Articles

Transgender forskere ønsker at få indflydelse

da Miles Ott var i gymnasiet, havde han et kærlighedshat-forhold til matematik. Nogle gange nød han sine klasser. Andre gange følte han sig forvirret. “Jeg forstod ikke, hvad pointen var,” siger han. “Jeg troede bare, at jeg ikke var god til det.”

men det ændrede sig på college, da han tog en calculus klasse. Læreren forklarede begreberne meget tydeligt. “‘Åh, det giver mening nu, ‘” minder Ott om at tænke på det tidspunkt. “Det var en fantastisk følelse at endelig forstå denne ting, der var så dybt forvirrende for mig. Og jeg ville bare aldrig stoppe.”

det gjorde han ikke. senere gik han på kandidatskolen og studerede biostatistik. Dette felt kombinerer matematik og statistik for at forstå, hvordan man forbedrer sundheden for store grupper af mennesker. Ott arbejder nu på Smith College i Northampton, masse. Han har forsket i emner som HIV i Sydafrika og alkoholbrug blandt universitetsstuderende.

Han har også undersøgt psykiske problemer hos transpersoner. Dette område har særlig betydning for Ott, fordi han er en transkøn mand.

et foto af Miles Ott
Miles Ott er en biostatistiker. Han bruger matematik og statistik til at studere, hvordan vi kan forbedre folks sundhed.Smith College

hvad betyder det at være transgender? Forestil dig, at når en baby er født, ser lægen på deres kropsdele og proklamerer: “det er en pige!”Men på et tidspunkt kommer den person til at indse, at de slet ikke har lyst til en pige. Faktisk ved de, at de skulle være en dreng. Sagt på en anden måde, deres “kønsidentitet” er mand, hvilket gør denne person til en transkøn dreng eller mand.

dette kan også gå omvendt. Læger kan sige, at et barn er en dreng ved fødslen. Men den person vokser op ved at vide, at de er kvinder. Dette er en transgender pige eller kvinde.

mange transpersoner gennemgår derefter en proces kaldet en “overgang.”Ofte begynder de at bære tøj, der matcher deres kønsidentitet. De kan ændre deres navn. En transgender mand ved navn Andrea ved fødslen, for eksempel, kan begynde at gå af Aleksander. Og de kan ændre deres pronomen. Pronouns er ord som” han”,” hun”,” ham “og” hende.”En transkøn kvinde ville bede folk om at henvise til hende som “hun” og “hende.”

Nogle mennesker tager medicin eller har kirurgi for at ændre deres kroppe. En transgender mand kunne gennemgå disse behandlinger for at udvikle mandlige træk. En transgender kvinde kunne gennemgå andre behandlinger for at udvikle kvindelige træk.

for Ott er det at være transgenderforsker kommet med udfordringer. Han gennemgik sin overgang, da han ansøgte om kandidatskole. Han var ikke sikker på, hvilket navn han skulle bruge på sine applikationer. Han besluttede at liste sit gamle navn, selvom det ikke føltes rigtigt.

i gradskolen stillede nogle mennesker ham alt for personlige spørgsmål. Han lærte langsomt at håndtere disse situationer. “Det tog mig et stykke tid at finde ud af, at jeg ikke behøver at besvare nogens spørgsmål,” siger han. “Jeg bestemmer, hvad jeg har det godt med.”

at blive videnskabsmand tager mange års hårdt arbejde og dedikation. Transgender forskere og ingeniører, selvom, står over for ekstra forhindringer. Nogle gange føler de sig alene, fordi de ikke kender andre transgenderforskere. Når de overgår, kan kolleger behandle dem uhøfligt og respektløst. Og transgender forskere kan være i større fysisk fare, når de rejser til andre lande for feltarbejde.

men disse forskere og ingeniører får støtte. Universiteter og organisationer arbejder på at få dem til at føle sig inkluderet i videnskab, teknologi, teknik og matematik (STEM) felter. Flere forskere taler åbent om at være transgender (ofte forkortet som “trans”). Og de finder andre transpersoner gennem møder og sociale medier.

“det ændrer sig langsomt — måske langsomt, men sikkert — til det bedre,” siger Daniel. “Jeg føler virkelig, at det er tilfældet.”Han er kemiker ved University of South Florida i Tampa. Han har også studeret transkønnede forskeres erfaringer.

forskere tilbyder rådgivning til lbgbt+ studerende, der overvejer en karriere inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik.

enkle trin

Der er omkring 1.4 millioner transseksuelle voksne i USA. Det er ifølge National Center for Transgender ligestilling (NCTE), en organisation i USA, D. C.

transpersoner er en del af en gruppe kaldet LGBT+ – samfundet. Det står for lesbisk, homoseksuel, biseksuel, transseksuel og underlig eller spørgsmålstegn. “+”- Tegnet omfatter personer med seksuelle eller kønsidentiteter, der ikke passer ind i disse kategorier.

nogle mennesker i LGBT+ – samfundet er ikke-binære. Det betyder, at de ikke føler, at de kun er mandlige eller kun kvindelige. De kan være begge, Hverken eller et sted imellem. Ikke-binære mennesker bruger ofte pronomenet “de” i stedet for “han” eller “hun.”Nogle ikke-binære mennesker betragter sig selv som en del af transgendergruppen. Andre ser sig selv som en særskilt kategori.

et vægmaleri, der viser symbolet for kviksølv
symbolet øverst på denne alkove blev oprindeligt oprettet for at repræsentere guden Merkur. Nogle ikke-binære mennesker har også vedtaget det som deres symbol. “Ikke-binær” betyder, at de ikke identificerer sig som kun mandlige eller kun kvindelige. De kan være begge, Hverken eller et sted imellem.K. Young

i 2015 undersøgte NCTE omkring 27.000 transgender amerikanere. Organisationen fandt mange grunde til at være bekymret.

Transgender børn havde ofte dårlige oplevelser i skolen. Blandt de studerende, der var åbent trans eller menes at være trans, 77 procent sagde, at de blev mishandlet. For eksempel mobbet eller angrebet andre studerende dem. Mere end hver sjette forlod deres skole som et resultat.

mange af disse børn får ikke støtte fra deres familier. Næsten en ud af hver 12 sagde, at deres forældre havde smidt dem ud af huset.

nogle børn fortæller ikke deres mor eller far, at de er transseksuelle. De er ” bange for, hvordan deres forældre ville reagere,” siger Gillian Branstetter. Hun er media-relations manager hos NCTE. “Familieafvisning er meget reel.”

livet er hårdt for trans voksne, også. Det er ofte sværere for dem at finde job, fordi folk diskriminerer dem. Det betyder, at en transseksuel person muligvis ikke ansættes, bare fordi de er transseksuelle.

og nogle steder må transpersoner ikke bruge badeværelset, der matcher deres kønsidentitet. I en sådan situation, en trans kvinde, for eksempel, kan ikke bruge kvindernes toilet. Men hvis hun går ind i mænds badeværelse, kan hun blive chikaneret eller slået.

badeværelse brug kan ikke virke som en big deal, men det er. “Hvis du ikke kan bruge badeværelset i skolen, kan du ikke gå i skole,” siger Branstetter. “Hvis du ikke kan bruge badeværelset på arbejde, kan du ikke gå på arbejde.”

folk forsøger at ændre lovene. I USA, det er ulovligt at diskriminere mennesker baseret på deres køn på mange områder, såsom arbejdspladsen. Nogle domstole har fastslået, at diskriminering af nogen, fordi de er transseksuelle, falder ind under kategorien køn forskelsbehandling — og derfor også er ulovlig. Men lige nu gør kun 21 amerikanske stater og USA, DC, denne beskyttelse klar i deres love, der påvirker arbejdspladsen og boliger. NCTE og andre grupper håber at udvide specifikke love om ikke-forskelsbehandling for transpersoner over hele landet.

skoler kan være et godt eksempel. Lærere og studerende kan starte med at adressere transkønne børn ved deres korrekte navn og pronomen. “Dette er virkelig enkle trin, som alle kan tage for at få en transperson til at føle sig inkluderet,” siger Branstetter.

Find dit Folk

at have et samfund af mennesker som dig kan ofte være nyttigt. En sådan gruppe kan besvare spørgsmål, dele ressourcer og yde støtte. Det gælder for alle, herunder transgender forskere, som f.eks.

et foto af stemplet ISY Jayasinghan lavede i gymnasiet
da ISY Jayasinghan var i gymnasiet, byggede hun dette instrument i en fysik klasse. Det omfatter et stempel, der bevæger sig gennem en væskecylinder, og det tillod hende at måle stødabsorption. Projektet ” gav mig en ægte smag af, hvordan det var at være videnskabsmand,” siger hun.I. Jayasinghe

hun er biofysiker. Hendes arbejde involverer at studere, hvordan molekyler kaldet proteiner hjælper med at sende beskeder mellem eller inde i kroppens celler. Disse meddelelser kan tage form af elektriske impulser eller mekaniske kræfter. Hun arbejder på University of Leeds i England. Hun er en transkøn kvinde.

Jayasinghan voksede op i Sri Lanka, et land nær det sydlige Indien. Ved hendes fødsel erklærede lægerne hende en dreng. I løbet af sin barndom afviste hendes familie, da hun forsøgte at udtrykke sin kvindelige identitet.

” Jeg plejede at få min tante til at gøre mine negle,” siger Jayasinghe. Hendes forældre fortalte hende ” det var ikke rigtigt.”Hun bar undertiden sin mors kjoler rundt i huset. Det kunne de heller ikke lide.

et vendepunkt kom, da Jayasinghan var omkring 16 og byggede en computer ud af reservedele. Nu kunne hun komme på internettet for første gang. Der, hun fandt hjemmesider om transpersoner. “Det var det første sted, jeg lærte, at der var mennesker som mig,” siger hun. “Og der var ord til at beskrive, hvem vi er.”

jayasinghes familie flyttede senere til Danmark, hvor hun studerede biomedicinsk videnskab på college. Derefter arbejdede hun på forskningslaboratorier i Australien og Storbritannien. Hun brugte mikroskoper til at se på hjertets celler.

men Jayasinghan skjulte sin kønsidentitet for de fleste mennesker. Hun brugte det mandlige navn, som hendes forældre havde givet hende. På arbejdet klædte hun sig i herretøj. “Standard, troede jeg, var den sikreste,” siger hun. “Men det var en smertefuld ting at gøre.”

et foto af Jayasinghe
Jayasinghan skjulte sin kønsidentitet for de fleste mennesker i lang tid. Efter at hun mødte et samfund, der omfattede andre transpersoner, hun besluttede at komme ud.I. Jayasinghe

for et par år siden fik hun et job ved University of Leeds. Hun byggede et mikroskop for at observere strukturer kaldet calciumkanaler i hjerteceller. Hendes team undersøgte, hvordan disse kanaler påvirkede hjerterytmen. Jayasinghe elskede at se billederne fra disse mikroskoper. “Du har dette billede på skærmen, som du ved, at kun du har set, og ingen andre har,” siger hun. “Dette er en ret cool ting.”

mens han var i Leeds, jayasinghan fandt endelig et transseksuelt samfund, som han kunne oprette forbindelse til. Hun havde set YouTube-videoer lavet af en transgender biolog og filmskaber ved navn Amanda Prosser. Jayasinghe mailede Prosser, der boede i nærheden, og spurgte, om hun ville chatte. Prosser introducerede Jayasinghe til sine venner. Blandt disse venner var andre transpersoner. Jayasinghan indså, at hun ikke behøvede at adskille sin kønsidentitet fra sit offentlige liv.

hun besluttede at overgå. Jayasinghe sendte et brev til sine forældre og mailede sine venner og kolleger. Hun gav dem sit nye navn, ISY, og pronomen at bruge. Hun fortalte folk på sit universitet, at det startede på en bestemt dato, “jeg kommer tilbage til arbejde som mig selv.”Hun sagde også, at hun var åben for at besvare spørgsmål om at være transseksuel.

et par mennesker handlede akavet omkring hende. Men de fleste af dem, hun siger, fortalte hende, “Vi vil støtte dig.”

Transgender forskere kan finde samfund på mange måder. Børn kan deltage i støttegrupper for LGBT+ unge. Mange gymnasier har en LGBT + studenterforening. Studerende kan finde rollemodeller på hjemmesiden 500 skæve forskere. Eller de kan søge efter hashtags #lgbtstem og #transinstem på kvidre. Organisationer som LGBT STEM og oSTEM hjælper også med at forbinde transforskere.

“at finde dit folk kan gøre hele forskellen,” siger han. “Så er du ikke alene.”

nogle lbgbt+ forskere har været udsat for diskrimination for deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Flere, der arbejder inden for STEM — videnskab, teknologi, teknik og matematik — fortæller, hvorfor de kom ud, og hvordan det har hjulpet dem med at komme videre i deres karriere.

sikkerhedsforanstaltninger

at være transgender videnskabsmand i et laboratorium kan være svært. Men de, der udfører feltarbejde, kan stå over for endnu flere risici.

nogle forskere rejser til andre lande for at gennemføre undersøgelser i uger eller måneder. Nogle af disse nationer kan være meget farlige for transseksuelle forskere. Beboerne kan være fjendtlige over for transpersoner.

International retlig beskyttelse er plettet. I en undersøgelse fra 2017 undersøgte forskere forfatningerne i 193 lande. En forfatning er et sæt grundlæggende love, der bestemmer folks rettigheder. Kun fem Nationers forfatninger havde i det mindste en vis eksplicit beskyttelse mod forskelsbehandling på grund af kønsidentitet. Disse lande var Bolivia, Ecuador, Fiji, Malta og Det Forenede Kongerige.

et foto af Vihrle, der holder en firben ude i marken
Vihrle måtte overveje sikkerhedsrisici, når de rejser til et fremmed land. Her holder han en grøn firben (Lacerta viridis) i Kroatien.Marija Krajonvi Kristian

Beck har tænkt på sikkerhedsspørgsmål. Han arbejder ved University of California, Irvine. Der studerer han, hvordan dyrs kroppe fungerer, og hvordan de interagerer med deres habitat.

lige siden han var barn, vidste han, at han ville studere krybdyr. På kandidatskolen besluttede han at undersøge, hvordan visse firben udviklede sig til at spise planter. For at gøre det havde han brug for at samle vilde firben i Kroatien, et land tæt på Italien.jeg er en transkøn mand. Kroatien er et af de sikrere lande for transpersoner. Alligevel spekulerede han på, hvad der ville ske, hvis nogen fandt ud af, at han var trans. Han var bekymret for, at han kunne blive smidt ud af sin logi, ellers ville hans arbejde på en eller anden måde blive forhindret. I værste fald kunne han blive angrebet og såret.

feltforskning kan ofte være farligere end at arbejde i laboratoriet. Så han vidste, at han kunne komme til skade, mens han forskede i naturen. Og nogle læger behandler ikke transpersoner godt. De kan antage, at ethvert helbredsproblem er et resultat af at være transseksuel og ikke se efter den virkelige årsag. “Hvis jeg er den eneste transperson, som denne læge nogensinde har mødt, er der ingen måde, jeg kan stole på, at de behandler mig korrekt,” siger han.

for at beskytte sig selv bragte han en assistent eller hans partner på feltarbejde. Hvis han blev såret, kunne den person sørge for, at han fik god medicinsk behandling. Men han måtte låne penge fra banken for at betale for disse mennesker at rejse med ham.

har nu afsluttet sit graduate school feltarbejde. Han er glad for at se, at hans universitet siden har taget skridt til at forbedre forskernes sikkerhed. I 2014 rapporterede forskere, at kvinder ofte chikaneres eller overfaldes under feltarbejde. Derefter var Vihrles afdeling enige om, at forskere kunne få finansiering til at betale for en ekstra person til at rejse med dem i marken. Denne politik kan hjælpe med at beskytte kvinder, LGBT + personer eller andre, der kan være sårbare.vi mener, at støtten til transgenderforskere er forbedret i løbet af de sidste fem år. “Jeg føler, at jeg er blevet lyttet til og værdsat mere som en trans-og underlig videnskabsmand,” siger han.

at vide, hvor man skal vende

det er vigtigt at få denne form for hjælp fra universiteter. Det er en stor forskel, det kan gøre.

i 2013 deltog hans team 54 LGBT-forskere. Gruppen omfattede flere transforskere. Denne undersøgelse var en del af et projekt kaldet Køge i STEM.

et foto af Kat Young justering af en mikrofon
Kat Young studerer elektronisk teknik i England. Young er ikke-binær og bruger pronomen “de.”Her sætter de et kabel i en mikrofon for at optage lyde i en park.University of York

to transgender forskere, der deltog i undersøgelsen, deltog i kandidatskolen i samme stat. En skole var meget venlig over for transforskere. Professorer var blevet bedt om at bruge transpersons korrekte navne og pronomen. Universitetet støttede medicinske behov for overgange. Transforskeren på den skole nød deres oplevelse.

men den anden skole havde ikke sådanne processer på plads. Trans-forskeren der “havde den hårdeste tid”, siger han. De følte sig nedværdiget af kolleger. Situationen var så dårlig, at forskeren ønskede at holde op.

støtte til transgenderforskere kan variere, en undersøgelse fra 2015 af LGBT-fysikere fundet. Til den undersøgelse undersøgte American Physical Society (APS) 324 mennesker i dette samfund. APS er en gruppe baseret i College Park, Md. På nogle universiteter rapporterede deltagerne, at transfysikere ikke rapporterede nogen større problemer. Andre steder sagde de, at det ikke var klart, hvad de skulle gøre, hvis de blev chikaneret.

” folk ved ikke, hvor de skal henvende sig,” siger Savannah Garmon. En transkøn kvinde, hun var en del af APS-teamet. Garmon er fysiker ved Osaka Prefecture University i Japan.

Garmon har et forslag til at sikre, at alle studerende — inklusive dem, der er transseksuelle — har tilstrækkelig støtte. Giv hver elev to mentorer, siger hun. Den studerende ville arbejde i den første mentors laboratorium. Hvis et labmedlem chikanerede dem, og den studerende ikke havde det godt med at tale med lederen af laboratoriet, kunne de gå til den anden mentor.

Being open

mange forskere er nu åbne om at være transgender. En sådan forsker er Kat Young, der identificerer sig som ikke-binær og trans. Young bruger pronomen ” de.”De er ph.d. – studerende i elektronisk teknik ved University of York i England.

unge studier lydteknologi og perception. De undersøger, hvordan formen på deres ører påvirker, hvordan folk behandler lyd. Dette arbejde kan hjælpe forskere med at skabe realistiske lydoplevelser. For eksempel kan ingeniører bruge lyd til at få virtual reality til at føle sig mere livagtig.

et foto af unge spiller en guitar
Young nyder også at spille guitar. Da de var teenager, de spillede trommer med venner i et band kaldet Star Shaped City.John Robinson

siden de var barn, har Young altid ønsket at vide, hvordan tingene fungerer. En gang demonterede unge radioer i indkørslen. Deres far ” var ikke særlig tilfreds, fordi han derefter måtte køre over masser af små skarpe spidse bits,” minder Young om.

Young indså ikke, at de var ikke-binære, før efter at have set YouTube-serien “Carmilla.”Et tegn er en ikke-binær videnskabsstuderende. “Jeg var ikke stødt på konceptet om, at der var en mulighed, der ikke var mand eller kvinde,” siger Young. “Åh, det er mig,” indså Young. “Det giver mening nu.”

Young føler, at det er vigtigt at være åben om deres kønsidentitet. De omfatter deres pronomen på deres visitkort og konference navneskilte. De har også lagt billeder af flag, der repræsenterer transgender og homoseksuel stolthed på deres kontordør.”hvis nogen føler, at de ikke kan være åbne om sig selv på arbejdspladsen, kan de ikke producere deres bedste arbejde,” skrev Young på deres hjemmeside. At skjule sin identitet ville være distraherende. “Der er en del af din hjerne, der altid tænker på det snarere end hele din hjerne tænker på det arbejde, du laver,” siger de.

STEM-felter drager fordel, når folk med alle baggrunde er involveret. De bringer en mangfoldighed af færdigheder og synspunkter. Dette inkluderer mænd og kvinder, mennesker med handicap, hvide forskere og farveforskere og homoseksuelle og lesbiske forskere. Transgender og ikke-binære mennesker er ingen undtagelse. “De har værdi i vores samfund,” siger han. “De betyder noget.”

dette er en del af en Cool Jobs-serie om værdien af mangfoldighed inden for videnskab, teknologi, teknik og matematik. Det er blevet gjort muligt med generøs støtte fra Arconic Foundation.