Articles

17 af de bedste strande i Portugal

Praia de Moledo, Moledo

Getty Images

Praia de Moledo, Moledo

det fjerne nord

tæt på den spanske grænse har moledos strand tiltrukket besøgende i mere end et århundrede med sin lange strækning af sand, smukke landskabspanoramaer af camarido-skoven og udsigt over bugten til bakkerne i Spanien. Ofte blæsende og med stærke bølger er den ideel til kitesurfere. Porto-fødte fotograf Eduardo Leal, der kender området godt, siger: ‘Jeg elsker Moledo. Surfen er god, og det har dejlig natur. Bortset fra i August, når det kan være travlt, er det en afslappende og fredelig strand.’

kom der: der er 50 minutters kørsel til san Francisco S.

stranden i san Jacinto, Aveiro

Getty Images

Praia de s larso Jacinto, Aveiro

, syd for havnen

det er omkranset af klitter og et naturreservat, der er Jacinto er en lang strækning af sand, er et sted for flugt. Klitterne er hjemsted for unikt plante-og fugleliv, der er ingen cafekrus eller barer, bølgerne er gode til surfing og den tilsyneladende uendelige sandstrækning, ideel til lange gåture, føles behageligt vild og øde: medbring en bog, sluk din telefon og nyd lyden af bølgerne. At tage båden fra Aveiro over floden er den hurtigste og enkleste måde at komme dertil.

kom der: Flyv til Porto derefter en 90 minutters kørsel

Portinho da Arrabida, Sierra da Arrabida, Setubal

Getty Images

Portinho da Arrabida, Sierra da Arrabida, Setubal

syd for Lissabon

dybt inde i Serra da Arrabida National Park, cirka 30 minutters kørsel fra Lissabon, er Portinho-bugten flankeret på tre sider af høje, skovdækkede bjerge (og på den fjerde af Serra da Arrabida national park, ca.30 minutters kørsel havet, selvfølgelig). Sandstranden, blidt lappende bølger og masser af rock pools at udforske ved lavvande gør det til et godt sted for familier. Der er vandcykler, nogle med dias, til leje og et lille udvalg af restauranter og cafekrus. Stranden er populær og parkering er begrænset, så ankommer tidligt om sommeren (før 10.30 am), hvis du ikke ønsker at skulle gå den stejle vej ned.

kom der: Flyv til Lissabon derefter 50 minutters kørsel

Praia do Carvalhal, Comporta

Getty Images

/div>

Praia do Carvalhal, comporta

syd for Lissabon

comporta, lidt over en times kørsel syd for Lissabon, er blevet populær blandt Chichi-familierne i hovedstaden, og Carvalhal, med sin lange strækning af hvidt sand, der støder op til det turkisblå hav, er deres valgte strand. Der er masser af praktiske tilføjelser, herunder paraplyer og liggestole til leje, et telt til massage og et lille bibliotek med bøger for alle aldre og daglige portugisiske aviser at læse på den rustikke terrasse. I nærheden ligger Restaurant Dini, drevet af en tidligere fisker og berømt for sine fremragende fiskeretter og afslappet barfodet føler.

kom der: Flyv til Lissabon Portela derefter en time-15 minutters kørsel

Praia De Odeceiks, Alentejo

Getty Images

Praia de odeceiks, Algarve

nordlige Algarve

denne brede bugt sand har noget for enhver smag. Den lille flod, der forbinder havet nord for stranden, er fantastisk til børn med roligt, varmere og lavere vand. Hovedstranden patruljeres af livreddere om sommeren, og bølgerne er normalt forfriskende snarere end voldelige. Lige omkring de sydlige klipper, tilgængelig på lavere tidevand, er en strækning af sand udpeget til nudister. Der er et udvalg af cafekrus og restauranter på clifftops med udsigt over stranden, hvis valg er Bar Da Praia, hvor venlige spanske ejere Pedro og Pablo serverer velsmagende tapas og kolde øl ledsaget af et blødt soundtrack.

kom der: Flyv til Faro derefter en times-45 minutters kørsel

Praia Da am Prislia, Brej Priso, Alentejo

Alamy

Praia da am prislia, brej pristo

Alentejo

Du skal parkere bilen og derefter gå 1 km eller deromkring til Praia da am prislia-på tværs af små vandløb, gennem en Bambuskrat, langs en Sandsti til klippekanten og ned ad uslebne trapper til selve stranden. Denne korte gåtur garanterer ofte, at du får denne vidunderlige strand til dig selv: sammen med en dejlig sandstrækning, der er et vandfald, der tumler ned ad klipperne i det ene hjørne, klipper at udforske og surfe, hvor du kan lege. Der er ingen livredder eller cafekrus her, så tag en picnic og pas på i vandet.

kom der: Flyv til Faro derefter en times-45 minutters kørsel

Praia Da Cordoama, Sagres, Algarve

Getty Images

Praia da Cordoama, Sagres

Algarve

Rodrigo har besøgt Algarve siden han var barn og driver i dag Memmo Baleeira i Sagres, det valgte hotel for internationale surfere. ‘Mit yndlingssted for surfing og en fantastisk stranddag er Praia da Cordoama,’ siger han. ‘Start ved Miradouro da Cordoama synspunkt, som har en fantastisk udsigt over kysten. Når du er på stranden, er den lange sandede strækning perfekt til en tur ved lavvande, og sandbankerne giver god surfing, afhængigt af svulme og tidevand. Medbring en flaske vin: solnedgangen her er også vidunderlig.’

kom der: Flyv til Faro derefter en times-25 minutters kørsel

Praia do Barril, Tavira, Algarve

Getty Images

Praia do Barril, Tavira

Algarve

Portugals bedste strande er unægtelig smukke, men atlanterhavsvandet, der grænser op til dem, kan ofte være køligt. Tavira, på det østligste punkt af Algarve ved siden af den spanske grænse, er dit bedste valg for varmere badning, og Praia do Barril er en familiefavorit, med sine lange strækninger af hvidt sand omgivet af klitter og roligt, klart vand. Områdets fiskerihistorie er tydelig i de mange ankre, der dekorerer sandet og de tidligere fiskerhuse, nu omdannet til cafekrus.

kom der: Flyv til Faro derefter en 40 minutters kørsel

Praia De Adraga, Sintra

Getty Images

Praia da Adraga, Sintra

nord for Lissabon

Praia da Adraga sidder lige nord for Lissabon ved foden af de skovklædte Sintra bakker. Dens sandede strækninger er blandet med klipper, og stranden er flankeret af høje klipper, der giver meget tiltrængt skygge midt på sommeren. Det vilde Atlanterhav retter op masser af bølger, hvilket gør det populært blandt surfere. En lille restaurant med udsigt over havet serverer fisk og skaldyr, og hvis du føler dig aktiv, kan du vandre efter frokost langs Klippetoppen til Cabo da Roca, Europas vestligste spids.

kom der: Flyv til Lissabon Portela derefter en times kørsel

Praia Da Baleeira

Praia da Baleeira, Serra da asoia

syd for Lissabon

havet, der omgiver Portugals Costa Asul (‘blå kyst’) lever bestemt op til sit navn-det er forbløffende blåt mod den hvide klippeflade. Skjult langs sydkysten, blandt vilde rosmarin og clifftops, denne hemmelige bugt er en uopdaget perle og ideel til dem, der kan lide at mager-dip. Beskyttet af klipper på begge sider forbliver den uden for radaren på grund af sin lille størrelse og stejle stigning ned. Her, de vilde bakker på den indstillede Prisbal-halvø falder væk til det searingly blue sea, og gør denne kappe perfekt til den eventyrlystne strandjæger. Det berømte Cabo Espichel – fyrtårn fra det 18.århundrede og Nossa Senhora do Cabo-kirken i nærheden, kun 3 km mod vest, er også værd at se-ligesom de 145 millioner år gamle dinosaurfodspor, der jager op ad klippesiden.

kom der: Flyv til Lissabon derefter en times kørsel

Praia do Carvalho, nær Lagoa, Algarve

Getty Images

Praia do Carvalho, Benagil

vest Algarve

Algarve-kysten kan overvindes i højsæsonen, men Praia do cavalho er en smuk sandstrand og overraskende aldrig for travlt. Sandstensklipper flankerer den gyldne strand, og havet ligner en safirskår klemt ind imellem. Adgang er gennem en tunnel, med trin hugget fra sandsten. Kom ved lavvande for at dase på sandet og udforske klippesiden fyldt med huler og flere tunneler. Ved højvande hvirvler havet og bølger ind i hulerne og skyder sprøjt ud gennem blæsehuller i klippestien. Nærliggende Benagil er berømt for sine havgrotter.

kom der: Flyv til Faro derefter en 50 minutters kørsel

Praia Da Franca, Vila Nova de Milfontes, Costa Vicentina

Praia da Francia, Vila Nova de Milfontes

Costa Vicentina

denne afsondrede strand ligger ved de sandede bredder af Mira-floden, når den møder havet. Lidt længere inde i landet ligger den gamle fiskerby Vila Nova de Milfontes. Floden bugter sig bredt før havet her, og stranden er beskyttet mod de vildere bølger længere ude. Prøv Kano op ad Mira-floden (kontakt Surfmilfontes, +351 914 732 652 ) eller gå ind i landsbyen for at feste på nogle af Alentejo-regionens fineste fiskeretter. Især god til Restaurante Porto das Barcas (+351 283 997 160).

kom der: Flyv til Beja derefter en 90 minutters kørsel

Praia da Arrifana, Aljesur

Alamy

Praia da Arrifana, aljesur

Costa Vicentina

langs Algarve-enden af Costa Vicentina er denne sandstrand beskyttet af kæmpe orange sandstensklipper, der skråner ned til havet. Populær blandt surfere, modige bølgerne med noget kropsurfing. Om aftenen fanger klippesider solnedgangen over Atlanterhavet, og der er en anstændig lokal restaurant, der serverer frisk fisk. På toppen af klipperne snor sig langs de kystnære stier i Aljesur og Rota Vicentina. Lokale æselture kan bookes med Burros e Artes (+351 967 145 306).

kom der: Flyv til Faro derefter en 80 minutters kørsel

Praia De Cavaleiro, Odemira

Edvina pitcher

Praia de Cavaleiro, Odemira

Costa Vicentina

beboet siden forhistorisk tid har Costa Vicentina udløst nysgerrigheden hos eventyrlystne mennesker gennem tiderne. Som en af de vestligste dele af Europa var dette ofte den sidste kyst, som sejlere ville se, da de sejlede til fremmede lande, og den første, der dukkede op ved deres tilbagevenden. Praia De Cavaleiro er en af mange hemmelige strande her og har dramatiske, strata klippeformationer. En ged spor med træ gelænder fører ned til sandet, bølger nedbrud og måger, sikkert fra atlantiske vinde, jage tidevandet. Kom her om foråret for at se storke bygge deres rede. Fiskernes stier og smuglerspor væver sig over denne kystlinje, og Rota Vicentina, der i alt udgør 400 km vandreruter langs denne kyst, forbinder mange af dem. I nærheden, en 2 km spadseretur sydpå, er Cabo Sardolito, det vestligste forbjerg i Alentejo-regionen.

kom der: Flyv til Faro derefter en times-50 minutters kørsel

Praia do Carvalho, Benagil

Virgilio Rodrigues/stills

Berlengas Archipelago, Peniche

nord for Lissabon

gå ud over det åbne hav fra Peniche-kysten til denne mystiske øhav, kun 10-15 km offshore med færge. Berlenga Grande er den største af disse øer. Pink rock og grønt græs skråner ned til vandkanten, mens hundredvis af måger hjul og Kav overhead. En gådefuld fæstning fra det 16.århundrede, Bygget på klosterresterne på en klippeø, kan nås med en sikringsbro ud over klipper eller ved en kort svømmetur. Der er et par smukke små strande her, og huler med sølvfisk kan nås ved svømning, padle-boarding eller kajaksejlads. Cova do Sonho er en af de bedste af flere huler oplyst af akvamarinvandet.

kom dertil: Flyv til Lissabon og derefter 80 minutters kørsel. I løbet af juli og August forlader både tre gange om dagen fra Peniche havn: ring Viamar (+351 262 785 646). Til dykning ring AcuaSubOeste (+351 918 393 444). For dagsture ring SUP Academy (+351 962 374 793)

Ilha da Fuseta

Turismo do Algarve

Ilha da Fuseta, Faro

East Algarve

kystlinjen i den østlige Algarve siger farvel til klipper og huler, og hej til 60 km laguner, solbeskinnede klitter og sandede øer mellem Ria Formosa og det åbne hav. Ilha da Fuseta er den smukkeste af disse sandede øer, beskyttet af et lille indløb (kendt som en barra). Ved lavvande kan du gå over sandet til øen. Der er mange lavvandede pools med varmt vand, perfekt til børn, og farverige fiskerbåde fortøjet i nærheden. Lige inde i landet er tidevandsmyrerne i Ria Formosa Natural Park, så pas på hundreder af lyserøde flamingoer, der samles i nærheden af disse saltmyrer.

kom der: Flyv til Faro derefter en 30-minutters kørsel

Ribeira das Tainhas, s Priso Miguel

Edvina kande

Ribeira das tainhas, s larso Miguel

Acorerne

a-øerne (almindeligvis kendt som Acorerne) blev dannet af eksplosioner af elementær kraft. I dag er deres sorte sandstrande, pimpsten klipper, kraterlaguner og lavaopvarmede puljer klare påmindelser om deres vilde, vulkanske fortid. Ribeira das Tainhas er en sort sandstrand i en lille bugt mellem græsklædte klipper. Inden for nem svømning afstand er en pimpsten outcrop med stenede afsatser – perfekt til at klatre op og hoppe fra i det klare blå vand. Den springende klippe kan være populær blandt lokalbefolkningen, men for en virkelig vild strand, gå 5 km øst til Praia Da Amora, øde, men for pau santo, den hellige og dybt duftende bark, der falder fra træerne på tomt sand. Kom dertil: Flyv til Jo Kurto Paulo II derefter en 30-minutters kørsel

er forfatter af ‘ vilde Guide Portugal: Skjulte steder, store eventyr og det gode liv’ (Kurt 16.99, vilde ting udgivelse)

for at se denne indlejring, skal du give samtykke til sociale medier cookies. Åbn mine cookieindstillinger.

sådan her? Læs nu:
Bedste nye hoteller i Portugal

de bedste steder at bo i Portugal

steder at bo

De bedste steder at bo i Portugal

bedste strande i Spanien

12 af de bedste strande i Spanien

destinationer

12 af de bedste strande i Spanien

destinationer

12 af de bedste strande i Spanien

de 10 bedste strande

de bedste strande

destinationer