien TOP strand ferie destinationer

Andalusien er kendt for at være et paradis for turister. Det modtager 30 millioner turister årligt. Dens geografiske beliggenhed og klima gjorde internationale turister på udkig efter en billig, solrig destination ved stranden ankommer til Malaga eller “Costa Del Sol” allerede i 60 ‘ erne. siden da blev Sydspanien kystlinje verdensomspændende berømt.

Hvis du er mere til off den slagne vej sommerferie og ønsker at nyde nogle dage ved stranden, bør du gå opdage kystlinjen eller Cabo De Gata i Almeria.

3.2. Andalusien top natur feriedestinationer

men Andalusien er ikke kun kendt for sol og Strand, du kan også nyde sneen! I Sierra Nevada, der ligger i Granada, kan du gå på ski eller sneboarding i den højeste top på den Iberiske Halvø.

Hvis du er til Naturturisme, og du er på udkig efter den perfekte landlige ferie i Spanien, så vil du elske Sierra De Cas.

3, 3. Andalusien TOP attraktioner & historiske monumenter du kan ikke gå glip af

Moskeen i Cordoba, Alhambra i Granada og Giralda i Sevilla er kun en lille del af den rige historiske og arkitektoniske arv, der er bevaret i denne sydlige Spanien region. Andalusien er berømt eller kendt for sine fantastiske hvide landsbyer og maurisk arkitektur. Så lad os se nogle eksempler og opdage Andalusiens største attraktioner, du ikke kan gå glip af!

Alhambra Palace, Generalife og Albaicin kvarter i Granada

Alhambra Palace i Granada er det mest berømte syn på Andalusien og det mest berømte syn på Alhambra-paladset i Granada er det mest berømte syn på Andalusien og det mest berømte af alle besøgte monument i Spanien! Bygget i det 14. århundrede vil størrelsen og skønheden i dette arkitektoniske mesterværk imponere enhver besøgende, som uden tvivl er et unikt eksempel på den mauriske regel for omkring 600 år siden!

Alhambra, som betyder “red castle”, ligger på en bakke, der ligger nær bredden af Darro-floden, så slottet tårner episk over byens territorium.

Cordoba Store Moske& gamle bydel

i det fjerne 13.århundrede, en af de største moskeer på verdensplan på det tidspunkt. Et stort antal interessante historiske fakta forbinder med dette sted, så det er et perfekt syn at vide mere om Andalusiens historie.

Sevilla Palace, Giralda tårn& plads til Espa Larra

Andalusien er berømt for sin mauriske arkitektur, unik i Vesteuropa. Efter at have besøgt Alhambra, er det næste skridt for at opdage alt om den arabiske dominans i Spanien at besøge Sevillas palads.

gå derefter til La Giralda-tårnet og Espa-pladsen for at nyde Sevillas største attraktioner. Afslut din dag med en afslappende gåtur ved floden og en ren Flamenco Vis!

Ronda ‘ s “Grand Canyon”

en anden destination Andalusien er kendt for. Ronda sidder stolt på et stenet plateau højt i bjergene og topper listen over hvide landsbyer i Andalusien. Hovedattraktionen på dette sted er Puente Nuevo-broen, der strækker sig over den dybe El Tajo-kløft, kaldet “Grand Canyon of Spain”.

Andalusien hvide landsbyer

en anden ting Andalusien er berømt for er dens hvide landsbyer. Hvis du overvejer at lave en biltur i Andalusien, skal du medtage nogle af dem i din rejseplan! Men hvorfor “hvide” landsbyer? Rolig! De er opkaldt efter den fremherskende farve på deres bygninger, der er malet hvidt for at afspejle varmen.andalusiske hvide landsbyer ligger normalt i bjergrige områder med skovvegetation. Gode eksempler på dem er byerne Ronda, Setenil De las Bodegas, Arcos De La Frontera eller Sierra.

4. Hvad er Andalusien berømt for? Flamenco dance & Musik

Flamenco dance

Flamenco er ikke kun en dans, det er en komplet form for kunst. Flamenco det handler også om at synge og lege med lidenskab. Tjek vores” alt om flamenco ” indlæg, hvor du kan finde alt hvad du behøver at vide om Flamenco i Andalusien.Andalusien er kendt for at være fødestedet for Flamenco kunst. Officielt er fødestedet for flamenco Sevilla-hovedstaden i de sydlige territorier i Spanien og et af de mest populære turistcentre. Hvis du snart besøger Andalusien og vil opdage, hvad ægte flamenco er, kan du ikke gå glip af vores Flamenco-oplevelser!

5. Tyrefægtning eller “La Corrida”: en kontroversiel fest Andalusien er berømt for

det skete så, at glædelig og solrig Andalusien blev kendt for fødestedet for to unikke fænomener: tyrefægtning og flamenco. På trods af deres kardinal ulighed har de spredt sig bredt i hele Spanien og bliver dets nationale symboler og et slags visitkort.

Corrida er ingen steder i Spanien mere populær end i Andalusien. Ingen fair kan undvære denne begivenhed. Oprindeligt var det kun den spanske adel, der kunne udføre tyrefægtning. Det var noget som en ridderlig turnering.

i slutningen af det 17.århundrede syntes en mode at sætte på almindelige menneskers kostumer og også sende almindelige til at kæmpe til fods med tyre. Til dette begyndte de endda at bygge arenaer, kom op med regler og en manual til kampens adfærd blev offentliggjort.

alle disse traditioner har overlevet den dag i dag, selvom det nu er en kontroversiel fest, der konstant mister tilhængere.

6. Messer & traditionelle festivaler: Andalusiske folks essens

Andalusien er også berømt eller kendt for sine messer og byfestivaler. For indbyggerne i Andalusien er traditioner og religion af særlig betydning. Der er mange traditionelle festivaler og begivenheder i løbet af året. Med regionale og lokale festivaler, der regelmæssigt afholdes ud over nationale, er Andalusien kendt for at have de mest varierede og farverige messer i Spanien.

befolkningen spadserer gaderne indtil sent på aftenen og kommunikerer med familie, venner og bekendte. De fleste af festlighederne kulminerer i en festlig teatralsk procession og fyrværkeri.andalusiske region er kendt for den “støjende” atmosfære af sine messer og festivaler. Her er nogle af de mest spektakulære:

Feria De Sevilla eller Feria de Abril

uden tvivl er Feria De Sevilla (La Feria de Abril, April fair) den vigtigste festival Andalusien er berømt for. Denne messe varer mere end en uge, og det er ikke kun interessant for lokalbefolkningen, men også for turister, da du kan se masser af mennesker i traditionelle kostumer, gamle hestevogne, traditionel musik og dans…

Hvis du besøger Sevilla i Feria-tiden, skal du sørge for ikke at gå glip af “Paseo de Caballos”, den daglige parade af heste og vogne.

augustmesse i Malaga

Feria de Agosto eller Feria de M Prislaga finder sted hver August i byen Malaga. Under messen i Malaga, svarende til Aprils Messe i Sevilla, er der underholdning for både voksne og børn: forestillinger, musik, dans og meget mere.

Du kan endda vælge mellem Dagmesse og Natmesse. Da der sker mange ting under denne festival, anbefaler vi dig at læse vores Malaga Fair Guide, hvis du vil opdage dem alle!

Festival De los Patios Cordobeses

det er en traditionel gårdhave konkurrence i løbet af foråret i Cordoba. Ejerne dekorerer deres gårde med blomster i potter, buketter, hække, elementer af naturligt design og folkehåndværk og inviterer alle til at se på deres dekoration.

traditionelt deltager gårdene i byens ældste distrikter i konkurrencen, sjove forestillinger og musikalske forestillinger finder sted lige der.

7. Hellig uge i Andalusien: en anden måde at fejre påske

hellig Uge er den sidste uge af fasten, og den fejrer Jesu Kristi lidenskab. I løbet af denne periode afholdes mange processioner af broderskaber (cofrad kurtas) langs hele byen; de bærer træskulpturer og ekstravagante troner (tronos eller pasos), der repræsenterer begivenhederne i Kristi lidenskab.

kristne broderskaber parade gennem gaderne i hver by eller lille by i løbet af den sidste uge af fasten og påske. Dette er en meget populær kulturel og religiøs begivenhed, der tiltrækker mange turister til blandt andet Malaga, Granada eller Sevilla. Se på vores dedikerede indlæg for at opdage alt om hellig uges festligheder i Malaga eller hellig uge i Granada.

8. Berømte naturparker i Andalusien

Sierra Nevada National Park

Andalusiens natur er rig og forskelligartet i flora og fauna. Ikke underligt, at omkring 20% af dets territorium er beskyttet. Der er 150 beskyttede områder, blandt hvilke vi kan finde 2 nationalparker: Sierra Nevada med den højeste top på den Iberiske Halvø og et vidunderligt Skisportssted, og Do Kurtana, paradiset for Den Iberiske gaupe.

9. Gastronomi: Mad Andalusien er berømt eller kendt for

Andalusien er berømt eller kendt for sit unikke køkken. Det moderne køkken i Andalusien er en århundredgammel udvikling af gamle opskrifter, hvoraf mange har arabiske rødder.

hver by har sin egen typiske skål, sød eller delikatesse: du kan rejse over Andalusien og prøve nye retter, så det er umuligt at opsummere Andalusiens berømte gastronomi i et par linjer. Men lad os se de mest relevante retter, du skal bestille, når du besøger denne region:

Gaspacho

den mest berømte spanske kolde suppe kommer fra Andalusien. Oprindeligt var det mad fra almindelige mennesker, der brugte det, der var tilgængeligt: vand, eddike, uaktuelt brød, olivenolie og hvidløg. Med opdagelsen af Amerika begyndte de at tilføje tomater og agurker, og nu er det blevet en nationalret.

Overrask dine elskede med et forfriskende glas Gaspacho og bring smagen af Andalusien hjem. Du finder den super-lette Gaspacho-opskrift og andre andalusiske retter i vores 7 enkle andalusiske opskriftspost!

Salmorejo

den “bror” eller solid version af Gaspacho, salmorejo, er fra Cordoba. Det er også en kold tomatpure suppe med brød. Du kan tilberede denne skål fra de samme ingredienser, kun serveret med skiver skinke og kogte æg. Det er lækkert!

Flamenkin

en anden skål fra Cordoba er flamenkin. Denne mad er bestemt ikke til diætere! Flamenkin er følgende: en skive skinke og ost indpakket i svinefilet (nogle gange skinke i stedet), rullet i brødkrummer og et æg og friturestegt. Så velsmagende!

Pescaito frito

en anden typisk andalusisk skål er pescaito frito, især i Malaga og Costa Del Sol. Hele dette plateau med stegt fisk og skaldyr, aromatiseret med citronsaft-det smager fantastisk!

Jamon – spansk nationalret

traditionel spansk Jamon

Jamon – Spaniens nationalret, tør-hærdet svinekød ben. Til skinke anvendes kun grisens bagben, som tørres hele. Og hvor er den bedste spanske skinke? I Andalusien, selvfølgelig. Prøv “Jabugo Skinke”, og du vil aldrig glemme smagen af en god Jamon!

den klassiske kombination er jamon med melon, som findes i næsten alle restauranter. I Spanien selv serveres jamon på tre måder:

  • som en separat skål, som en forretter til tør, rødvin, sherry, øl.
  • som en del af et koldt snack: i smørbrød, med grøntsager og frugter. Det går godt med oliven, urter, oste, tomater, aubergine, courgette, bønner og blomkål, courgette, kartofler og pasta.
  • du kan også bruge Jamon i salater, supper, varme og stuvede retter, og normalt tilsættes det lige før servering. Så fedtet smelter lidt, men den oprindelige smag bevares.

Tapas – en snack til alle lejligheder

enhver forretter til vin eller øl i Andalusien kalder tapas. Andalusien er også kendt for dette. Små portioner tapas kan finde gratis i respektable barer. Men … hvad er “Tapas” nøjagtigt? Find alt om dem i vores dedikerede nemme spanske tapas med opskrifter post

Sangria – en perfekt vindrink til de varme sommerdage i Andalusien

hvad angår drikkevarer, er det vigtigt, at du får den bedste vin til at situationen er ikke mindre varieret. Sangria er måske den mest berømte af dem. De siger, at det dukkede op i det sydlige Spanien. Mange kalder sangria vin, selvom det faktisk er mere en drink eller endda en cocktail, fordi den indeholder stykker frugt og bær, krydderier og endda juice eller sodavand.

Hvad er Andalusien berømt for? Søde vine!

Andalusiens vine er noget særligt. De vigtigste vine i denne region er berigede hvide med højt sukkerindhold. Du kan også finde tørre desserter her, men ikke i så store mængder. Så lad os se på de vigtigste vine Andalusien er berømt for:

– sherryvin

verdensberømte sherryvin

beriget vin fremstillet af hvide druer, produceret i området Cadis, hvor fønikerne opfandt det selv før vores æra.

Sherry fremstilles normalt med tilsætning af sukker og ved hjælp af speciel sherryg, der flyder op i tønderen og danner en beskyttende film, under den når drikkevaren sin tilstand. Styrken af sherry når fra 15 til 22%, så vær forsigtig, når du drikker, du kan blive spids meget hurtigt!

– Malaga DO

Malaga er ikke kun en by, men også en dessertvin, elsket over hele verden. Det har en kaffe-chokolade smag med antydninger af svesker.

traditionelle søde dessertvine I DO m-vinene fremstillet af de hvide druesorter Pedro-vin og Moscatel. Men der er mange forskellige slags Malaga vin afhængigt af smag, sødme, alkohol eller aldring.

så hvis du overvejer at besøge Malaga under din vinferie i Spanien, kan du deltage i Vores traditionelle Tapas-og Vintur i Malaga: du vil opleve vores fantastiske mad og vinkultur som en lokal!

opsummering: Andalusien er berømt eller kendt for…

uforglemmeligt køkken, varme flamenco – danser, vin lige fra tønden, arkitektoniske strukturer bygget for mange årtusinder siden, glade mennesker og vidunderligt vejr-det er det, denne smukke region har forberedt til dig. Nå, gå ikke glip af din chance for at besøge dette sted, og lad os vise dig det bedste fra Malaga, Sevilla eller Granada i en af vores oplevelser!