Articles

11 spørgsmål, du skal stille ved din hvalps første dyrlægebesøg

efter at have bragt din nye hvalp hjem, er en af dine første opgaver at planlægge et besøg hos dyrlægen. Ved din hvalpes første dyrlægebesøg evalueres din hvalpes hede, og du vil modtage de oplysninger og ressourcer, der er nødvendige for at få din hvalp til den bedst mulige start.

Her er hvad du har brug for at vide på forhånd, plus en liste med spørgsmål, du skal stille, så du kan få mest muligt ud af din hvalps første dyrlægebesøg.

Hvad kan du forvente ved din hvalps første dyrlægebesøg

din hvalps første dyrlægebesøg vil sandsynligvis begynde med en diskussion af din hunds historie. Sørg for at medbringe papirarbejde eller medicinske journaler, du har modtaget fra opdrætteren, husly eller redning, så din dyrlæge eller dyrlæge kan bestemme, hvilken pleje din hvalp allerede har modtaget. De vil sandsynligvis også stille dig spørgsmål om din hvalps kost, appetit, eliminationsvaner, adfærd og hvordan din hvalp akklimatiserer sig til dit hjem.

dernæst udfører dyrlægen en fysisk undersøgelse. Under denne eksamen vil din dyrlæge lytte til din hvalps hjerte for at sikre, at der ikke er noget hjertemusling, palpere (føle) maven for at sikre, at der ikke er brok eller andre defekter, kontrollere øjne og ører for abnormiteter, sikre, at din hvalpes tænder og gane er normale og udelukke andre medicinske problemer. Hvis din hvalp skal vaccineres, vil de også blive givet på dette tidspunkt, eller din dyrlæge vil bestille en opfølgningsaftale for at administrere dem.

dyrlægen vil også udføre en fækal parasitundersøgelse eller sende prøver til et laboratorium til test. Til denne test opsamles, fremstilles og undersøges en lille prøve af afføring under mikroskopet. Hvis parasitæg ses under mikroskopet, indikerer dette, at din hvalp har tarmorm. Tarmorm er almindelig hos hvalpe, men kan let behandles med ormekur. Husk, at disse tests kan komme tilbage negative, selvom parasitter er til stede, så en ormekur kan administreres på begge måder.

du vil også modtage anbefalinger til at holde din hvalp glad og sund. Dyrlægen eller vet tech vil tale med dig om træning (herunder hus træning), socialisering, kost anbefalinger og andre generelle hvalp pleje spørgsmål. Du vil også have mulighed for at stille spørgsmål (mere om dette at komme).

endelig vil din hvalp blive startet på parasitbeskyttelse. Hvalpe er modtagelige for en række parasitter, herunder lopper, flåter, hjerteorm og tarmorm. Disse parasitter kan forårsage betydelig skade, så det er vigtigt for alle hunde at modtage livslang parasitbeskyttelse. I de fleste tilfælde vil din dyrlæge ordinere en månedlig tygge, som f.eks. Interceptor Kurt Plus (sikkert for hvalpe 6 uger eller ældre og 2 pund eller derover) for at beskytte din hvalp mod hjerteorm og hageorm, rundorm, bændelorm og piskeorm infektioner. Din dyrlæge kan også ordinere en månedlig tyggebar for at beskytte dit kæledyr mod flåter og lopper, såsom Credelio karrus (lotilaner) (sikkert for hvalpe 8 uger eller ældre og 4,4 pund eller derover). Parasitbeskyttelse er en vigtig del af at holde hunde sunde. Ved at etablere gode vaner tidligt, vil du være mere tilbøjelige til at fortsætte disse vaner i hele din hunds liv.

se vigtige sikkerhedsoplysninger nedenfor for Interceptor Lars plus og Credelio Lars.

Puppy First Vet Visit: spørgsmål at stille

din hvalpes første dyrlægebesøg er en værdifuld mulighed for dig at lære, hvad du kan forvente med din voksende hund. Veterinærholdet giver dig en masse information, så det kan være nyttigt at skrive dine spørgsmål på forhånd, så du ikke bliver overvældet.

 1. hvornår vender min hvalp tilbage til fremtidige besøg og vacciner? Hvalpe ser typisk deres dyrlæge for en kontrol og vacciner tre til fire uger efter deres første vaccination. Tal med din dyrlæge for at bestemme din hvalps forventede tidsplan.
 2. hvornår er det sikkert for min hvalp at være omkring andre hunde? Selvom du måske er ivrig efter at tage din hvalp med til en dyrebutik eller parken, er det vigtigt at tale med din dyrlæge for at afgøre, hvornår din hvalp bliver beskyttet mod infektionssygdomme.
 3. hvordan skal jeg socialisere min hvalp? Mens socialisering med mennesker og andre hunde er vigtig, er det vigtigt at gøre det på en måde, der er sikker for din hvalp. Tal med din dyrlæge for forslag.
 4. Hvornår skal jeg spay eller kastrere min hvalp? Mens spaying eller kastrering typisk udføres i alderen 4 til 6 måneder, kan din dyrlæge foreslå den optimale timing for din hvalp.
 5. hvilken diæt skal jeg fodre min hvalp? Med så mange kæledyrsfoder til rådighed, kan det være svært at afgøre, hvilken der er bedst. Tal med din dyrlæge for at bestemme, hvad du skal kigge efter i en diæt.
 6. hvilken parasitbeskyttelse anbefales til min hvalp? Hvalpe har brug for parasitkontrol for at beskytte mod lopper, flåter, hjerteormsygdom og tarmorm. Spørg din dyrlæge om de bedste muligheder for din hvalp.
 7. hvordan skal jeg træne min hvalp? Der er mange forskellige træningsmetoder til rådighed. Din dyrlæge eller dyrlæge kan give træningstips eller endda en henvisning til en træner.
 8. hvilke sundhedsmæssige problemer skal jeg passe på i denne race? Nogle hunderacer er disponeret for særlige sundhedsmæssige problemer. Din dyrlæge kan fortælle dig, hvilke tegn du skal holde øje med, og om der er særlige skridt, du skal tage for at mindske din hvalps risiko.
 9. anbefales yderligere test til min hvalp? Din dyrlæge kan anbefale specifikke tests (såsom røntgenbilleder eller genetisk test) for at vurdere din hvalps risiko for arvelige sygdomme.
 10. skal jeg mikrochippe min hvalp (hvis ikke obligatorisk)? Hvis ja, hvornår? Hvis din hvalp nogensinde går tabt og føres til et dyrehjem eller en veterinærklinik, vil tilstedeværelsen af en mikrochip øge chancerne for, at du og din hvalp bliver genforenet.
 11. skal jeg købe kæledyrsforsikring? Pet forsikring kan tilbyde økonomisk lindring for eventuelle uventede veterinære omkostninger. Din dyrlæge kan muligvis anbefale en velrenommeret udbyder.

hvalpens første dyrlægebesøg: pris

udgifterne til din hvalps første besøg vil variere afhængigt af din hvalps alder og hvilken forebyggende pleje (hvis nogen) hvalpen allerede har modtaget.

generelt kan du forvente at bruge $100-$300 til din hvalps første besøg, afhængigt af din hvalps generelle sundhedsstatus og din placering. Denne pris inkluderer en fysisk undersøgelse, indledende vacciner, en fækal parasitundersøgelse og parasitbeskyttelse. Hvis din dyrlæge opdager betydelige sundhedsmæssige problemer, der kræver behandling, kan de samlede omkostninger være højere.

Puppy First Vet Visit: checkliste

Når du forbereder din hvalpes første dyrlægebesøg, skal du overveje følgende:

 • Planlæg besøget på et tidspunkt, hvor du (eller hvalpens primære vicevært) kan være til stede. At sende hvalpen til deres første dyrlæge besøg med en ven eller et familiemedlem kan betyde, at dyrlægen ikke får nødvendige oplysninger om hvalpen, og at du får mindre gavn af besøget.
 • Budget $100-$300 for det første besøg, idet man erkender, at omkostningerne kan være endnu højere, hvis der opdages betydelige sundhedsmæssige problemer.
 • Medbring alle poster, du har modtaget fra opdrætter eller dyrehjem til din aftale. Dette gør det muligt for veterinærholdet at se, hvilke vacciner eller behandlinger din hvalp allerede har modtaget.
 • Kom forberedt med en liste over spørgsmål, som dem, der er foreslået ovenfor. Medbring en notesblok eller smartphone, så du kan tage noter.

at være forberedt vil sikre, at du og din hvalp får mest gavn af dit første dyrlægebesøg!

Credelio indikationer

Credelio dræber voksne lopper og er indiceret til behandling og forebyggelse af loppeangreb, behandling og kontrol af flåtangreb (Lone star tick, American dog tick, black-legged tick og brun hund tick) i en måned hos hunde og hvalpe 8 uger og ældre og 4,4 pund eller derover.

Credelio Vigtige sikkerhedsoplysninger

Lotilaner er medlem af lægemiddelklassen. Denne klasse har været forbundet med neurologiske bivirkninger, herunder tremor, inkoordination og krampeanfald. Anfald er blevet rapporteret hos hunde, der får denne klasse af lægemidler, selv hos hunde uden en historie med anfald. Brug med forsigtighed til hunde med tidligere anfald eller neurologiske lidelser. Sikker anvendelse af Credelio til avl, drægtige eller diegivende hunde er ikke blevet vurderet. De hyppigst rapporterede bivirkninger er vægttab, forhøjet urinstofnitrogen i blodet, øget vandladning og diarre. For fuldstændige sikkerhedsoplysninger, se Credelio produktetiket eller spørg din dyrlæge.

Interceptor Plus indikationer

Interceptor Plus forebygger hjerteorm og behandler og kontrollerer voksen rundorm, hageorm, piskeorm og bændelorm infektioner hos hunde og hvalpe 6 uger eller ældre og 2 pund eller derover.

Interceptor Plus Vigtige sikkerhedsoplysninger

behandling med færre end 6 månedlige doser efter den sidste eksponering for myg giver muligvis ikke fuldstændig forebyggelse af hjerteorm. Før administration af Interceptor Plus skal hunde testes for eksisterende hjerteorminfektioner. Sikkerheden ved Interceptor Plus er ikke blevet vurderet hos hunde, der anvendes til avl eller hos diegivende hunner. Opkastning, diarre, nedsat aktivitet, manglende koordination, vægttab, kramper, svaghed og savlen. For fuldstændige sikkerhedsoplysninger, se Interceptor Plus produktetiket eller spørg din dyrlæge.