Articles

Pepto Bismol til hunde: den lille lyserøde pille mod mavebesvær!

Pepto Bismol til hunde er en stor over-the-counter medicin. Det bruges til at behandle en række betingelser. I dag bruger hundeejere denne menneskelige medicin til at behandle problemer som opkastning, diarre og fordøjelsesbesvær i deres lodne venner. For at lære mere om Pepto Bismol til hunde læs videre!

hvordan virker Pepto Bismol?

Pepto Bismol til hunde er et lægemiddel afledt af salicylsyre. Denne human-grade medicin er almindeligt anvendt til behandling af gastrointestinale problemer hos mennesker. Den aktive ingrediens i Pepto Bismol er vismutsubsalicylat.

simpelthen er vismutsubsalicylat et antacida. Når det indtages, hydrolyseres det i mave-tarmkanalen. Når hydrolyseret, kan Bismuthsubsalicylat forårsage væske-og elektrolytabsorption. Det kan også reducere motiliteten i maven. Så det er ideelt til behandling af mavesmerter, kvalme, diarre, fordøjelsesbesvær og halsbrand hos mennesker.

den sikrere mulighed: Bismuthsubsalicylat til hunde

Bismuthsubsalicylat markedsføres under varemærket Pepto Bismol. Selvom dette er et humant stof, er det blevet brugt i veterinærmedicin til behandling af en række problemer.

hunde, der lider af mavesår, kan have gavn af Pepto Bismol. Det anbefales dog aldrig at give stoffet til hunde, der lider af hjerteproblemer. Dette skyldes, at den aktive ingrediens kendt som salicylat som et antacida kan fungere som en blodfortynder.endelig er Pepto Bismol kun egnet til en hund, der ellers er sund. Har du en hund, der i øjeblikket er på anden medicin, såsom antibiotika, antiinflammatoriske midler eller steroider? Du skal tale med din dyrlæge, før du vælger at give Fido noget Pepto Bismol.

pepto bismol til hund

Pepto Bismol dosering: hvor meget er nok?

Pepto Bismol til hunde kan behandle mild opkastning, mild diarre og mavegas. For hunde, der oplever ubehag forårsaget af disse forhold, anbefaler dyrlæger følgende Pepto Bismol dosering.

  • 1 tsk per 20 pounds af kropsvægt. Behandlingen bør fortsættes hver 4.til 6. time i alt 24 timer.

Pepto Bismol bivirkninger

Pepto-Bismol til hunde betragtes som en ret sikker og sund over-the-counter (OTC) medicin. Alligevel kan nogle hunde opleve negative bivirkninger efter indtagelse af medicinen. De mest almindelige bivirkninger af Pepto Bismol hos hunde inkluderer:

  • forstoppelse
  • nedsat appetit
  • Mørk tunge
  • ændringer i afføring farve og konsistens

Imodium til hunde, Famotidin til hunde? Sikker Pepto Alternativer?

har du en hund med diarre? Pepto Bismol har vist sig at være ganske effektiv til behandling af diarre. Imidlertid kan Imodium også bruges til samme formål. Loperamid eller Imodium er et humant lægemiddel, der også kan hjælpe med at behandle diarre.

Imodium dosering

Imodium er et syntetisk opioid, og som vi alle ved, er opioider velkendte for deres analgetiske virkninger. En bivirkning til Imodium er forstoppelse, og så denne medicin kan bruges til at behandle en hund med diarre.

så hvis du har en hund med diarre, og hvis du ikke har Pepto Bismol ved hånden, så prøv Imodium! Den anbefalede dosis af Imodium til hunde er 0,1 mg/kg to gange dagligt.

Pepcid til hunde: dosering

I lighed med Pepto Bismol er Famotidin til hunde et antacida, der anvendes til behandling af kvalme og halsbrand. I veterinærmedicin kan Famotidin reducere og forhindre dannelse af mavesår ved at blokere de receptorer, der resulterer i dannelse af mavesyre.

den anbefalede dosis for Famotidin til hunde er 0,22 mg til 0,44 mg/lb hver 12.til 24. time.

Spørg altid din dyrlæge, før du giver diarre medicin til hunde!

nu før du når til den Pepto Bismol til hunde, skal vi give dig nogle råd. Diarre og opkastning hos hunde og katte kan være et ret alvorligt problem.

hunde og katte, der lider af diarre og opkastning, risikerer at opleve svær dehydrering. Hvis langvarig, kan dehydrering i sig selv være livstruende.

endelig er det vigtigt at huske, at ved at give din hund Pepto Bismol, er der ingen garanti for, at medicinen vil helbrede dit kæledyr. For fuldstændigt at udrydde et potentielt fordøjelseskanalproblem er det vigtigt at tale med din dyrlæge.

kun en dyrlæge vil være i stand til at stille en endelig diagnose, der kan bekræfte den underliggende årsag til dit kæledyrs sundhedsmæssige problemer.

hunde, der ikke bør tage Pepto Bismol

både diarre og opkastning kan være symptomer på et mere kritisk underliggende problem. Ud over dette, når langvarig og alvorlig dehydrering kan påvirke din hunds helbred negativt. Vi anbefaler således ikke at administrere Pepto Bismol til hunde i følgende situationer:

  1. hvalpe: Hvis du har en hvalp mellem 0 og 1 år gammel, skal du ikke give Pepto Bismol uden at konsultere din dyrlæge. Diarre og opkastning er usædvanligt farlige hos hvalpe, og det kan være forårsaget af mere alvorlige sygdomme som parvo.
  2. seniorhunde med et underliggende helbredsproblem: hunde, der lider af nyresygdom, hjerteproblemer eller anden metabolisk sygdom, bør ikke forbruge Pepto Bismol uden dyrlægehøring.
  3. ammende eller gravide hunde: Giv aldrig en ammende eller gravid hund Pepto-Bismol, da dette kan forårsage abnormiteter hos hendes hvalpe.