Articles

rulleskøjter

Rullesport

nye sportsgrene, der inkorporerer rulleskøjter, opstod kort efter introduktionen af firskøjter i 1863. Det første indspillede spil Rullehockey fandt sted i London i 1878. Speed roller-skating begivenheder begyndte i 1890 ‘ erne og var populære gennem første kvartal af det 20.århundrede. Store speed rulleskøjteløb begivenheder for mænd, kvinder, og stafethold involverer racing mod uret omkring et ovalt spor eller på den åbne vej. Reglerne og teknikkerne til disse konkurrencer ligner meget dem, der er etableret til skøjteløb. Dans og kunstskøjteløb på rulleskøjter blev introduceret i henholdsvis 1910 og 1923; systemer til bedømmelse af konkurrencer og præstationsprøver ligner dem, der anvendes i skøjteløb. International konkurrence inden for kunstnerisk og hurtig rulleskøjteløb og i Rullehockey styres af International Federation of Roller Sports, grundlagt i 1924. Det første verdensmesterskab blev afholdt i 1937.

Roller Derby var en af de første roller sportsgrene til at lykkes på det professionelle niveau. Sporten opstod i Chicago i 1935 som en udholdenhedskonkurrence mellem mandlige og kvindelige par. Holdene cirklede en banket bane i 57.000 omgange, en samlet afstand, der siges at svare til en tur over USA. Et par år senere blev Roller Derby omstruktureret som en kontaktsport med to hold, der hver bestod af fem mænd og fem kvinder. Mændene ville konkurrere mod mændene og kvinderne versus kvinderne i skiftende perioder. En udpeget skater for hver side ville forsøge at passere så mange medlemmer af det modsatte hold som muligt i perioden, mens holdkammerater ville arbejde for at blokere eller bremse det modsatte hold. Publikum reagerede på sportens hastighed, vold og teatralitet (fejder blev ofte skrevet), og skuespillet var enormt populært i 1940 ‘erne og 50’ erne. ligaer trivedes i Canada, Japan og Puerto Rico. Professionelt Rullederby kollapsede i 1970 ‘ erne, og forsøg på at genoplive det mislykkedes indtil begyndelsen af det 21.århundrede. Genopblussen fandt primært sted i USA og omfattede både professionelle og amatørhold.

ankomsten af en ny generation af In-line skøjter i 1980 ‘ erne havde stor indflydelse på rullesport. De forbedrede in-line skøjter blev hurtigt vedtaget af speed skatere og inspirerede også en ny række Rullehockey. Den originale form for Rullehockey, også kendt som hardball Rullehockey, spilles med firskøjter, en lille hård bold og buede pinde svarende til dem, der bruges i felthockey, og sportens regler stammer stort set fra polo. In-line Rullehockey bruger en puck, pinde og mange af reglerne for ishockey. In-line skatere omfavnede også konkurrencer, der ofte var forbundet med skateboarding. Disse sportsgrene, undertiden kaldet aggressiv rulleskøjteløb, inkluderer gadestil, som involverer ridning gennem bymiljøer og udførelse af tricks fra trapper, skinner og andre strukturer og lodret stil, som involverer luftakrobatik udført fra ramper eller i et halvt rør (en U-formet skøjteløbsstruktur).