Articles

To ord, du aldrig ønsker at se på en Carfaks rapport

Hvis du køber en brugt bil, forhåbentlig ved du altid at “kontrollere Carfaks”, som de siger.

det vil fortælle dig, om en bil blev ødelagt, oversvømmet eller erklæret en bjærgning. Hvis du ser, at en bil har en bjærgningstitel, ville de fleste af os aldrig overveje det, da det typisk betyder, at bilen blev samlet i en ulykke eller oversvømmet.

men som en mand lærte, hvis den Bilfaks rapport har de to ord “genbrugsanlæg”, kan du måske løbe væk fra den aftale, hurtigt, medmindre du ved præcis, hvad du kommer ind på.Cody Murrell troede, at han havde fundet en hel del på en ulykkesfri, forsigtigt brugt Subaru, indtil han siger “under den første store regnvejr havde jeg omkring tre fjerdedele af en tomme vand på gulvet.”

så han bragte det til et værksted, hvor han fik nogle dårlige nyheder.

” Jeg troede, at forruden lækkede i starten.”han sagde. “Men det viste sig, at lækagen var fra brandvæggen bag motoren.”Butikken fortalte ham, at bilen havde været i et vrag og dårligt repareret.

så Murrell bestilte en Bilfiksrapport, der sagde “ulykke rapporteret. Køretøj involveret i en bagende kollision.”men Murrell hævder, at forhandleren havde solgt bilen som ren og ulykkesfri, hvorfor han aldrig engang bad om at se bilen.

et af hovedformålene med en Bilfiksrapport er at vise dig, om en bil, du køber, endda var i en ulykke og muligvis har en bjærget titel (hvilket vil sænke dens værdi betydeligt for ikke at sige noget om køre-og sikkerhedsproblemer, der kan dukke op).

et problem er, at nogle biler repareres og udbydes til salg så hurtigt, at de kan slå Carfaks til opdateringen, da det typisk tager omkring 90 dage for en ulykke at dukke op i statsregistre. Så selv en bil med en ren bilskat kan undertiden ende med at vise en ulykkeshistorie 6 måneder senere.

men et større problem i dette tilfælde: ingen, ikke engang forhandleren, fangede denne linje i Bilaffaldsrapporten : “køretøj på automotive recycler-anlægget blev køretøjet solgt som en hel enhed.”

hvad genvindingsanlæg virkelig betyder

den underligt formulerede linje, der er let at gå glip af, betyder, at den gik gennem et automatisk genvindingscenter, hvor samlede køretøjer trækkes til.

i nogle stater-inklusive Ohio-skal enhver bil, der sælges af en genbruger, nu mærkes “bjærgning.”Men det kan tage måneder, muligvis et år eller mere, for alt det, der blev optaget i statens motorkøretøjsposter, der gjorde Murrells meget til en forfærdelig aftale, da hans vrede nu var værd tusinder mindre, end han betalte for det.

“med en bjærgningstitel ville det aldrig være gået nogen steder i nærheden af det prisklasse,” sagde han.Chris Basso fortæller mig, at Murrells ‘ rapport var 100% nøjagtig, men på det tidspunkt var bilen ikke opført som en “bjærgning” og havde stadig en ren titel. Så Carface var ikke skyld.forhandleren, i mellemtiden, fortæller os, at de var uvidende om eventuelle problemer samt, som bilen havde ren titel på tidspunktet for salget. Men de blev i sidste ende enige om at få Murrell til en ny Subaru til en nedsat pris og købe sin beskadigede tilbage.

bundlinje: Tjek rapporten, før du køber, og vær særlig forsigtig med enhver bil, der sælges af et genbrugsanlæg på et eller andet tidspunkt i dets levetid.

det kan betyde, at titlen snart bliver et næsten værdiløst bjærgningskøretøj, når du selvfølgelig køber det.

på den måde spilder du ikke dine penge.

“Spild ikke dine penge” er et registreret varemærke tilhørende Scripps Media, Inc. (“Scripps”).

“Like” John Matarese på Facebook

Følg John på kvidre (@JohnMatarese)

Tilmeld dig Johns gratis nyhedsbrev ved at klikke her

for flere forbruger nyheder og penge at spare rådgivning, gå til .dontwasteyourmoney.com

kontakt John på [email protected]