Articles

Sådan rengøres misfarvet vinylgulv

er dit vinylgulv misfarvet? Ser det snusket ud? Vi er her for at lære dig at rengøre misfarvet vinylgulv. Med disse metoder kan du gendanne det, så det ser næsten lige så godt ud som nyt!

Vi deler seks forskellige metoder, så du kan vælge den bedste til dig. Plus, vi forlader dig ikke uden et par tip til, hvordan du plejer dit vinylgulv korrekt. Vi ved, at du vil have det til at vare så længe som muligt.

Sådan rengøres misfarvet vinylgulv med bagepulver

 1. bland bagepulver med vand for at lave en tyk pasta.
 2. brug en blød hvid klud til at gnide pastaen over pletter, især stædige.
 3. gnid forsigtigt. Bagepulver er slibende, så det hjælper med at løsne og løfte pletterne.
 4. Tør af med en separat ren klud for at fjerne rester af bagepulver.

Hvad er vinylgulve lavet af?

vinylgulve er lavet af et syntetisk materiale: polyvinylchlorid (PVC). Det har andre forbindelser involveret for at ændre farve, fleksibilitet, hårdhed og glans.

hovedelementet i vinylgulve er vinylark. Producenter suspenderer vinylen i en væske, inden de rulles i et tyndt lag. Det tørres derefter via varme og luft, så arket bliver hårdt og holdbart.

så er det skåret i fliser, så folk kan bruge det som gulvbelægning. Den syntetiske makeup af vinylgulve gør den holdbar, billig og nem at rengøre.

Hvad forårsager misfarvet vinylgulve?

generelle pletter kan føre til misfarvning på vinylgulve. Dette omfatter:

 • klæbende pletter: klæbemidlet fra under fliserne kommer igennem og skaber et farvet udseende på gulvene.
 • fugt: fugt fra enten nedenunder eller på toppen kan forårsage misfarvede pletter. Vinylgulve er vandafvisende, men ikke vandtæt. Så hvis det udsættes for fugt i lange perioder, kan det plette.
 • væske: spild fra væsker, såsom juice, vand og mælk, kan forårsage pletter på vinylgulve. Vand kan plette, hvis det efterlades for længe, og sukkerholdige drikkevarer er sværere at rydde op, når de er tørret. Rengør altid spild med det samme.
 • Mad: mange fødevarer efterlader stædige pletter, især ting som tomater eller frugtudslip. Ryd disse op med det samme.
 • Makeup: Makeup Kan plette gulve, hvis det ikke ryddes op med det samme.
 • farveblyanter og markører: farveblyanter og markører er svære at rengøre, hvis de efterlades for længe.

Hvad forårsager gule pletter på vinylgulve?

vinylgulve ældes over tid, så der forventes en gul misfarvning efter et par år. Hvis du vedligeholder gulvene, bør dette dog ikke være et mærkbart problem. For at forhindre gule pletter er her det vigtigste, du bør undgå:blegemiddel og skrappe kemikalier: disse stoffer kan beskadige og misfarve gulvet.

 • varme: Brug ikke varmt vand eller damprens ved rengøring af vinylgulve.
 • direkte sollys: hvis du får meget stærkt lys i dit hjem eller har store vinduer, er vinylgulve muligvis ikke det bedste valg for dig.
 • gummi tæpper: gummi tæpper kan ødelægge vinyl flise farve, da det agiterer gulvet.
 • snavs: tag altid dine sko af, før du træder på vinylgulve. Snavs, grus og kemikalier fra asfalt irritere vinyl og over tid, vil forårsage misfarvning.
 • Sådan rengøres misfarvet vinylgulv

  lad os hoppe ind på vores foretrukne måder at rengøre misfarvet vinylgulv på, så du kan sige farvel til pletter for evigt.

  bagepulver

  bagepulver er en naturlig vinylgulvrenser, og den er sandsynligvis allerede i dit skab.

  1. bland bagepulver med vand for at lave en tyk pasta.
  2. brug en blød hvid klud til at gnide pastaen over pletter, især stædige.
  3. gnid forsigtigt. Bagepulver er slibende, så det hjælper med at løsne og løfte pletterne.
  4. Tør af med en separat ren klud for at fjerne rester af bagepulver.

  undgå vandskader

  læg ikke gulvet i blød og tør det grundigt bagefter.

  citron

  før du smider de gamle citroner ud, skal du bruge dem godt rundt i huset! De kan helt sikkert hjælpe med misfarvning af vinyl.

  1. tør så meget af pletten eller misfarvningen væk som muligt med en ren, fugtig klud.
  2. Skær en citron i halvdelen. Gnid den ene halvdel af citronen direkte på pletten. Gentag med den anden halvdel efter behov.
  3. tør området af med en fugtig klud for at fjerne citronrester.
  4. tør med en separat klud.

  gnidning af alkohol

  gnidning af alkohol er især god til blæk-og makeuppletter.

  1. Dyp en ren hvid klud i spritalkohol.
  2. gnid det over det farvede eller misfarvede område. Alkoholen løfter pletten.
  3. gentag indtil pletterne er væk.

  opvaskesæbe

  blanding af opvaskesæbe og vand er en god måde at rengøre dine vinylgulve på, når det er nødvendigt. For en dybere ren, især for indlejret snavs, prøv denne metode:

  1. Bland en kop æblecidereddike med en gallon varmt vand. Æblecidereddike renser forsigtigt gulvene.
  2. Tilføj en spiseskefuld opvaskemiddel. Opvaskesæbe løfter og fjerner snavs.
  3. brug en moppe med nylonskrubbørster, da dette kan give en dybere rengøring.
  4. tør gulvet grundigt bagefter.

  VD-40

  VD-40 er en god måde at fjerne scuffs på. Test i et iøjnefaldende område inden brug.

  1. Placer nogle VD-40 på en blød hvid klud.
  2. gnid det over scuff mærker. Skrub forsigtigt i cirkulære bevægelser, indtil de er væk.
  3. hvis de ikke løser, er de sandsynligvis ridsemærker, som ikke kan fjernes.

  forynge Vinyl Floor Cleaner

  Hvis du hellere vil gå med et produkt specielt designet til vinylgulve, anbefaler vi forynge Vinyl Floor Cleaner.

  dette ikke-giftige rengøringsmiddel fjerner snavs, snavs og pletter fra barske kemikalier. Det efterlader ingen rester og får øjeblikkeligt dine gulve til at se friske ud igen!

  1. Spray over vinylgulve.
  2. Mop grundigt.
  3. tør bagefter.

  Sådan plejer du vinylgulve

  vinylgulve er ret lav vedligeholdelse, da det ikke behøver at forsegle eller vokse, såsom trægulve. Vi har dog nogle praktiske tip til vedligeholdelse og pleje af dit vinylgulv.

  • fej ofte: vi anbefaler at holde en blød børstet kost i nærheden til fejning. Hvis du kan tage et minut at feje gulvet hver dag, ser de bedre ud meget længere. Jo mere snavs der er på gulvene, jo lettere er det at skabe scuff mærker og misfarvning.
  • vakuum ugentligt: Du kan helt sikkert støvsuge vinylgulve. Bare sørg for ikke at bruge tæppefastgørelserne, da de kan forårsage ridser i gulvene.
  • mop ikke ofte: vinylgulve er vandtæt, men det er ikke vandtæt. Så mop kun, når det er absolut nødvendigt. Det kan sløve vinylfinishen og svække klæbemidlet nedenunder. Tør altid gulvene grundigt, når du har moppet.
  • Bevar finishen: hvis du vil bevare den skinnende finish på vinylgulve, er dit bedste valg at bruge en bestemt vinylrenser, som forynge Vinylgulvrenseren.
  • damp ikke moppe: Brug af intens varme kan forårsage vridning, bøjning og bobling af dine vinylgulve. Selvom dampmopping er en bekvem og hygiejnisk måde at rengøre gulve på, er den ikke egnet til vinyl.
  • jo mildere, jo bedre: hårde kemikalier og blegemiddel kan forårsage skade på vinylgulve. Jo mildere og mildere rengøringsopløsningen er, desto bedre. Det er altid en god ide at kigge efter kommercielle gulvrensere, der er specielt designet til vinyl.
  • skyl, skyl, skyl: hvis du har brugt en rengøringsopløsning på dit vinylgulv, skal du skylle det godt. Efterladelse af rester kan forårsage misfarvning og pletter. Skyl altid godt og tør grundigt.
  • Beskyt gulvene: sæt Beskyttende fødder på dine møbler for at forhindre ridser og ridser. Tunge møbler kan også bukke gulvene, så det er vigtigt at tage forholdsregler.
  • brug ikke slibende skurere: du tror måske, at dette er en god måde at skrubbe snavs og pletter væk, men det kan beskadige gulvene. Hvis du vil bruge noget slibende, er bagepulver den bedste løsning, da det naturligvis er let slibende.
  • ingen gummi: Gummi kan forårsage gul misfarvning på vinylgulve. Så vælg ikke gummi Beskyttende fødder eller gummi bund tæpper. Dette omfatter også gummi sko.

  Værdi din Vinyl

  selvom det ikke er et dyrt gulvvalg, er det stadig vigtigt at passe det ordentligt. Det betyder at rengøre det med milde opløsninger, gnide gulvene forsigtigt og aldrig påføre for meget vand.

  vores foretrukne rengøringsløsninger inklusive bagepulver, opvaskemiddel eller forynge Vinylgulvrens. Med disse metoder og vores bedste tip til vedligeholdelse af vinyl vil dine gulve beholde deres gode som nye udseende.