Articles

plantning af rosenbuske om efteråret

den generelle tommelfingerregel siger, at efteråret er et glimrende tidspunkt at plante nye blomster i din have, men når det kommer til den delikate natur af roser, er dette muligvis ikke det ideelle tidspunkt, hvornår man skal plante roser. Om du skal plante rosenbuske om efteråret afhænger af flere faktorer. Lad os se på disse faktorer.

Bare rodroser eller Containerroser

den første ting at overveje er, hvilken slags emballage dine roser er i. Hvis dine roser kommer som bare rodplanter, skal du ikke plante dine rosenbuske om efteråret. Bare rodplanter tager længere tid at etablere sig og vil sandsynligvis ikke overleve vinteren, hvis de plantes om efteråret. Containerpakkede roser etablerer sig meget hurtigere og kan plantes om efteråret.

vintertemperaturer påvirker, hvornår man skal plante roser

en anden faktor i beslutningen om, hvornår man skal plante roser, er, hvad din laveste gennemsnitlige vintertemperatur er. Hvis vintertemperaturen i dit område falder ned til -10 F. (-23 C.) eller lavere i gennemsnit, vent derefter til foråret til plantning af rosenbuske. Rosenplanterne har ikke tid nok til at etablere sig, før jorden fryser.

Efterlad nok tid til anden til første Frost, når du planter roser

sørg for, at der er mindst en måned før din første frostdato, hvis du planter rosenbuske. Dette vil sikre, at der er tid nok til roserne til at etablere sig. Mens det tager længere tid end en måned for en rosenbusk at blive etableret, vil rødderne af en rosenbusk fortsætte med at vokse efter den første frost.

hvad du virkelig leder efter er det tidspunkt, hvor jorden fryser. Dette sker normalt et par måneder efter din første frost (i områder, hvor jorden fryser). Den første frostdato er bare den nemmeste måde at beregne, hvornår man skal plante roser med jorden fryse i tankerne.

Sådan plantes roser om efteråret

Hvis du har bestemt, at efteråret er et godt tidspunkt for dig at plante rosenbuske, er der et par ting, du skal huske på, hvordan man planter roser om efteråret.

  • gød ikke – gødning kan svække en rosenplante, og den skal være så stærk som muligt for at overleve den kommende vinter.
  • barkflis tungt-Tilføj et ekstra tykt lag barkflis over rødderne på din nyligt plantede rose. Dette vil hjælpe med at holde jorden fra frysning bare en lille smule længere og give din rose bare en lille smule mere tid til at etablere.
  • Beskær ikke-en efterårsplantet rosenbusk har nok at kæmpe med uden at skulle håndtere åbne sår. Beskær ikke roser, når du har plantet dem om efteråret. Vent til foråret.
  • Plant kun Sovende-en af de bedste ting at huske, når man overvejer, hvordan man planter roser om efteråret, er at man kun skal plante sovende roser (uden blade). Transplantation af aktive roser eller plantning af rosenbuske, der kommer fra børnehaven i aktiv vækst, fungerer ikke så godt, når de plantes om efteråret.